Generația confuză…

Generația tânără este confuză. Am vorbit în parc cu zeci de tineri, în special cu cei care învață la Colegiul „Gh. Lazăr” și majoritatea îmi spun că abia așteaptă să termine liceul să plece în America, Spania, Italia sau Anglia, unde „babacul mi-a aranjat o sinecură”. Dar cu România ce faceți? E țara voastră. Când aveți de gând să luați în mâini frâiele ei și să o duceți spre bine? Nu-i interesează. N-au nici un fel de patriotism, nici un fel de ideal. Toți privesc spre America democrației, țara tuturor posibilităților. Da, a tuturor posibilităților, dacă un fost președinte declară că au fost fraudate alegerile, compromițând total ideea de vot corect în America, fapt care l-a determinat să-și îndemne susținătorii să ia cu asalt Capitoliul, simbolul democrației americane. El se află acum în fața acestui proces, legat de evenimentul din 6 ianuarie 2021. Iar când a plecat, a sustras și un maldăr de documente de la Casa Albă. Alt proces. Dar până vor avea loc și aceste procese, a fost condamnat pentru toate cele 34 capete de acuzare în procesul cu Stormy Daniels, o prostituată căreia i-a dat 130 000 de dolari ca să obțină tăcerea ei, faptul că nu a întreținut relații sexuale cu ea în timpul campaniei electorale din 2016. Procesul pierdut i-a adus o condamnare la peste 150 de ani închisoare. Dar chiar dacă va fi arestat, el va putea candida la președinție și conduce țara de după gratii. Bine spunea Robert de Niro că „Donald Trump este o rușine pentru America”. Prin el se vede ce șubredă e democrația americană, ce sistem confuz păstorește. Confuzia este atât de mare încât Trump a declarat că „trăim într-un stat fascist”. El crede că „America se află în declin” și „dacă nu mă alegeți pe mine, ea va dispărea”!

Acuzele pe care le aduce președintelui în funcțiune, Joe Biden, sunt de neacceptat. Cum poate el să-l jignească pe actualul președinte, considerându-l un incapabil, cel mai prost președinte din istoria Americii, aduce jigniri la sute de milioane de americani care l-au votat. Dar el jignește însăși istoria Americii, pe toți președinții ei, dacă consideră că America a crescut strâmb și că și-a pierdut măreția, pe care el vrea să o refacă. Dar nu spune care măreție, ce fel de măreție, aceea de pe timpul barbariei, când albii/yankeii îi umileau pe sclavii negri sau îi măcelăreau pe băștinașii acelui continent nou? Toate păcatele sunt pe capul democraților. Democrația a dus țara aici. America trebuie să redevină ce a fost, imperialistă.

Iar presa se distrează. E un circ de nedescris în America acestor zile. Confuzia e aplaudată, fiindcă aduce unora bogăție, ca și războiul. Cazul Trump dă apă la moară extremismului de orice fel, tulbură total apele, nimic nu mai este clar și cert. Confuzia americană este exportată peste tot, inclusiv în România. Ieri Pepsi-cola, azi confuzie. Categoric, puternicul sistem american este scăpat de sub control. Confuzia este totală, în toate direcțiile. Să nu mai dea America nimănui lecții de democrație, spune Kim Jong-un. Nu-i de mirare că el declară că o va ocupa în trei zile, iar Putin jubilează, atacă Kievul cu o sută de drone pe noapte. Cauza declinului, zice Trump, o constituie imigrația. Imigranții, care trăiesc în palate și hoteluri de lux, în timp ce mulți veterani americani sunt homeless. Condamnarea Americii de către un fost președinte al ei, arată confuzia totală în care se află însăși lumea. Dacă Trump are dreptate, confirmă toate principiile Manifestului comunist al lui Marx și Engels, broșură ce circulă în America, la toate librăriile. Adică Trump este exponentul imperialismului în declin. Dacă el nu va fi ales, ori va dispărea America, ori va deveni o țară comunistă! Iar cu el în frunte, poate va fi o țară extremistă, cu cagule, ca trupele Ku Klux Klan.

Spre ce țară își îndreaptă toate speranțele tinerii din România? Țara noastră este de o mie de ori mai stabilă și mai frumoasă decât America. Dar ambasadoarea Americii la București a declarat că în România există de trei ori mai multe trupe americane ca la începutul conflictului ucrainean. România este ocupată. Americanizarea României este militară. Tinerii trebuie să știe în ce țară trăiesc. Fiindcă nu trăiesc într-o Românie independentă și sigură. Marionetele politice de la București au dus-o în prăpastia corupției generale. Ei pășesc pe un teren fragil și dacă nu iau în mâini frâiele aceste țări, acum, declinul ei va fi în „parteneriat” cu declinul Americii lui Trump et co. Dar după experiența mea, cred că America va renaște, datorită nu lui Trump, ci poporului american, care va ști să pună stavilă oricărui pericol care îi amenință libertatea și tot ce a câștigat bun în istoria sa. Aș vrea să se ajungă aici, ca tinerii din România să înfrunte Marionetele de la putere, să facă o politică cu fața spre popor, să putem vorbi, fericiți și mândri, nu de generația confuză, ci de generația luminată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*