Epoca „sticle și borcane”…

Nu, nu e vorba de Epoca de Aur, ci de epoca cioclului „Ciolacu să-l ia dreacu”, care trăiește numai cu spatele la popor, dar acum, că vin alegerile, s-a întors cu fața și ce-a observat? Că poporul e într-o grea pierdere, pierde sticlele și borcanele. Atunci a dat o lege să nu se piardă. Și a comandat la UE pentru popor mașini speciale, care să înregistreze sticlele și borcanele, și să-i dea amărâtului strângător un bon, fiecare sticlă fiind plătită cu aceeași sumă cu care a cumpărat-o, 50 de bani! Nemaivorbind de absurdul situației, el trebuie să caute magazinul care e dotat cu o astfel de instalație, fiindcă multe, cele mai multe, nu au. E ca și cum s-a scumpit produsul. E limpede o scumpire generală mascată, fără nici o explicație. Nu-ți convine, cumpără mata de altundeva. De unde?

Ne-am întors la Epoca de Aur. Și pe vremea lui Ceașcă mulți trăiau din vânzarea de sticle și borcane, diferența este că azi le înghit și fac socoteala mașini de import! Acesta e miracolul UE, a invadat piața românească până la sufocare cu „soluții” mizere, fără consistență, nimic esențial. Cum ar fi să începem să învățăm să ne hrănim cu insecte sau să nu mai folosim hârtie igenică, să ne cumpărăm toalete japoneze, care costă trei mii de euro bucata! Bine că ne anunță că suntem pe locul 6 la obiecte uitate prin mașini! Așa cum presa trebuie să ne publice texte esențiale, așa și piața ar trebui să fie în favoarea poporului, ce vrea el, nu să se trezească peste noapte că trebuie să trăiască după reguli colaterale.

De aceea am muncit 40 de ani la stat, ca acum să vând sticle și borcane!? Pe toate le duc la debara, să le ia femeia de serviciu. În Occident am văzut că există niște tomberoane pe stradă, în fața fiecărui bloc, unde pui sticlele și borcanele separat, ambalajele de plastic separat, la fel hârtia. E o treaba civilizată, tu returnezi ambalajele pe care nu le plătești la magazin!

Dar nu, Cioclii de la guvernare vin cu idei de împrumut, mizere, nu fac nimic esențial. Ce lucru esențial a făcut Ciolacu în guvernarea lui? Poate fi el comparat cu Gheorghe Maurer? Sau Ciucă cu Ștefan Andrei? Sau Mădălin Voicu, „veșnic” secretar de stat la cultură, cu Ion Traian Ștefănescu? Plâng de mila poporului român care a ajuns pe mâna Cioclilor actuali, la milioane de tineri mă gândesc, și nu au ce face, sunt manevrați de acești gropari, fiindcă sunt dezinformați, sunt ca un fel de carne de tun, nu știu nici cum a fost înainte, nici cum e adevărata democrație din occident. Degeaba la spui că piața românească este invadată de produsele străine, dar că funcționează nu ca în Occident, fiindcă aici fac afaceri groparii din Occident și, combinându-se cu groparii noștri, iese o ciorbă de-ți vine să vomiți!

Sunt cel mai mare adversar al dictaturii, dar și al haosului. Azi e împărăția haosului, a răului, când sacrificiul tinerilor din 22 decembrie este mereu batjocorit.

E mai rău ca înainte la nivelul multor infrastructuri. Azi birocrația crazy domină România. Dacă înainte un birou de funcționari avea un șef, azi, dacă acel birou are 30 de funcționari, are 30 de șefi! Birocrații fără rușine conduc România la groapă. Ei sunt tot atât de puternici ca Moartea. Se spune că totul e nesigur pe pământ, în afara morții. E singura certitudine. Eu aș adăuga și BIROCRAȚIA, așa cum mi-a spus o funcționară de la ghișeul unde plăteam taxele anuale și m-am mirat de atâta hârțogăraie! Cică, memorabil, cum, nu știați „morții se îngroapă în pământ și cei vii în hârtii!” Această vorbă a fost scânteia care m-a făcut să scriu romanul Mahalaua. Citiți și vă cruciți ce înseamnă birocrația în România.

Vin alegerile. Cutia poștală ne este iarăși plină de hârtii, cu fluturași ai marionetelor care ne cer să-i alegem și realegem. Pe cine să alegi, când vezi pe liste aceiași gropari care au rămas datori de la promisiunile anterioare? Nici o schimbare. Nici un suflu nou. Nici un proiect nu are pe lista lui copiii! Iar pe bătrâni, să-i ia dreacu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*