Vladimir Putin și marele Führer Maia Sandu…

Pe 7 mai 2024, Vladimir Vladimiiiirovici Puuuutin (varianta nebotoxată) a depus jurământul pentru al cincilea mandat. A jurat credință imperiului pe Constituția mutilată de el însuși ca să se eternizeze la Kremlin, la fel ca Nursultan Nazarbaev în Kazahstan sau ca Gheidar Aliev (Heydar Alirza oghlu Aliyev), în Azerbaidjan. Vova a mers pe coridoarele nesfârșite de la Kremlin, supt la față, era singur și imita bine mersul unui judocan. La un moment dat, s-a oprit în fața unui tablou și a privit intens la el, de parcă voia să treacă prin perete, apoi și-a continuat mersul. Dădea tare din mâna stângă, dar dreapta stătea atârnată pe lângă corp, inertă, ca moartă. A ajuns în Sala Sfântu Gheorghe și a urmat jurământul. Armata rusă eliberatoare arunca bombe asupra Harkovului, iar frații ucraineni au mai scufundat o navă militară rusească de război în Marea Neagră. De bucurie! Tot de bucurie, a luat foc o fabrică de armament din Anglia, iar a doua zi a luat foc o altă fabrică de armament de la Berlin. Rușii nu au egal în istoria sabotajelor, iar ordinul pentru conserve sună foarte clar… Pe 9 mai, Vladimir Vladimiiiirovici Puuuutin (varianta botoxată) a primit salutul armatei în Piața Roșie cu prilejul Zilei Victoriei contra Führerului Adolf Hitler. Și a promis din nou că va merge până la capăt cu „operațiunea specială” pentru „denazificarea” Ucrainei. În condițiile în care președintele și premierul Ucrainei sunt evrei notorii. Eu, un străin oarecare, nu pot avea o părere atât de proastă despre marele popor rus, ca Vladimir Putin…

„Naziștii” de la Chișinău au făcut miting de comemorare, dar nu pentru „eroii sovietici eliberatori”, ci pentru militarii români din toată România, care au murit pentru eliberarea Basarabiei după ordinul atât de așteptat „Vă ordon treceți Prutul!”… Și imediat, Maria Zaharova, purtătoarea de vorbe a lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a sărit de un stânjen. Voi reproduce întocmai relatarea agenției TASS fiindcă nu mai are nevoie de comentarii inutile: „Politicile Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova, amintesc de experimentele celui de-al Treilea Reich privind limba și naționalitatea oamenilor, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, pe 9 mai. „În ceea ce o privește pe (Maia) Sandu, știți, eu cred că acest lucru este comparabil cu experimentele celui de-al Treilea Reich. Abia atunci și acolo au făcut experimente cu naționalitatea oamenilor, cu limba lor”, a spus ea într-un interviu pentru TASS. Potrivit diplomatei, prin acțiunile ei, (Maia) Sandu „a rescris oamenii” (i-a reînregistrat) după un anumit șablon, fără a le cere părerea. Lecții de română: de ce Moldova își abandonează limba Redenumirea limbii subliniază cursul geopolitic al țării. Anterior, pe 22 aprilie, (Maia) Sandu a semnat o lege prin care se redenumește limba de stat a Moldovei drept română. Potrivit acesteia, cei care, timp de zeci de ani, au susținut că moldovenii vorbesc limba moldovenească, au vrut să divizeze (să dezbine) națiunea, iar acum româna poate deveni un „catalizator al consolidării societății”.

În martie, Zaharova a declarat că limba moldovenească este un simbol pentru auto-identificarea locuitorilor Moldovei, că „limba moldovenească este mai veche decât limba română. Diplomata crede că renunțarea la limba moldovenească pune sub semnul întrebării problema privind cui aparține Bessarabia (Basarabia), care a fost ocupată de România până în anul 1940, și că pământurile de la Nistru au intrat în componența Ucrainei până în 1940”, comentează agenția TASS.

Nu am obosit să le reamintesc rușilor, ucrainenilor, conservelor și ignoranților din România sau de oriunde că ideea originii latine a tuturor românilor, însăși noțiunea și termenul de „român” au fost lansate pentru prima dată de către cronicarii moldoveni („Toți de la Râm se trag!”), nu de munteni sau de transilvăneni, iar Școala Ardeleană va relua teoria purității latine a tuturor românilor mult mai târziu, peste aproape două sute de ani. Tot un moldovean, nu un bucureștean a publicat prima „Carte Românească de învățătură” pe timpul lui Vasile Lupu… Ce afirmație poate fi mai evidentă și mai fermă pentru „strategii de la Kremlin” privind unitatea etnică și lingvistică a tuturor românilor:
„După tocmala și nevoința mării sale domnului datu-s-au învățătură și mie unui mai mic și nice de o treabă a mării sale rob, Evstratie biv logofet, de am scos aceaste pravile și le-am tălmăcit den scrisoare grecească pre limbă românească ca să poată înțeleage toți.”

Am ascultat-o atent pe doamna Zaharova, o femeie vorbind despre altă femeie… Dacă mă uit mai bine la Maia Sandu și dacă-i pun o mustăcioară tip muscă sub năsuc, chiar seamănă cu micul Adolf Hitler. Și dacă Maia Sandu chiar este „nazistă”, ce ar trebui să facă Vladimir Putin, cel botoxat sau nu? Mi-aș dori un răspuns de la Adrian Severin. Știe el de ce…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*