Vizita primului-ministru în „secuime”, o ruşine!

S-a lăsat dus de nas sau a fost dus de nas Mihai Răzvan Ungureanu, de către UDMR?

Nici nu putea găsi Ungureanu un loc mai potrivit spre a se întâlni cu prefecţii şi subprefecţii, ci taman la Odorheiu Secuiesc! Cel mai curat oraş unguresc din România! Este o situaţie din care lichele udemeriste şi pecemiste, adică vârfurile mişcării revizioniste şi iredentiste ungureşti, îşi fac un titlu de glorie! După evenimentele tragice petrecute în perioada 1989-1990, dar şi în continuare, românii, în marea lor majoritate, au fost siliţi să părăsească oraşul. De exemplu, în 1999, la Liceul Marin Preda, singura şcoală din oraş cu limba de predare română, din cele 18 cadre didactice numai 12 mai sunt de etnie română. Atâţia au mai rămas din cei peste 100 de dascăli români câţi au fost până în decembrie 1989!

Oare chiar o fi ajuns Ungureanu întâmplător acolo, sau totul a fost pus la cale de către bunii lui amici unguri din guvern? Totul pledează pentru aceasta din urmă variantă. Fiindcă, după ce s-a sfârşit destul de repede întâlnirea cu reprezentanţii guvernului în teritoriu, a urmat o a doua întâlnire: cea dintre primul ministru şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene.

Ei, aici e aici. Fiindcă, deşi Ungureanu a făcut precizarea că ,,nu amestecăm politica şi intenţiile individuale cu actul adminstrativ de reprezentare a structurii administrative centrale în teritoriu”, udemeriştii l-au fentat, transformând întâlnirea ce se dorea a fi între primul ministru şi reprzentaţii administraţiei locale şi judeţene, într-una dintre primul ministru şi reprezentanţii locali ai UDMR.

Se pune întrebarea: s-a lăsat Ungureanu dus de nas, ori a fost într-adevăr dus de nas de către udemerişti? Se pare că da, a fost păcălit! Şi nici nu e de mirare, dacă avem în vedere câtă naivitate îl caracterizează şi cât de puţin cunoaşte el realitatea din ţară. Dacă ar fi privit bine în jurul său, s-ar fi putut poate dumiri şi i-ar fi întrebat pe cei de lângă el: în judeţul acesta chiar nu mai trăiesc români? Iar dacă trăiesc, unde sunt reprezentaţii lor? Fiindcă e vorba de o întâlnire cu aceştia. Românii din Harghita nu sunt reprezentaţi de nimeni?

Da, aşa ar fi trebuit să întrebe primul ministru al României! De ce? Pentru simplu motiv că la întâlnirea respectivă nu a fost invitat absolut nici un primar român sau vreun alt reprezentant al românilor harghiteni! Şi asta în condiţiile în care două oraşe harghitene, Topliţa şi Bălan, precum şi şapte comune au primari români. Municipiul Topliţa nu a fost reprezentat de primar, sau de viceprimar, cum ar fi fost normal, ci de consilierul judeţean udemerist Bende Sandor!  Nu şi-o fi pus primul ministru întrebarea: oare cum s-or fi simţit locuitorii singurului oraş harghitean, locuit în marea lui majoriate de români, când urbea lor a fost repezentată, la această întâlnire, de liderul UDMR?!

Oare motivul o fi fost pur politic, în sensul că niciunul dintre aceşti primari nu aparţin arcului guvernamental? S-ar putea, numai că  Ungureanu ar trebuit să se gândească că el este primul ministru al României şi deci este interesat de toţi cetăţenii ţării, indiferent de etnie. Dar un prim ministru al României să ajungă în judeţul Harghita şi să nu se intereseze, nici din întâmplare, de soarta puţinilor români care mai trăiesc aici şi simt pe pielea lor ce înseamnă trocul politic dintre partidele politice, numai de dragul puterii, este de-a dreptul ruşinos. Ba, mai mult, este o comportare incalificabilă din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu.

                                                                                                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*