Planul secret al Ungariei pentru anexarea Ardealului (3)

În timpul Regimurilor alogenilor Constantinescu, Iliescu, Băsescu și a premierilor alogeni Mugurel Constantin Isărescu, Adrian Năstase, Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu și Victor Viorel Ponta, s-a ajuns la o realitate incredibilă, dar adevărată. Autoritățile Statului Român au împroprietărit ilegal Ungaria, persoane juridice și persoane fizice ungare cu mii de clădiri și peste un million de hectare de terenuri agricole și păduri din peste 1.000 de localități din Ardeal.

Ungaria și ungurii din România speră să fie dublate aceste cifre de către Guvernul Ponta II, care a pregătit deja cadrul legal și intenționează să-și angajeze răspunderea în Parlament, înainte de Sfintele Sărbători de Paști, la ortodocși. Împroprietăririle ilegale au fost înfăptuite pe calea retrocedărilor în natură bazate pe acte false (cărți funciare falsificate, falși moștenitori, împuterniciri date la nepoți de către persoane după ce au decedat etc.) și către Statusul romano-catolic și Ordinele călugărești catolice ungare care niciodată nu au avut personalitate juridică și nici dreptul de proprietate ci doar de administrare a unor imobile. După ce au fost împroprietărite ilegal din averea Poporului Român, bisericile maghiare (care aparțin Ungariei, cu tot cu proprietățile lor) Statusul romano- catolic, Ordinele călugărești catolice maghiare, alte persoane juridice și fizice ungare din România, noii proprietari au solicitat și au obținut din partea Statului Român, prin Guvern și autoritățile publice locale, chirii uriașe care anual se apropie de 20 milioane euro.

Pe lângă dobânzi anuale de 2,5 – 4 miliarde euro pe care românii trebuie să le plătească, din taxe și impozite, la Fondul Monetar Internațional (F.M.I.), Banca Mondială și Comisia Europeană, precum și tributul către Înalta Poartă de la Bruxelles, de circa 1,5 miliarde euro anual, contribuabilii români plătesc chirii foarte mari pentru clădirile pe care le-a dobândit ilegal Ungaria (prin bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele călugarești catolice maghiare) și alte persoane juridice și fizice ungare în România, în special în Ardeal. În cazul pădurilor cu care au fost împroprietărite ilegal bisericile maghiare și alți unguri s-a trecut la defrşarea lor și expedierea în Ungaria a masei lemnoase. În timp ce în România, Regimurile Iliescu, Constantinescu și Băsescu, susținute (cu schimbul și în toate combinațiile) de P.S.D., P.N.L., P.D.L., P.N.Ț.-C.D. și U.D.M.R., au închis și lichidat toate fabricile de mobilă și combinatele de prelucrate a lemnului, în Ungaria s-au deschis și funcționează asemenea unități economice care au ca materie primă masa lemnoasă din România, obținută din pădurile date ilegal bisericilor maghiare și ungurilor neloiali Statului Român. Un exemplu pe această temă este cel al pădurii de stejar Bobostea, la sud-est de Oradea, între localităţile Husasău de Tinca şi Mierlău, cu arbori de 150-300 de ani și o suprafață de 8.000 ha. Valoarea pădurii este de cel puțin 50 milioane euro. Pădurea a fost revendicată de Biserica Romano-Catolică. Nu s-a ținut seama de actele legale prezentate de șeful Ocolului silvic Oradea și cu această pădure a fost împroprietărită biserica maghiară și aceasta a vândut, în primăvara anului 2011, întreaga pădure la o firmă care a trecut la defrișare. Ministerul Pădurilor știe, dar tace. De ce? Nimeni nu-i întreabă, dar nici nu îi cercetează penal pe cei vinovați.

Românii trebuie să știe că, înainte de a fi împroprietărite ilegal bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele călugărești ungurești, alte persoane juridice și fizice ungare, clădirile pe care le-au dobândit au fost reparate, modernizate și dotate din Bugetul de Stat al României și din bugetele locale. S-au cheltuit din banii contribuabililor români mai multe milioane de euro, care nu au fost recuperate de la noii proprietari unguri.

Dintre miile de clădiri cu care au fost împroprietărite ilegal Ungaria și alte persoane fizice și juridice ungare sau care sunt revendicate nelegal de acestea, exemplificăm următoarele: Colegiul Național “George Coșbuc”, Colegiul Național “George Barițiu” Liceul “Gheorghe Șincai”, Liceul “Emil Racoviță”, Liceul Economic, Liceul de muzică “Sigismund Toduță”, Liceul de coregrafie, Grupul Școlar Tehnofrig, Grupul Școlar “Anghel Saligny”, Liceul Sanitar “Victor Babeș”, Școala “Ioan Bob”, Școala Ajutătoare nr. 1, zece grădinițe, Centrul maternal, Centrul de plasament, Centrul de primire a minorilor, Liceul “Samuel Brassai”, Liceul “Bathory Istvan”, Hotel “Continental” (revendicat de Colegiul Reformat din Debrecen, Ungaria), Facultatea de Litere, Clădirea fostei Direcții Agricole Cluj, Biserica Ortodoxă de pe strada Viilor, Muzeul de Artă.

– În Municipiul Oradea: Muzeul Țării Crișurilor, Policlinica mare (fost Palat al Finanțelor, în timpul Imperiului Austro-Ungar), Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Clădirea Direcției de Sănătate Publică Bihor, Spitalul de boli infecțioase, Clădirea stației de Ambulanță Bihor, Clădirea Filarmonicii Oradea, Liceul sanitar “Vasile Voiculescu”, Liceul economic “Partenie Cosma”, Liceul “Ady Endre”, Liceul “Andrei Șaguna”, Stațiunea de Cercetări Pomicole, Fabrica de Zahăr, Înteprinderea Chimică Sinteza, Uzina de apă, sediul Trustului de construcții, Stadionul “Voința”.

– În Municipiul Satu-Mare: Grupul Școlar de Industrie Alimentară, Inspectoratul Școlar Judeţean, Colegiul “Ioan Slavici”, Seminarul Teologic Reformat, Internatul Grupului Școlar Sanitar, Direcția de Muncă și Protecție Socială, Casa de copii, vechiul Spital.
– În Municipiul Târgu-Mureș: Liceul “Unirea”, Liceul de muzică și artă plastică, Liceul “Janos Bolyai”, Casa lui “Avram Iancu”.
– În Municipiul Zalău: Casa de Cultură, Colegiul Național “Silvania”.
– În Municipiul Jibou: Grădina Botanică “Vasile Fati”, Cinematograful, Castelul în care funcționează Clubul copiilor.
– În Municipiul Aiud: Colegiul Național “Bethlen Gabor”.
– În Municipiul Sighetul Marmaței: sediul Muzeului maramureşan.
Din partea bisericilor maghiare sunt aproximativ 14.000 de cereri de retrocedare în natură, din care Eparhia Reformată din Ardeal a depus asemenea cereri pentru circa 700 de licee, școli și grădinițe. La toate acestea se adaugă peste 5.000 de procese aflate pe rolul instanțelor pentru retrocedarea în natură a unor clădiri și terenuri.
În ceea ce privește pădurile, suprafețele revendicate de Ungaria (prin bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele călugărești maghiare), de persoane juridice și fizice ungare sunt uriașe. De exemplu:
– În județul Covasna din 175.000 ha de păduri a Statului Român au fost retrocedate 140.000 ha, adică 80%, până acum.
– În județul Mureș sunt revendicate 180.000 ha de pădure, din care 100.000 ha de către urmașii grofului Banffy Daniel, fost ministru al Agriculturii în guvernul Horthy al Ungariei.
– În județul Bihor au fost retrocedate 130.000 ha de pădure în munții din zonele Stâna de Vale și Padiș.

Pentru o ușoară înțelegere a U.D.M.R. și a ungurilor de împroprietărire ilegală în Ardeal facem trimitere la cazul Muzeului de Artă din centrul Municipiului Cluj-Napoca, revendicat de urmașii grofului Banffy. Acest celebru Muzeu de Artă a fost restituit în natură, în aprilie 2012. Pentru păstarea Muzeului, Consiliul județean Cluj a negociat cu cel împroprietărit și acesta a acceptat să primească contravaloarea clădirii. Aflând de această înțelegere, ministrul Culturii Kelemen Hunor (medic veterinar) și președinte al U.D.M.R., s-a deplasat urgent la Cluj-Napoca și s-a opus vehement despăgubirii. Liderul U.D.M.R. a declarat, în limba română: “nu discutăm despre cumpărarea clădirii deoarece noi vrem numai retrocedare în natură în toată Transilvania !” Nu este nicio greșeală de traducere. Este ADEVĂRUL confirmat public de liderul U.D.M.R., care la fel ca toți minoritarii unguri din România au jurat credință Ungariei când au obținut dubla cetățenie.
Pentru clădirile din localitățile Ardealului cu care au fost împroprietărite ilegal bisericile ungurești, Statusul romano-catolic, Ordinele călugărești maghiare, asociații și fundații ungurești, precum și urmași ai grofilor, autoritățile locale plătesc noilor proprietari chirii uriașe. Prin politica împotriva Poporului Român dusă pe tema retrocedărilor de Regimurile Constantinescu-Isărescu, Iliescu-Năstase, Băsescu-Tăriceanu-Boc-Ungureanu-Ponta a ajuns Statul Român să fie chiriaș în România ! În loc să fie folosite anual zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea economico-socială a localităților din Ardeal, autoritățile locale sunt nevoite să plătească chirii la bisericile ungurești și la urmașii grofilor, pentru imobilele dobândite ilegal. De pildă, Primăria municipiului Cluj-Napoca plătește anual la bisericile ungurești chirii de peste 400.000 de euro, iar Primăria municipiului Oradea și Consiliul județean Bihor plătesc acelorași biserici împroprietărite ilegal chirii de aproape 600.000 euro pe an.

Dintre împroprietăririle făcute de Regimurile post-decembriste către Ungaria și către diferite persoane juridice și persoane fizice maghiare exemplificăm doar câteva cazuri de notorietate, deocamdată locală:

1. Muzeul Țării Crișurilor a fost înființat în clădirea pe care Episcopia Romano – Catolică Oradea a donat-o, prin act notarial, în anul 1963, Statului Român “pentru folosință veșnică.” Din Bugetul de Stat s-au cheltuit peste 500 miliarde lei pentru reabilitarea clădirii. În anul 1997 Episcopia Romano- Catolică Oradea a cerut în instanță să se constate nulitatea absolută a actului de donație. Curtea de Apel Ploiești a respins solicitarea. În anul 2004, senatorul Gyorgy Frunda devine avocatul Episcopiei și câștigă procesul la Curtea Supremă de Justiție. Consiliul judetean Bihor, condus de liderul local al U.D.M.R., Kiss Alexandru, nu a angajat un avocat. Imediat dupa acest proces, premierul Ungariei, Megyesi s-a deplasat la Oradea pentru a vizita Palatul Baroc. Din anul 2005, muzeul este închis, dar Consiliul județean Bihor plătește o chirie de 15.000 de euro pe lună la Episcopia Romano-Catolică pentru depozitarea exponatelor.
2. Policlinica mare sau Policlinica nr.1 din Oradea a fost dată, în 13 martie 2012, la Episcopia Romano-Catolică, la Ordinul Catolic Mizericordian- Milostiv, care susține că a fost proprietarul terenului de sub clădire. Se stie că, prin O.U.G. nr.83/1998 s-a limitat la maximum zece numărul clădirilor ce puteau fi retrocedate unei episcopii. Regimul Iliescu-Năstase a abrogat această limită prin Legea nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 și a permis astfel Episcopiei Romano-Catolice Oradea să revendice și clădirea din strada Republicii nr.35 unde funcționa Policlinica nr.1. Administratorul clădirii, Consilul județean Bihor, condus de același președinte local al U.D.M.R., nu se opune pretențiilor Episcopiei cu toate că documentele dovedesc o altă realitate. În anii 1899- 1900, la comanda si pentru folosința Statului ungar a fost construit Palatul Finanțelor, pe terenul luat din administrarea Ordinului catolic. Dupa Tratatul de la Trianon, clădirea a intrat în proprietatea Statului Român din anul 1920, nefiind naționalizată de comuniști. Ca atare, nu există temei legal pentru retrocedare. Noul președinte al Consiliului județean Bihor, domnul Radu Țîrle, a declarat presei că este un mare fals în legătură cu retrocedarea acestei clădiri și a promis că va ataca în instanță decizia luata de Comisia specială de retrocedare a imobilelor care au aparținut cultelor religioase.

3. Clădirea Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Oradea e revendicată de Ordinul Premonstratens din Oradea, de rit romano-catolic, care are în componența sa doi preoți. Comisia specială de la București a stabilit prin decizia nr.2017/2009, că imobilul se atribuie Ordinului fără să țină seama de istoria adevarată a clădirii și documentele aferente. Clădirea a fost construită in anul 1869 pe terenul și cu banii Statului Ungar, fiind dată călugărilor “numai în trebuință” și niciodată în proprietatea Ordinului Premonstratens. Din anul 1896 în această clădire a funcționat Academia de Drept. După Tratatul de la Trianon, imobilul a intrat în proprietatea Statului Român și a fost înscris astfel în cartea funciară. În anul 1937, prin sentința civilă nr.248, Tribunalul Bihor a respins recursul intentat de Ordinul Premonstratens vizând obținerea dreptului de proprietate asupra acestei clădiri. Ordinul respectiv a apelat recent la avocatul Kincses Elöd, fost președinte U.D.M.R. Mureș și fugit în Ungaria după evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureș, care acționează în instanță pentru anularea întabulării imobilului pe Statul Român și pentru împroprietărirea ilegală a Ordinului.
4. Clădirea actualului Liceu “Ady Endre” din Oradea a fost dată, după aparitia Legii nr.10/2001, la Ordinul Călugărițelor Ursuline, dispărut de mult din Ardeal. Acest ordin nu a avut niciodată imobile în proprietate. Ordinul a fost reinventat de Biserica Romano- Catolică Oradea cu scopul de a revendica imobile și de a fi împroprietărit de Statul Român. Clădirea uriașă a acestui liceu se află în zona centrală a Municipiului Oradea și se întinde pe trei străzi. Clădirea a fost dată bisericii maghiare și aceasta i-a alungat din liceu pe elevii si profesorii români. Primăria municipiului Oradea plătește chirie 11.000 de euro pe luna la cei împroprietăriți.
5. În județul Mureș prefecții se luptă să apere în instanţă, în sute de procese, proprietățile Statului Român care sunt revendicate de bisericile maghiare și urmașii grofilor unguri. Aceștia din urmă au revendicat 80% din suprafața de păduri a județului Mureș, adica 130.000 ha.
Ungaria împreună cu U.D.M.R. coordonează şi finanţează multe agenţii imobiliare ungare care cumpără, la preţuri derizorii, de la români (urmaşii celor decedaţi, cei stabiliţi în străinătate etc), mai ales în localităţile din mediul rural din Ardeal, foarte multe case, terenuri agricole nelucrate şi păduri.
O altă modalitate folosită de Ungaria pentru a dobândi mari suprafeţe de terenuri arabile în judeţele din vestul României şi celelalte judeţe din Ardeal o constituie asocierea investitorilor unguri (finanţaţi discret de la Budapesta) cu oameni de afaceri din Italia, Austria, Germania, Danemarca, ţările arabe etc. în mari unităţi agricole. În faţă apar investitorii străini de la care Ungaria va cumpăra, începând cu anul 2014 suprafeţe foarte întinse din pământul românesc.
Pentru a stopa ofensiva ungurească în domeniul împroprietăririlor ilegale din Ardeal ar trebui ca toți prefecții să înainteze plângeri penale la Parchetele de pe lângă tribunalele judetene și să solicite efectuarea de cercetări penale în fiecare dosar de retrocedare către bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele călugărești catolice maghiare, persoanelor juridice și persoanelor fizice maghiare.

Un rol uriaș în blocarea împroprietăririlor ilegale către Ungaria și minoritarii unguri, îl poate și trebuie să-l joace mass-media și mai ales televiziunile din București. De asemenea, este necesar ca Guvernul, prefecții și autoritățile publice locale să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii în legatură cu toate cazurile când instanțele au pronunțat hotărâri de împroprietărire ilegală cu clădiri, terenuri agricole și păduri, a bisericilor maghiare, a Statusului romano-catolic, a Ordinelor catolice ungare, a unor persoane juridice și fizice, mai ales urmași ai grofilor unguri. Nu în ultimul rând, parlamentarii care apară Interesul Național, ar trebui să inițieze o moțiune simplă pe tema retrocedărilor în natură și să adreseze interpelări și întrebări membrilor guvernului.

Cunoscând de mulţi ani Planul secret al Ungariei pentru anexarea Ardealului, Regimul Băsescu-Tăriceanu-Boc-Ungureanu-Ponta avea posibilitatea şi obligaţia să informeze pe conducătorii şi organismele Uniunii Europene, inclusiv C.E.D.O., despre mecanismul diabolic de împroprietăriri şi retrocedări ilegale la care au recurs Ungaria şi minoritarii unguri din România. Nu numai că nu au informat Înalta Poartă de la Bruxelles, dar sub pretextul presiunilor de la C.E.D.O., Regimul Băsescu-Ponta se încăpăţânează să treacă prin Parlament, fără dezbateri şi fără vot, încă o lege de retrocedare în natură menită să accelereze ritmul împroprietăririlor şi retrocedărilor ilegale către Ungaria şi către unguri, astfel încât în anul 2014 să poată fi argumentat Diktatul pregătit împotriva României.

În loc să angajeze răspunderea Guvernului pe un Program Naţional vizând asigurarea locurilor de muncă, valorificarea bogăţiilor naturale în Interesul Poporului Român şi creşterea nivelului de trai, premierul Ponta acţionează în mod conştient pentru crearea cadrului legal care să faciliteze Ungariei dobândirea a peste 60 la sută din proprietăţile imobiliare din Ardeal şi apoi, în anul 2014, Diktatul de la Bruxelles împotriva României.

În situaţia de acum, miniştrii patrioţi din Guvernul Ponta ar trebui să demisioneze, iar Partidul Naţional Liberal să iasă de la guvernare.

Numai un Guvern trădător de Neam şi Ţară acţionează pentru dezmembrarea teritorială a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*