$uport€ri antiromâni ai „holocaustului“ (1)*

Secăturile din mass media

Este foarte cunoscut și foarte adevărat proverbul „Pădure fără uscături nu se poate…!“ Totuși, parcă în mass media românești mișună prea multe secături. Explicația constă, cred eu, în faptul că, așa cum relevă diverse texte care circulă pe Internet, sintagma „mass media românești“ este incorectă, deoarece trebuie spus „mass media din România“. Și aceasta întrucît aproape toate mass media, adică mijloacele de comunicare în masă – fie presă scrisă sau audio-vizuală –, nu mai aparțin românilor, ci sunt acaparate de străini. Pentru o oarecare orientare, citiți măcar selecția de materiale indicate în nota de subsol. Chiar dacă în aceste materiale – cam inactuale, fiindcă sunt de acum cîțiva ani – se vorbește despre acționari din Grecia, Olanda, Germania, Bermude etc., în spatele acestor denumiri de țări sau de firme sunt în special jidanii.

Firește, aceeași situație este în domeniul financiar-bancar: cu excepția a trei bănci – C.E.C. BANK, EXIMBANK și Banca Carpatica –, toate celelalte peste 50 de bănci sunt bănci străine camuflate sub denumiri care să ascundă originea copitei despicate: sunt bănci jidănești, adică băncile lui Mamona (Matei, 6, 24). De aceea este și foarte greu să afli care sunt adevărații mînuitori de bani aflați dincolo de numele acestor bănci – bănci care ar trebui sabotate: îi invit pe români să-și lichideze conturile, să nu mai facă împrumuturi la ele, să le ocolească astfel încît să dea faliment. Războiul fierbinte, cu arme, a fost înlocuit cu războiul financiar-bancar.

România se află sub ocupația băncilor străine!

Mai ușor decelabilă este situația din mass media, deoarece acestea au nevoie de indivizi care să apară, totuși, cu numele și cu moaca pe pagina de ziar sau „pe sticlă“. Un astfel de specimen este Sabin Orcan, de la postul B1 TV. Cine este ambuscatul ăsta?! Vreun crescător de orci?! Sau, poate, un vînător de orci?! Nu pare. Am aflat că, într-o emisiune de-a sa, Mircea Badea declarase că acest Orcan se numea „înainte“ Borcan. Informațiile de verificare obținute prin luna iunie 2017 mi-au confirmat că nu era o șicană ironică de-a lui Mircea Badea, ci așa se numise inițial. Înainte de 1989, el fusese un obs-cur propagandist „comunist“ – titlu cu care se mîndrea tare – la ziarul provincial Opinia, care era organul de presă local al Comitetului Județean Buzău al Partidului Comunist Român. Dar, ca să fii „ziarist la organul Partidului“, trebuia să prezinți „încredere moral-politică“ și, deci, trebuia „să semnezi condica“ și la alte stabilimente socialiste foarte stabile și solide, unde presta activități cu „temă“. Pe atunci numele său fusese Sabin Borcan, adică un nume de țigan mai spălat. După lovitura de stat din decembrie 1989 – pe care eu am denumit-o „retrovoluția“ din decembrie 1989 –, acest Sabin Borcan s-a gîndit să-și „fățuiască“ numele și a recurs la un truc: l-a eliminat pe „B“ și l-a mărit pe „o“, devenind un om al Tranziției, Sabin Orcan. Dar, dacă sub aspect grafic pare că s-a desțiganizat, fonetic nu prea i-a ieșit găselnița, fiindcă, în comparație cu numele Sabin Borcan, care avea fluență verbală, sonoritate – parcă bubuie: Borcan! –, cu o pronunțare cursivă, chiar elegantă, făcătura „Sabin Orcan“ conține o sincopă fonetică dificil de expirat, încît parcă te obligă să introduci un „h“ nițel aspirat și să pronunți Horcan. Nu vi se pare că „Sabin Horcan“ sună mai natural?! Și i se și potrivește mai bine cu fizionomia lui de lichea și cu atitudinea lui de parvenit?! Pentru că, atunci cînd vorbește, parcă horcăie. Dar, în ciuda verbului dezagreabil, expresia „Sabin Horcan horcăie“ pare, mai degrabă, o eufonie decît o cacofonie. Oricum, formula „Sabin Horcan horcăie“ este mai naturală decît „Sabin Orcan orăcăie“ – care are o puternică tentă derizorie.

Sabin Borcan legendat în Sabin Orcan-Oblio

„Sabin Horcan horcăie“ inclusiv sub aspect moral și caracterologic. Deoarece, din activist comunist dedicat și ardent pe plan local, după 1989 și-a schimbat „blana“, adică, zis în limbajul Serviciilor Secrete, s-a „legendat“: a năpîrlit subit și a devenit un „țărănist“ și un „monarhist“ la fel de înfocat – ceea ce, trebuie să concedeți, numai o jigodie este în stare să o facă.

Desigur, nu este singurul. Însă asta nu mai e o scuză, ci o acuză, mai ales că, în aceste vremuri de restriște, numărul mișeilor este în creștere. Pupăncurismul său funciar l-a adus, treptat, „din Buzău la București“. Și încă la un ziar mare, cunoscut, România liberă, dar care, cum s-a spus, „din ziar de mare tiraj și mică publicitate a devenit un ziar de mic tiraj și mare publicitate“!

Ca un corolar, după un zigzag pe la mai multe mass media, a ajuns să facă emisiuni la un post de televiziune de nișă și cu un nume misterios: B1 TV. Ce vrea să zică prin „B1“?! Trimite la bombardierul american invizibil B1?! De-aia și postul B1 TV este cam invizibil?! Dar, „ori-și-cîtuși-de-puțin, contează enorm-de-mult“: căci este, totuși, post de televiziune. Și, ambiția veche a lui (b)Orcan!, a ajuns și el „pe sticlă!“

Deși vrea să fie vedetă, din păcate nu-l avantajează „muianul“: seamănă cu personajul de desene animate Oblio – cu diferența că acela este simpatic și că, deși le strălucește la fel chelia, Sabin Orcan nu are sub ea și idei strălucite. Sabin Orcan-Oblio nu este simpatic. Dimpotrivă! Este întrutotul dezagreabil încă de la prima-vedere.

Cu moaca lui lombroziană, poate să le facă pe gravide să avorteze. Deoarece el însuși este un avorton de presă și arată așa întrucît gîndirea lui mizerabilă și meschinăria sa îi transpar pe față. După ce îi decelezi și caracterul – adică, de fapt, lipsa de caracter –, atunci Sabin Horcan îți devine nu doar dezagreabil, ci de-a dreptul odios!

E taman bun de aliniat în galeria monștrilor lui Francisco José de Goya y Lucientes. Observați că, din respect față de numele lui și al părinților săi, Francisco Goya nu și-a simplificat sau modificat numele.

Să ne reamintim cîteva exemple care atestă lipsa de caracter a secăturii care răspunde la numele de Sabin Orcan-Odiosu’.

Astfel, pe traseistul partinic Sabin Borcan-p.c.r.-istul devenit Sabin Orcan-țărănistul-monarhist l-am demascat mai sus.

Ca traseist de presă – a mîzgălit la mai multe ziare, ocazie cu care i-a „lucrat“ pe unii prieteni: Daniel-Andrei Nazare, în articolul cu titlul elocvent „Despre fostul prieten Sabin Orcan“, scrie cu năduf: „Încă o plecare de la ziarul Adevărul, publicația care s-a transformat din crucișătorul presei românești într-un biet vaporaș de hârtie.Sabin Orcan a fost dat afară, în ciuda faptului că publicația suferă la capitolul nume grele. (…) Ca unul care a fost nedreptățit de Sabin Orcan, nu mă feresc să spun că e o greșeală majoră a actualei conduceri. (…) Sabin Orcan m-a acuzat, de-a lungul timpului, bineînțeles, nu între patru ochi, de nenumărate lucruri: că dau informații din Brazilia blogurilor de media, că uneltesc împotriva lui numindu-l recipient de sticlă pe anumite site-uri, că sunt împotriva presei scrise, că-l luam la mișto când scria la un comentariu în ziar timp de 6 ore la 25 de rânduri, că vreau moartea ziarelor în detrimentul web-ului, că nu-i dau posibilitatea să comenteze la propriul editorial pe web, dar, șocant, și că măsluiesc clasamentele pe zona de online între edițiile locale. Timpul a demonstrat cine a mințit. Astăzi îmi pare rău că a fost aruncat peste bordul crucișătorului, în timp ce unii dintre foștii colegi exultă ca la marcarea unui gol contra Braziliei. Diferența dintre mine și fostul prieten e că eu sunt trist de plecarea lui, însă el a fost unul dintre cei care au grăbit plecarea mea de la Adevărul Holding“.

De la unele, ca Adevărul, Sabin Orcan nu „a plecat“, ci a fost dat afară – spre satisfacția unor foști care „exultă“. În mod evident, D.-A. Nazare suferă de discromatopsie: cam toți ceilalți colegi de la Adevărul, precum și de la alte publicații, îl văd pe Sabin Orcan în „culori“ de la gri-închis spre negru, în timp ce el, Nazare, îl vede în roz-bombon pe răufăcătorul său; poate că Nazare, dacă n-o fi sado-masochist, suferă și de sindromul Stockholm.

Sabin Orcan-Mojicu a fost miștocizat inclusiv de propriul său coleg, redutabilul Radu Banciu. Astfel, Anca Murgoci, malițioasă, semnalează, în 9 dec. 2015: «Radu Banciu, la B1 TV, a comentat atitudinea pe care colegul său, Sabin Orcan, o are în emisiunea pe care o realizează. „Pentru prima dată, Sabin Orcan a reușit‘performanța’să vorbească mai puțin într-o emisiune decât invitatele sale. Era răvășit la protocol după terminarea emisiunii. Cred că așa ceva nu i s-a mai întâmplat. El este singurul moderator de televiziune care este invitat în propriul format. El, practic, nu moderează, iar obiectivul lui principal este să acopere glasul invitaților, de aici și deznădejdea lui. (…) Sabin Orcan, astăzi, și-a pierdut întâietatea în emisiunea pe care, de fapt, nu a moderat-o niciodată“, a spus Radu Banciu la B1 TV».

Anca Murgoci stă, și în 17 februarie 2016, cu ochii pe el: „Sabin Orcan a primit o lovitură dură. Emisiunea sa nu va mai fi difuzată zilnic, ci săptămânal, mai precis duminica seara“. Adică, „una pe zi“ a devenit „una pe săptămînă“! Frecvența apariției emisiunii i-a fost micșorată de șapte ori (!), evident, de proastă ce era.

Mircea Morariu, în articolul antologic „Televiziunea b1tv s-a făcut de râs pe mâna lui Sabin Orcan“, publicat de adevarul.ro, în 12 iunie 2016, consemnează ceea ce nu poate fi trecut nicicum cu vederea: „Rămas orfan de înalta protecţie a d-lui Traian Băsescu, la rându-i abandonat de toţi susţinătorii săi, fie ei voluntari sau contracost, uitat şi de generoasa Elena Udrea, care vrea să se pună bine cu bunul Dumnezeu urmând un masterat în Teologie, postul b1tv o duce din în ce mai rău. (…) Noul director al ziarului lui Adamescu, un cvasi-jurnalist cu numele Sabin Orcan, remarcabil doar prin crizele lui de nervi şi de personalitate, al cărui model în materie de strigat este fostul colonel de presă Robert Turcescu, a primit şi el o emisiune. Duminică seară m-am uitat la ea preţ de câteva zeci de minute. Cele în care Sabin Orcan a făcut jalnica dovadă a neprofesionalismului său absolut.

Orcan s-a dat mare patriot, a făcut pe justiţiarul şi pe revoltatul comentând alături de invitaţii săi, economistul Lucian Isar, pentru moment doar soţul soţiei sale, şi fostul ministru tehnocrat Marius Bostan, insul ce merită un doctorat în domeniul Vorbit aiurea, câteva secvenţe filmate cu ocazia primirii la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis a noului ambasador al Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin.

Cei trei crai de la Răsărit s-au dat în stambă construind un scenariu de marele râs al lumii pornind de la falsa observaţie că trimisul lui Putin la Bucureşti şi-ar fi prezentat scrisorile de acreditare purtând uniforma de ofiţer de rang superior al Armatei Ruse.

Analfabetul de presă pe nume Orcan Sabin îşi îndemna aiurea invitaţii să găsească semnificaţii ameninţătoare la adresa independenţei Statului român în vestimentaţia diplomatului rus. Pregătind prosteşte un inutil scandal diplomatic. E adevărat, d-l Kuzmin nu s-a prezentat la Cotroceni în costum civil. Purta uniformă de membru al Corpului diplomatic. Mai exact. Sunt câteva ţări pe lumea asta care au şi aşa ceva. Federaţia Rusă se află printre ele. Iar purtarea respectivei uniforme e strict reglementată de protocolul diplomatic.

Că Sabin Orcan e ignorant în astfel de detalii mai treacă-meargă. Deşi directorul României libere ar fi normal să ştie că un ziarist este un om bine informat, aşa cum bine spunea pe vremuri marele Camil Petrescu. Dar că la fel de ignoranţi şi de experţi în datul aiurea cu părerea şi datul în gropi s-au dovedit şi un fost ministru şi un ins specializat în datul din coate spre a-şi găsi un loc în înalta ierarhie a B.N.R. este de neiertat.  Este de râsul lumii (…)“.

Pot să parafrazez vorba fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu: „Sabin Orcan ăsta este ori prost, ori prost!“ Mai atrag atenția că Mircea Morariu face, din fuga condeiului, o greșeală semantică: în fraza „…un cvasi-jurnalist cu numele Sabin Orcan, remarcabil doar prin crizele lui de nervi şi de personalitate,…“, cuvîntul „remarcabil“ nu își are rostul, fiindcă logica discursului impune adverbul „remarcat“: Sabin Orcan-Ignorantu’, Orcan Sabin-Analfabetu’-de-presă nu are nimic „remarcabil“ în el, nu găsești nimic „remarcabil“ la el! Este un gunoi în presă, un avorton de presă.

Dar și alții îl urmăresc, uneori cu mai mare eficiență decît un articol de presă, oricît de caustic ar fi el, cum e cel al lui Mircea Morariu sau al lui Radu Banciu.

În articolul „B1 TV, sancționat de CNA pentru acuzații la adresa lui Tiberiu Urdăreanu“, Iulia Bunea scrie cu satisfacție:

„Consiliul Național al Audiovizualului a decis sancționarea cu 12.000 de lei după ce în mai multe ediții X Press, emisiune prezentată de Sabin Orcan la B1 TV, afaceristul Tiberiu Urdăreanu a fost numit mafiot și securist. Forul audiovizual a coniserat (sic) că în emisiunile incriminate, din perioada 22-27 iunine (sic), au fost încălcate articolele de lege privind dreptul la replică (acesta a fost difuzat cu comentarii ale moderatorului), articolele privind limbajul injurios, infromarea (sic) corectă, imparțialitatea și echilibrul“.

Chiar dacă textul e cam agramat (din vina dactilografei!), autoarea evidențiază, și ea, păcatele majore ale lui Sabin Orcan, semnalate de ceilalți ziariști și sintetizate de mine aici: limbajul injurios, incorect, lipsit de imparțialitate și de echilibru, dezinformare crasă. Așadar, și alții atestă că individul Sabin Orcan e dezechilibrat moral și, evident, mintal și psihic. Și „cvasi-jurnalistul“ Sabin Orcan mai are tupeul să spună despre mine: „…dacă ăsta nu e caz de balamuc, atunci e sigur de pușcărie!“

Consider că amenda dată a fost prea mică. Sunt curios să văd dacă acționarii de la B1 TV îl vor da afară, cît mai repede, ca pe-o măsea stricată sau așteaptă să-i bage Sabin Orcan-Istericu’ în faliment. După care să stea, și ei, șapte ani în „insolvență“, ca REALITATEA TV, unde se lăfăie omul cu „privire de oțel, tăioasă, cu care eviscerează tarele economiei naționale și mondiale, Edward Pastia“! Ca să vezi ce să pățească biata noastră economie, de „a fost vîndută la bucată“, iar economia mondială de-aia face tot mai des crize: pentru că fuseseră „eviscerate“ de Edward Pastia-Oțel!

În cazul meu, C.N.A.-ul nu a acționat. Dar, poate, mai e timp. Oricum, amenda dată atestă, odată în plus, turpitudinea funciară a lui Sabin Orcan, care, nu se știe de ce, încă nu este dat afară și de la B1 TV!

Desigur, aici nu am expus decît cîteva dintre mizeriile lui Sabin Horcan-Insalubru’. Și deși debordează de calități negative, este proptit în mod ocult de cineva interesat să fie prezent și el în diversele redacții în care este implantat!

Așteptăm cu încredere și cu mult interes „Lista lui Dragomir“!

Totuși, se pare că are și cevașilea calități „pozitive“; nu în mod absolut, ci în sens relativ: adică exclusiv în beneficiul său, nu al nostru, aflați în fața tv-ului, fără să știm că vom fi agresați de comportamentul său de handicapat moral și caracterial. Astfel, deși se vrea o „vedetă“, un țigan-spălat – în sensul de parvenit, nu neapărat că ar fi țigan ca etnie, ci țigan ca caracter și ca comportament – a comis o mezalianță: s-a însurat cu o jidancă, Rachela Moses; probabil că a fost atrasă de chelia lui ca musca de bec. Despre un alt chelios, Edward Pastia, s-a redactat un articol îngălat cu titlul „Studiu: 70 la sută din (sic) românce și-ar înșela partenerul cu Edward Pastia“, în care, printre altele, se spune: „…un om care a (sic) o astfel de privire de oțel…“. Dar Edward Pastia din poză are o privire de-a dreptul bleagă, de „bou blînd“. Chiar miroase a bășcălie; dar, mai știi, poate fi și un bou rău, care dă cu copita!

Sabin Orcan crede că dacă a penetrat-o pe Rachela Moses, care face parte din „poporul ales“, atunci își închipuie că, prin această mezalianță, Sabin Orcan-Parvenitu’ a penetrat și „poporul ales“, tot așa cum el, ca un vierme, se insinuează în diverse redacții!

Pentru a-și masca trădarea poporului din care provin și pentru a reliefa „loialitatea“ față de gazdele suspicioase, parveniții, renegații, trădătorii „sunt mai catolici decît papa!“ Cum se știe, românii maghiarizați se cred mai unguri decît „bozgorii“ și acționează ca atare: Micloș Patrubany (vedeți ce nume de „ungur“ are acest antiromân sordid: Patrubany?! – nu și-a putut „maghiariza“ numele decît prin schimbarea lui „i“ în „y“!), Gabor Koszokar (din Cojocaru), Petru Lakatos (din Lăcătușu!), György Frunda (fost Gheorghe Frunda) sunt mai înverșunați antiromâni decît ungurii!!!

Vorba lui Victor Ponta: „Pe ăștia și să-i împuști este prea puțin!“

În mod similar, jidănirea lui Sabin Horcan-Oblio prin relația de tranzitivitate cu nevastă-sa l-a făcut să se creadă zmeu și, desigur, zmeu-zmecher. Dar, cum am spus, Sabin Horcan este, deja, bătut de Dumnezeu prin faptul că și-a trădat neamul și s-a jidănit. El, ca fost activist comunist, deci ateu, „este nedus la Biserică“ și nu știe versetul: „Iată, îți dau din sinagoga Satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei, și nu sunt, ci mint…“ (Apocalipsa, 3, 9). Ignoranța lui Sabin Orcan – care nu constituie o scuză pentru el – îl face să se dea zmeu nu doar de față cu invitații din studio – faptă pentru care l-au ridiculizat confrații săi de presă Anca Murgoci, Mircea Morariu și Radu Banciu –, ci, curajos nevoie-mare, se dă zmeu îndeosebi față de cei din afara studioului, care nu puteau să-i dea replica.

Și, ca atare, Sabin-Horcan a început să horcăie la mine.

În emisiunea X-Press, din 5 martie 2017, de la minutul 45.15 la min 51.30 (cu o mică revenire injurioasă între minutele 52.50-53.02), începe să mă înjure ca o bestie. Vorba d-lui Ion Iliescu: „De ce strigi, măi, animalule!“Am telefonat la numărul lung de pe ecran, dar suna mereu „ocupat“; apoi, am sunat la numărul scurt afișat și i-am cerut celui care mi-a răspuns să-i transmită lui Sabin Orcan să îmi dea cuvîntul imediat, în direct, ca să îmi dea ocazia să mă apăr, „căci altfel îl dau în judecată fiindcă mă insultă și îl reclam și la Consiliul Național al Audiovizualului să-l amendeze“; dar, fiindcă îl înjuram și eu pe Sabin Orcan de toți dumnezeii lui (deși se pare că nu are nici unul!), operatorul mi-a închis telefonul. Am revenit insistent, dar, firește, suna mereu „ocupat“. Nu știam că Sabin Horcan-Oblio este un dobitoc (dar nu ca directorul F.B.I., James Comey), fiindcă nici nu știam că există, nu auzisem niciodată nimic despre el: nu îi urmărisem vreodată emisiunea, cum urmăream, uneori, emisiunile lui Radu Banciu, Silviu Mănăstire, ale lui Striblea și ale altora de la B1 TV. De Sabin Orcan nu auzisem, realmente, niciodată! Dar, sporadic, îl urmăream pe Radu Banciu și, într-o seară, s-a întîmplat să-l aud că vorbește, expeditiv, despre cartea mea, dar pe un ton neutru, în sensul că există, totuși, opinii de acest gen, în virtutea libertății cuvîntului, garantată de Constituție. Astfel s-a nimerit să dau, apoi, și peste Sabin Orcan-Bestia, care mă înjura copios, perorînd furios că „…trebuie să fie băgat la pușcărie“, că „…este nebun de legat. NU e o problemă că este nebun, fiindcă sunt mulți nebuni pe lumea asta, dar ăsta a fost colonel la S.R.I., domnilor! Participă la adunările Asociației Rezerviștilor din S.R.I., ce mai, este un om periculos“ etc., etc. Și cum, adică?! NU am voie să particip la adunările Asociației Rezerviștilor din S.R.I., al cărei membru sunt?! Vorba lui Victor Ciutacu: ce, „am ciungă-n păr“?! Firește că particip, dar nu am vorbit niciodată despre acest fapt. Dar de unde știe el că eu particip la „adunările Asociației Rezerviștilor din S.R.I.“?! L-a informat cineva de acolo?! Are „surse“ la A.C.M.R.R.-S.R.I.?! Oricum, Sabin Orcan-Oblio nu este „rezervist S.R.I.“! Iar de „activ S.R.I.“, adică, mai plauzibil, să fie vreun „acoperit S.R.I.“ nu are nici față, nici cap… Doar dacă, nu cumva, așa cum am presupus, acționează „legendat“: adică acționează acoperit, mascat sub fața lui de prost, fiindcă nu l-ar bănui nimeni că ar fi în solda „Serviciilor“…

Parcă îl vedeai pe importantissimul Sabin Orcan că se cufurise pe el de frica mea! Avea și motive! Cartea HOLOCAUSTUL – GOGORIȚA DIABOLICĂ. Extorcarea de „bani de holocaust“ a fost cerută, în cea mai mare parte, de către colegii mei, colonei-rezerviști din S.R.I. și din alte Servicii Secrete – cîțiva fiind chiar generali! –, precum și de către români patrioți din Austria, Australia, Argentina, Belgia, Canada, Franța, Germania, Italia, S.U.A. etc. Cu cîteva excepții, cei care mi-au cerut cartea sunt medici, avocați, profesori universitari, artiști; trei exemplare au fost cumpărate de la Librăria „Mihai Eminescu“ de Biroul de presă al S.R.I., iar alte trei exemplare au fost cumpărate chiar de liderii Federației Comunității Evreilor din România (F.C.E.R.)! Evident, nu din patriotism… Și, evident, nici românii și nici jidanii care și-au procurat-o nu sunt „nebuni“, cum îi insultă interesat acest dezinformator grosier analfabet, Sabin Borcan-Borîtu’.

Surprins de virulența limbajului de mahala pe un post public de televiziune, am urmărit emisiunea „idiotului util“, cum zicea Lenin – „idiot util“ pentru alții, dar „idiot dăunător“ pentru noi –, mai ales că o văzusem în platou și pe Emilia Șercan, pe care o admiram pentru articolele ei demascatoare la adresa hoților titrați, gen prim-procurorul general adjunct Dimitrie Bogdan Licu, cu care duceam, deja, un meci greu legat de plîngerea penală comisă contra mea de către impostorul Alexandru Florian, în 3 aprilie 2014, și despre care eu aveam să aflu abia în ianuarie 2016! În stilul lui grotesc de infatuat, se întreba retoric – întrebîndu-i, în fond, pe preopinenții din platou și, implicit, pe telespectatori – de ce instituțiile statului nu se grăbesc să mă bage la gherlă. Emilia Șercan, care încerca să-i răspundă și să dialogheze cu „moderatorul“ HOrcan-Oblio, a îngăimat: „Instituțiile par înțepenite…“.

De fapt, prin chiar această expresie, Emilia Șercan l-a contrazis involuntar pe nătărăul Sabin Orcan-Imprecatoru’, căci, în subsidiar, „înghețarea“ instituțională invocată de ea îl viza, culmea Ju$tiți€i la care apela netrebnicul Orcan!, în primul rînd pe prim-procurorul general adjunct Dimitrie Bogdan Licu, pe care-l demascase, deja, ca plagiator chiar ea din 2015, iar alții încă din 2013, dar „instituțiile“ erau atît de înțepenite încît nu-l băgaseră pe Licu-Lichea la „mititica“ și nu aveau de gînd nici acum! Or, împotriva mea, dimpotrivă, jegosul prim-procuror general adjunct Dimitrie Bogdan Licu – ca să folosesc terminologia lui Sorin Roșca Stănescu, a lui Mircea Badea și a altora – declanșase reluarea urmării penale (R.U.P.), deși Secția 6 Poliție și Parchetul de pe lîngă Judecătoria Sectorului 2 deciseseră în mod corect, anterior, neînceperea urmării penale (faimosul N.U.P.)!

La discuție a participat și „idiotul util“ Mihail George Neamțu, care se lăuda cu cărțile sale – „scrise în colaborare inclusiv“ cu nemernicul Vladimir Tismăneanu – în care pretindea că, în vremea celui de-Al Doilea Război Mondial, „între Polonia, România și Ucraina se crease o zonă dominată de anarhie, în care au fost omorîți zeci de milioane de oameni“ (sic)! Această secătură de Mihail Neamțu recitase, la o întrunire electorală a unuia dintre partidele pe care le infestase, din poezia lui Radu Gyr, „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!“, ca să pozeze în „patriot“ și în naționalist, deoarece candida la Parlament și spera că, jucînd cartea naționalistă, va accede acolo. Dar stupiditatea lui Mihail Neamțu din emisiunea lui Sabin Horcan, în care, împreună cu ceilalți trei circumciși din platou, mă acuza de antisemitism, negaționism etc., rezidă inclusiv în aceea că jidanii pe care-i apăra acum îl acuzaseră, anterior, de… antisemitism. Citez ad litteram, cu greșelile gramaticale ale textului jidanilor, care, totdeauna, denotă lipsă de respect față de limba română:

«Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) il acuza, intr-un comunicat, pe liderul Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, de incitare la extremism si de ignorare deliberata a antisemitismului promovat de legionari. MCA Romania consideră că lipsa unei delimitări clare a conducerii ARD de “atitudinea și declarațiile domnului Mihail Neamțu” echivalează cu “o aprobare tacită a unor viitoare politici publice vădit antisemite”. La lansarea candidatilor ARD, Neamtu a recitat poezia “Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane” semnata de Rady Gyr, poet si ideolog legionar, despre care Vlad Solomon a scris recent, intr-un text publicat in Revista 22, ca  sunt personaje care  “încearcă să muşamalizeze rolul (…) în incitarea la crime şi violenţe”».

Firește, ca la un semn, s-a declanșat o întreagă campanie contra „naționalistului“ de ocazie Mihail Neamțu-Farsoru’: «Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului susţine într-un comunicat public că Mihail Neamţu, co-preşedinte al ARD, este „vinovat de incitare la extremism, de ignorare deliberată a antisemitismului promovat de legionari, de promovarea publică a unor personaje de la marginea istoriei care poarte (sic) responsabilitatea [corect: „poartă vina“ – n.n., V.I.Z.] multor crime împotriva umanităţii“. CMCA a reacţionat dur după ce Mihail Neamţu a recitat în cadrul lansării candidaţilor ARD la alegerile parlamentare poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane“, a lui Radu Gyr, poet, membru al Mişcării Legionare, figură marcantă a temniţelor comuniste şi autor al versurilor imnului neoficial al Mişcării Legionare, „Sfântă tinereţe legionară“».

În concertul „Cu Iisus în celulă“, din 26 iulie 2009, retransmis în 22 aprilie 2015, de TVR1 (preluat de la TVRI), cantautorul Gheorghe TUDOR a cîntat și poezia „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!“ E de mirare că liderii jidanilor, Radu Ioanid-Sperjuru’, Maximilian Marco Katz-Vameșu’, Aurel Vainer-Contabilu’, Michael Shafir-Denigratoru’, Alexandru Florian-Ahtiatu’-de-mangoți et ejusdem farinae, nu au protestat și cu prilejul acelor evenimente.

*) Material de informare și documentare; toate responsabilitățile privind exactitatea datelor și termenilor, notele peiorative și/sau pamfletare revin autorului.

Un răspuns la “$uport€ri antiromâni ai „holocaustului“ (1)*”

  1. IO...gereules spune:

    Romania a ramas bolnavul coplesit de invazia mustelor saprofite,fara seaman de obraznice si diabolice,sugand din sangele celor ce mai misuna inca sub numele de romani.Este un act cunoscut deja fara nici o demonstratie ca jidanii se buluca precum mustele,in mod inconstient parca,asupra uniu muribund insangerat,pe care l-au adus in aceasta stare prin diversiune;FALSURI,MINCIUNI,CRIME si pe care incaleca in mod ritualic pentru lovitura de gratie.Romanii,in comoditatea lor nu vad acest lucru si se lasa calariti pana la ultima lor suflare.Oare chiar in asa hal au ajuns urmasii faimosilor fauritori de civilizatie,daco-romanii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*