Ce a făcut moneda noastră în această toamnă?!

La trei zile de la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor din 16 noiembrie a.c. pentru funcția de Președinte al României, în care a fost ales reprezentantul Alianței Creștin-Liberale (A.C.L.), domnul Klaus Werner Iohannis, eternul guvernator al Băncii Naționale, domnul Mugurel Constantin Isărescu a considerat că e cazul ca românii din Țara-Mamă și de pretutindeni să afle ce isprăvi a mai făcut LEUL, moneda noastră națională și nu RON-ul sau ROL-ul, aiureli monetare. Domnia sa, cel mai bine plătit dintre toți bugetarii din România, cu peste 100.000 lei/lună a ajuns la concluzia că în ultimele șase luni ale acestui an, moneda noastră națională, LEUL, „a stat tolănit și din când în când a dat ușor din coadă”. Pentru a ajunge la această magistrală, unică și9 echilibrată concluzie, guvernatorul B.N.R., domnul Isărescu, a încasat din banii contribuabililor români, peste 600.000 lei, în ultimele șase luni. La această sumă uriașă se va adăuga premiul anual.

Având în vedere prevederile Constituției României, articolul 31 – „Dreptul la informație”, alin.1: „Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit.” , cetățenii români au dreptul să afle de la guvernatorul B.N.R., domnul Isărescu, răspunsul la, cel puțin, următoarele întrebări:

– Care este cuantumul indemnizației lunare de care beneficiază și cât a fost premiul anual încasat pentru anul 2013?

– Care este suma totală încasată ca bugetar, în ultimii 25 de ani, de când ocupă neîntrerupt funcția de guvernator al Băncii Naționale a României?

– În care bănci americane a fost plasată, în acest an, rezerva valutară a Poporului Român, de peste 32 miliarde euro, în ce condiții și de ce pentru o dobândă mai mică de unu la sută?

– Cu ce scop și cu aprobarea cui a fost scoasă din țară rezerva de aur a Poporului Român, de circa 104 tone și a fost plasată în seifurile unor bănci străine, ce chirie plătește anual Poporul Român pentru acest serviciu?

În ipoteza în care, guvernatorul B.N.R. încearcă să se prevaleze de secretul de serviciu sau are dificultăți la calcule, sfidând articolul 31 din Constituția României, am rugămintea ca presa, a patra Putere din Statul Român să-l ajute să dea răspunsurile corecte și așteptate de către contribuabilii români și, probabil, de către aleșii lor în Parlamentul României, care pot adresa întrebări și interpelări către cel care a aflat că LEUL a stat tolănit și a mișcat puțin din coadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*