O nouă farsă electorală națională!

După ce pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie a.c. nu s-a asigurat de către Guvernul Ponta III şi Biroul Electoral Central (B.E.C.) dreptul la vot pentru circa patru milioane de cetăţeni români aflaţi în străinătate, prin neînfiinţarea a 3.000 secţii de votare şi trimiterea a numai 600.000 buletine de vot pentru românii de pretutindeni, s-a ajuns la demiterea târzie a ministrului de Externe, Titus Corlăţean şi numirea în această funcţie a domnului Teodor Viorel Meleşcanu, care se zice că a devenit independent faţă de partidele pe la care a colindat, respectiv P.D.S.R., A.p.R., P.S.D., P.N.L., P.D.L. etc şi, neoficial, pe la U.D.M.R. Fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean trebuia să demisioneze înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale în semn de protest pentru neasigurarea de către B.E.C. a dreptului la vot pentru românii din străinătate. Fostul şi noul ministru de Externe, domnul Meleşcanu, nu va asigura, împreună cu Biroul Electoral Central cele 3.000 de secţii de votare din străinătate pentru ca românii să poată beneficia de dreptul lor fundamental la vot pentru alegerea Preşedintelui României, în 16 noiembrie a.c.

Cei care au sfidat Constituţia României se chinuie acum ca să suplimenteze, în cele numai 294 secţii de votare din străinătate, cabinele de vot cu una sau două, precum şi ştampilele de vot, cu acelaşi număr. Nici B.E.C. şi nici Guvernul Ponta III, dar nici mass-media, nu acţionează pentru trimiterea celor patru milioane de buletine de vot necesare pentru asigurarea dreptului constituţional al românilor din străinătate. Cu toţii evită o întrebare logică: cum să voteze patru milioane de români aflaţi în străinătate pe cele 600.000 de buletine de vot? A doua întrebare logică şi obligatorie, în ultimele zile ale campaniei electorale, este de ce pentru toţi românii aflaţi în Ţara-Mamă s-au înfiinţat secţii de votare şi se asigură buletinele de vot, iar pentru toţi cetăţenii români aflaţi în străinătate este interzis dreptul de a vota, de a alege Preşedintele României?

Nefiind asigurat dreptul la vot pentru cetăţenii români din străinătate, ministrul Meleşcanu îşi poate scrie sau anunţa demisia pentru că, din nou, va fi încălcat dreptul lor constituţional la vot. Discriminarea dintre românii din Ţara-Mamă şi cei aflaţi în străinătate este motivată de către Guvernul Ponta III şi B.E.C. de localitatea unde se află votanţii. Conform Legii nr.370/2004 şi O.U.G. nr.45/2014, Guvernul Ponta III a stabilit că alegătorii care nu se află în localitatea de domiciliul îşi pot exercita dreptul la vot în orice localitate şi vor fi înscrişi pe listele suplimentare. La alegerile din 2 noiembrie a.c., Guvernul Ponta III şi B.E.C. au încălcat atât Constituţia României cât şi O.U.G.nr.45/2014 neasigurând condiţiile pentru ca toţi românii aflaţi în străinătate să-şi exercite dreptul la vot. Ca urmare, sunt de admirat manifestările demne şi legitime ale românilor din străinătate şi a celor din Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti, cu participarea a zeci de mii de alegători care solicită Guvernului Ponta III şi Biroului Electoral Central să respecte dreptul la vot al tuturor cetăţenilor români.

Unii dintre maeştrii în fraudarea alegerilor, precum şi câţiva manipulatori de opinie, au avansat ideea falsă că nu toţi alegătorii din străinătate şi cei de acasă se prezintă la vot. Ca urmare, B.E.C. a asigurat exercitarea dreptului la vot numai pentru românii din Ţara-Mamă, indiferent câţi se duc la vot, iar pentru peste patru milioane de cetăţeni români aflaţi în străinătate nu s-au organizat 3.000 secţii de votare şi nu s-au trimis buletinele de vot aferente. De altfel, nici pentru alegerile din 16 noiembrie a.c. nu se asigură dreptul la vot pentru toţi cetăţenii români. Cu toate acestea, Curtea Constituţională a României refuză să respecte Constituţia şi atribuţiile înscrise în Legea nr.47/1992.

În semn de protest, dar mai ales de solidaritate cu fraţii şi copiii românilor din străinătate, care după ce au fost exilaţi din Ţara-Mamă nu au dreptul de a vota, este necesar ca românii rămaşi acasă să nu se prezinte duminică la vot, în 16 noiembrie a.c.

Este falsă şi extrem de periculoasă ideea lansată de către asasinii economici şi asasinii politici străini şi autohtoni, ca românii să meargă la vot şi să aleagă răul cel mai mic. Românii resonsabili de soarta Neamului Românesc şi a celor dragi trebuie să aibă dreptul de a alege binele şi nu răul ! Care este răul cel mai mic dintre Ponta şi Iohannis, susţinuţi de partidele politice care au fost cu schimbul la Putere, respectiv P.S.D., P.N.L., P.D.L., P.N.Ţ.C.D., U.N.P.R. şi P.C., partide vinovate de dezastrul din România ultimilor 25 de ani, inclusiv de genocidul provocat populaţiei prin otrăvirea cu aditivi alimentari cancerigeni? Sunt zdraveni la cap cei care se duc la vot şi îi votează pe cei care îi otrăvesc şi le-au omorât cu zile, prin provocarea cancerului, membrii de familie, prietenii, consătenii şi conaţionalii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*