„Savantă” de renume har(vardist)…

Juri că sunt din același „cuib”. „De vulpi”, vorba sărmanului Remus, cel avortat în manșeta Guvernului după facerea Romei și, sigur, înainte de căderea Bucureștiului (politic) la alegeri. Zici: „musai că ăștia doi sunt frați!”. Din același Gâgă politic. Remus Pricop(s)ie și Romula Petrescu Usturoi.

Și te juri că sunt două copii, mai ratate decât originalul plagiat, din xeroxul lui Ponta, cele mai șterse și zdrelite de incompetență. E drept că amândoi s-au adăpat de la același uger al „lupoaicei” cu cap de pisic de pe soclul din Piața Victoriei, dar nici așa…

Iar dacă primul e incult de se feresc și gropile din calea lui (deh’, are și șanțul demnitatea lui!), Romula de la Harvard e făcută sărmana „corn” de atâta îngrămădeală de logică. Dar fătuca nu se lasă și îi dă cu tâmpeniile pe post de portavoce. Și nu mai este timida făptură din dreapta junghiului de lup-pisic, cuminte și cu ochii căscați pe spate (!). A prins curaj de Elenă (ca aia răposată!) și răcnește tocilărește frazele brici la gâtul țării.

Că doar nu a venit de la Harvard pe post de moașă de locuri de muncă! Iar Guvernul nu e materntate de viitor. Și nu e treaba lor, al „remusilor”, „romulelor” și altor cornute (de Cornu) să dea țării locuri de muncă. Auzi, și moca pe deasupra!

Așadar, Guvernul nu crează locuri de muncă. Păi’, dacă ar fi treaba lui să meșterească locuri de muncă, ar trebui să facă și autostrazi, să crească și absorția de fonduri europene, să facă de unele și de altele.

Ei bine, asta ne transmite prea tânăra (și deja… „Gheorghe”!) ministăreasă. Guvernul nu dă cu sapa. E cu mapa. Și nu meștereste locuri de muncă, că doar nu o să le facă grămezi-grămezi din mușuroaiele de șomeri cu pixurile pe post de hârlețe pe spațiile verzi din jurul „executivului”. Guvernul doar trage linie sub locurile de muncă ale altora. Adică le numără, le înmulțește cu doi (deh’, „biped” pe loc de angajat!) și trage linie de impozitare.

Și da, treaba Guvernului nu e să creeze locuri de muncă! Nici măcar milionul promis electoral. Treaba lui e să racoleze aleșii locali și cu ei să se mândrească că a făcut locuri de muncă. În partid!

Dar, dacă „nu e treaba Guvernului să creeze locuri de muncă” (încet-încet, nimic nu va mai fi „treaba guvernului”!), poate nu e nici treaba noastră să le plătim salariile de miniștri, funcționari, secretare, secretare la secretari (și nu doar „de stat”!), nu?! Ori poate că ministăreasa funie de usturoi nu are habar că face parte dintr-un guvern de stânga… Sau când i se spune „stânga” se gândește doar la mâna în care ținea cafeaua când se plimba „întâmplător” prin Piața Victoriei și a ochit-o Ponta-lentilă-de-răpitoare (politică) de la ultimul etaj?!

Și cum nu suntem (prea!) răutăcioși, nu o să-i spunem tinerei ministărese: „Fă!”. Adică, „Fă locuri de muncă!”. Dar îi putem transmite șefului ei de birou: „Fă, Ponta… Ție chiar nu îți e dor de un loc de muncă? Ție și plozilor tăi politici din cuibul de vulpi?!”.

P.S.:

A mai fost unul peste ocean care zicea: „Guvernul nu crează locuri de muncă!”, contrazicându-l pe Obama în campania electorală. Și, ce să vezi, ăla nu a ajuns președinte acolo, dar iată că Petrescu Gâgă s-a uns ministăreasă aici… Și poate că fătuca noastră nu a dat-o rasol cănd s-a jurat că Executivul nu crează locuri de muncă. Poate i-au ieșit vorbele pe dos și, de fapt, era vorba că „nu mai crează”. Că a creat destule, Executivul având azi mai mulți miniștri ca oricând! Și nu o mai amintim pe d-na Merkel (că e „nedebăsificată” și nici nu a absolvit Harvard-ul!) care a clamat că e treaba guvernului (german) să creeze locuri de muncă. Dar ce ne facem cu și mai recentele vorbe ale ministrului Plumb care s-a jurat că prioritatea Guvernului este aceea de a crea „70.000 de locuri de muncă pentru tineri”. Că nu or fi chiar toate pentru clientela politică!

Un răspuns la “„Savantă” de renume har(vardist)…”

  1. Viorel spune:

    Treaba…guvernelor post-decembriste, a fost si este sa mentina economia subterana cu banii din buget…Sa sustina Oligarhia de partid cu bani publici…
    Asa se intampla in tara unde domneste o dictatura politica…!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*