Denunţ penal privind retrocedările ilegale către unguri (către Parchetul de pe lângă ÎCCJ)

Vă aduc la cunoştinţă o informaţie esenţială pentru cercetările penale în legătură cu retrocedările ilegale, de fapt împroprietăririle şi naţionalizările ungureşti din Ardeal, care s-au efectuat după anul 1990.

După Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920, Ungaria şi cei 367 de optanţi unguri au pretins României uriaşe despăgubiri pentru bunurile imobile şi mobile pe care le-au avut în Ardeal, până la 1 Decembrie 1918.

În urma „Procesului optanţilor”, desfăşurat în perioada 1923-1930, Tribunalul Arbitral de la Paris a obligat Statul Român să plătească despăgubiri Ungariei şi optanţilor unguri, în aur. Poporul Român şi România au plătit, prin Fondul Agrar deschis la o bancă din Elveţia (la Basel), echivalentul a peste 100 tone de aur pur, de 24 carate. Pe cale de consecinţă, toate revendicările şi retrocedările pentru persoanele juridice şi persoanele fizice ungare care se referă la imobilele pe care le-au avut în proprietate în Ardeal, până în anul 1918, sunt ilegale deoarece foştii proprietari au fost despăgubiţi de Statul Român. Există documente oficiale referitoare la clădirile, terenurile agricole şi pădurile expropriate, după Tratatul de la Trianon.

Folosindu-se de omisiunile, dar mai ales de falsurile din cărţile funciare din Ardeal, inclusiv de cele declarate nule de drept prin Legea nr.260/1945, Ungaria împreună cu U.D.M.R., cu alte numeroase persoane juridice (mai ales bisericile maghiare) şi persoane fizice ungare (urmaşi ai foştilor grofi, conţi, baroni etc) au pus la cale şi au desfăşurat pe teritoriul României cea mai mare şi periculoasă escrocherie imobiliară din Europa, cu scopul dezmembrării teritoriale a ţării noastre şi a anexării Ardealului. Cei care au săvârşit faptele penale au uzat, mai ales, de cărţile funciare, dar acestea nu au valoare de înscrisuri constitutive de drepturi reale, ele fiind de fapt o evidenţă a imobilelor. Se ştie că, drepturile reale trebuie dovedite cu documentele originale care atestă titlul de proprietate.

După ce Statul Român i-a despăgubit pe toţi foştii proprietari unguri din Ardealul revenit la România Mare urmaşii lor au organizat o acţiune foarte bine dirijată de la Budapesta pentru ca pe calea retrocedărilor în natură să dobândească ilegal (inclusiv prin instanţele judecătoreşti româneşti), să fie împroprietăriţi cu mii de clădiri şi milioane de hectare de păduri şi terenuri agricole.

Cunoscând adevărul istoric al despăgubirilor plătite Ungariei şi optanţilor unguri pentru toate proprietăţile pe care le-au avut în Ardeal, până în anul 1918, procurorii au obligaţia să-i cerceteze penal pe toţi cei care au revendicat şi dobândit nelegal numeroase imobile ale Statului Român. De asemenea, trebuie recuperate chiriile uriaşe plătite de Guvernul României şi autorităţile locale pentru cei care au fost împroprietăriţi ilegal cu imobile din averea Poporului şi Statului Român.

Făptuitorii şi descrierea faptelor penale se regăsesc în fiecare dosar de „retrocedare” a imobilelor pentru care Ungaria şi optanţii unguri au fost despăgubiţi cu peste 100 tone de aur de către România, începând cu anul 1931. De reţinut că, solicitanţii unguri şi cei împroprietăriţi ilegal, după anul 1990, cu imobile ale Statului Român ştiau că pentru acele clădiri, terenuri agricole şi păduri s-au plătit despăgubiri de către Poporul Român. Cu toate acestea, ei s-au asociat şi au săvârşit numeroase infracţiuni, crezând că se pot ascunde după paravanul retrocedărilor şi că nu vor fi descoperiţi şi traşi la răspundere până la Diktatul de la Bruxelles, pregătit pentru anul 2014, în urma căruia Ardealul să devină autonom şi ulterior alipit Ungariei.

Având în vedere asocierea în vederea săvârşirii de infracţiuni pentru împroprietărirea cu mii de clădiri şi milioane de hectare de terenuri agricole şi păduri pe calea aşa-ziselor retrocedări pentru imobilele care au fost expropriate şi pentru care Statul Român i-a despăgubit pe foştii proprietari cu peste 100 tone aur, consider că se impune pentru făptuitori ca măsură asiguratorie instituirea sechestrului pe averile lor.

Aveţi şansa să acţionaţi, împreună cu procurorii, pentru a zădărnici încercarea de dezmembrare teritorială a României pregătită şi bazată pe retrocedările ilegale.

2 răspunsuri la “Denunţ penal privind retrocedările ilegale către unguri (către Parchetul de pe lângă ÎCCJ)”

  1. la aceste probe, se mai adauga faptul ca dupa 1944, tribunalele regale din Romania, au condamnat pe maghiarii vinovati de crime de razboi; printre pedepsele pronuntate impotriva fascistilor maghiari din Transilvania, s-au numarat si confiscarea averilor.
    Deci, maghiarii care cer pamint -unii au si obtinut- de la statul roman, trebuie sa fie verificati de doua ori: 1. sa nu fie beneficiari ai platilor statului roman in procesul optantilor si 2. sa nu fie condamnati pentru crime de razboi.
    Daca instantele au incalcat aceste situatii, premeditat sau nu, sunt in afara legii. Si Hotaririle lor sunt nule si neavenite!

    • Stefanescu Aurel spune:

      In aceleasi conditii frauduloase, pe/nale se afla si retrocedarile facute de lalul-ioh-ANUS-fost primar catre hitleristii din bandele f.d.g.r.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*