Teodora: „fetiţa zâmbet”!

Născută pe 30 iunie, Teodora va împlini anul acesta zece ani, puţini pentru neştiutori, dar privind peste umărul timpului şi parcursul bogat în realizări nu sunt atât de puţini la prima vedere. Încă de la vârsta de cinci ani, Teodora Maria Voicescu şi-a impus o gândire matură, rostind adesea că ea nu va rămâne un „pitic”, ci va deveni o stea strălucitoare pe scenele lumii. Aşa s-a şi întâmplat, pasionată de dans şi muzică, Teo, așa cum este alintată de cei care o cunosc, a fermecat nu numai auditoriul din România, dar şi peste 27 de ţări străine, voi enumera doar câteva: Spania, Germania, Polonia, Bulgaria, Egipt, Albania, Letonia, Canada, America, Cipru, Croaţia, Brazilia, iar lista în mintea mea continuă.

Teo este o fire sociabilă, veselă şi foarte frumoasă, radiind pe scena şi nu numai, a reuşit prin simplitate şi bun simţ să-şi facă prieteni pretutindeni în lume, educaţia primită de la părinţi şi bunici în primi ani de viaţă au consolidat piedestalul pe care Teo a urcat treaptă cu treaptă, până în vârf. Camera Teodorei este neîncăpătoare datorită trofeelor primite la concursuri, iar diplomele au pavoazat pereţii ca un tapet de suflet. Însuşi numele ei, Teodora, care în religia ortodoxa înseamnă darul lui Dumnezeu şi Maria, adică întrupare sau frumuseţe, a făcut ca destinul acestui copil să fie încununat de lauri la o vârstă atât de fragedă.

Teodora Maria Voicescu este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 280 din Bucureşti, păşeşte zâmbitoare in fiecare zi la orele de curs la fel ca pe scenă, declarându-se un copil fericit. Colegii şi profesorii Teodorei nu mai contenesc cu laudele despre „micuţa stea”, dar ea zâmbeşte şi mulţumeşte pentru cuvintele frumoase care ii sunt adresate de fiecare data. Participarea la preselecţie şi obţinerea unui rol în spectacolul „Matilda” la Opera Comică pentru Copii, a făcut înconjurul internetului, numărându-se astfel în grupul de copii „School of Rock”, acest fapt s-a întâmplat în septembrie 2023, fiind distribuită în rolul lui Thomas, colegul de clasă al Matildei, iar în 2024, spectacolele s-au desfăşurat cu casa închisă, biletele epuizându-se în primele minute de la punerea lor în vânzare. Teodora a strălucit precum o mare stea, dar talentul fără muncă nu există, la ascensiunea ei au contribuit şi profesorii, Ioana Rufu, Sabina Chirila, Paula Cozariu şi Teodora Maria Jaworski, care împreuna cu regizorul Emil Pantelimon, au reuşit colaborarea cu specialiştii din Londra, mai precis de la „School of Musical” şi astfel s-a ajuns la montarea unui musical pentru copii, unic în România şi în lume, intitulat MATILDA, al lui Roald Dahl, fiind un grandios succes.

Toate câte s-au întâmplat au fost ca o spirală nevăzută, multă muncă, repetiţii istovitore, iar dansul şi muzica printre decorurile de vis au contribuit la estomparea emoţiilor, făcându-i pe micuţii artişti să strălucească. Despre Teodora Maria Voicescu, vor curge râuri de cerneală odată cu trecerea anilor, iubirea pentru dans şi muzica este mai presus de orice imaginaţie, voi reveni cu amănunte şi veşti despre Teo, „fetiţa zâmbet”, dar până atunci să-i urăm un călduros „La mulţi ani” la împlinirea celor zece ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*