Emfaza sărăntocului slugarnic…

Zilele astea vin în București ștabii Partidului Popular European ca să își etaleze aroganța și ca să își desemneze „noul” spitzenkandidat la funcția de președinte al Comisiei Europene, în persoana onestei și eficientei Ursula von der Leyen. Popularii Europeni, sub înțeleapta politică a abstinentului și non-grăsanului Franz Timmermans, fost agent secret olandez cu atribuții privind Uniunea Sovietică, sunt cei care ay ținut România sub monitorizarea „Mecanismului de Cooperare și Verificare” timp de 13 ani, cu zece ani mai mult decât prevedea Actul de Aderare. Ratingul de țară și atitudinea investitorilor au fost artificial dezavantajoase pentru România – devenită, între timp, o colonie economică a corporațiilor și un spațiu public ocupat de quango (agențiile serviciilor secrete botezate oenge). Tot popularii europeni ne-au ținut în anticamera sațiului de „liberă” circulație Schengen – și au de gând dă ne mai țină șase ani. Franz Timmermans este și autorul politic al Green Deal, programul de terorism ecologic care tinde la emisii zero de codoi până în 2050. Industria și, în general, economia europeană, au căzut într-un asemenea hal încât în 2023 mai reprezenta doar 14,5procente din PIB – ul global. În 2028, cu Ursula la cârmă, UE va cădea la 13,5 la sută. În 1990 reprezenta 23,5 la sută…

Cu seria de sancțiuni contra Rusiei – „soluția” de tip autogol a Ursulei, care determină umflarea economiei rusești și întărirea armatei agresoare, în tandem cu degradarea rapidă a economiei UE, bazată iresponsabil pe resurse ieftine rusești și afaceri bănoase cu oligarhii – putem fi siguri că degradarea și ruina națiunilor europene vor fi și mai dezastruoase. Să vrei un imperiu construit pe ruina națiunilor și a popoarelor și aflat în război perpetuu – ăsta da proiect politic… Să reamintesc că România va fi nevoită să cheltuiască 1.900.000.000.000 de euro (de cinci ori PIB – ul actual) pentru acest proiect nebunesc numit afacere verde? Să reamintesc că UE este responsabilă de 6,7 la sută din emisiile de codoi planetare, în timp ce China generează 30 la sută și nu are planuri de dezindustrializare, ci dimpotrivă? Cum faci ca UE să aibă mai mult cer senin și ierni cu zăpadă? Suspenzi principiile termodinamicii, muți norii, reorientezi vânturile – valurile? Iar spitzenkandidatul Ursula este responsabilul direct pentru toata nebunia afacerii măsluite cu serurile de „imunizare” care ne-au costat 78 de miliarde de euro. A „negociat” contractul pe sms. Un contract de care nu știm nici acum nimic, de parcă ar fi Manuscrisele de la Marea Moartă… nu știm nici ce conțin sms-urile, că-s atât de confidențiale de nu le știe (și nu le vrea) nici Kovesi, șefa EPPO… Pe baza acestui contract, populația de 460 de milioane de europeni ai UE ar fi urmat să se injecteze de minim 8 ori fiecare… Tot acest contract a dus la furtul unui miliard de euro în România (o zice DNA, iar nu eu), plus un proces cu Pfizer, pe 550 milioane euro, pe care Statul român se străduiește să îl piardă, ca să nu o dea în vileag pe Ursula.

Era să uit: politicile publice în plandemie au cauzat imense alte prejudicii, numărate cu trilioanele. Macron a numit aceste eforturi de a scăpa lumea ce o răceală cauzată de un virus scăpat dintr-un laborator chinez operat în ascuns de americani și francezi „quoi qu’il en qoute” – oricât ar costa. Și a costat trilioane. Ce-a adus ca „medicament” Ursula? Un fel ce ajutor de înmormântare, denumit pompos program de redresare și reziliență. PNRR…Și, peste toate astea, România de la tv și din presa miluită va face o mare sărbătoare din venirea în țară a împăratului și a adepților săi, ursulienii… Iar priveliștea cea mai „plăcută” va fi oferită de gazde, vulpile cu covrigi de Buzău în coadă, care vor încremeni patru zile în poziția ghiocel, cu zâmbetul cel mai mieros pe față și cu emfaza sărăntocului slugarnic băgat în seamă de dregătorii metropolei imperiale… Ne le vom zice ursulieni, că nu au față nici de birocrați bruxellezi și nici nume sau număr în agenda Ursulei. Le vom spune micii ursuliști. Sau, și mai bine, ursulăței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*