Vestigii (în atenția lui Viktor Orban et. co.)

România este o țară întemeiată pe urme sacre, ivită din vestigii foarte vechi. Eu am numit-o Țara Originilor. Un scurt tabel cu dovezi ar arăta așa: – Homo olteniensis de la Bugiulești (Vâlcea), prima prezență a hominizilor pe continentul european în urmă cu 1 700 000 ani; – tăblițele de la Tărtăria, datate în jurul anului 5300 î.H; – cultura Cucuteni, ce preceda cu sute de ani așezările din Sumer și Egiptul antic; – scrierile din zona sacră a Munților Buzăului, Paradisul Aluniș și cultura Monteoru; – Mănăstirea de Piatră de la Corbii de Piatră (Argeș), cu urme ale îngerilor căzuți; – Mănăstirea Ursitelor (Șinca Veche), cu steaua lui David și Zalmoxe, despre care unii spun că ar fi chipul lui Hristos; – Sarmisegetuza Regia; – basilicile din Scitia Minor (Dobrogea), urme paleocreștine, începând cu peștera Sf. Andrei și martirii de la Niculițel; – Dacia preistorică (vezi Densușianu, Hașdeu, Pârvan, Iorga, care spunea că „pionierul dacismului este Eminescu”); – Vlahiia (nu Valahia, cum au numit-o străinii); – Dacia; – România, cu istoria ei cunoscută

Pentru amănunte, vezi volumele Țara Originilor (2007) și Nemuritoarele (2022). Unde existau în această istorie a vestigiilor străbune hoardele barbare? Când au trecut hunii pe aici? Și dacă au trecut prin sec. XII, au rămas din ei rămășițe, ca secuii.

Această mică socoteală ar trebui făcută de Academie și înaintată președintelui Johannis, care nu cunoaște istoria țării pe care o conduce, dovadă că nu a luat nici o atitudine până acum față de pretențiile lui Viktor Orban et co., lăsând astfel să se perpetueze haosul și să răsară mereu pe buzele UDMR-ului federalizarea României (însuși Ciolacu a votat pentru!), prin așa-zisa independență a „ținutului secuiesc”, care este plin de vestigii dacice și românești, de întemeiere. Acolo trăiau „dacii liberi”.

Dar Victor Orban este mai subtil și critică excesele UDMR, vezi discursul său de la Tușnad, punctând esențialul: „Ungaria este în criză. Transilvania trebuie să-și reia rolul jucat în istorie, îndeosebi după Mohacs, acela de leagăn al maghiarismului, spațiu al supraviețuirii maghiarilor în istorie”. El vede în viitorii 70-80 de ani destrămarea unor imperii, în frunte cu SUA și Rusia, dar și a unor state mici, ca Ungaria. Ungaria va dispărea, e copleșită de țigani și evrei maghiarizați, de aceea ea trebuie să supraviețuiască prin Transilvania. Și chiar așa să se și numească! El îi numește proști pe români și pe guvernanții actuali și de acea crede că acum este momentul să se facă o politică inteligentă (citește revizionistă), în care maghiarii să-i asimileze pe români și calea ar fi să știe bine limba română. El elogiază practica jafului, spune că așa au procedat și țările dezvoltate și metoda trebuie luată ca model.

Indiscutabil că Orban este mai subtil decât guvernanții noștri, dar el uită că poporul român nu înseamnă guvernanții de azi, poporul român nu se identifică mai ales cu accidente ca Iohannis. Care ar trebui să pună mâna pe carte și să se implice în acest moment istoric, fiindcă Orban stăpânește mai bine prezentul și face toate speculațiile cu fața spre viitor, spre viitorul țării lui îndeosebi. Da, dar nu stăpânește trecutul. Trecutul României este o forță colosală. Însă nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, adică pe trecut, ci să-l facem funcțional. Dl. președinte trebuie să se deștepte chiar și în ceasul al 12-lea și să aibă o replică față de revizionismul lui Orban, care toot defilează cu harta Ungariei Mari, apărute după ce imperiul austro-ungar a luat cu hapca ținuturi care nu-i aparțin.

Vestigiile vorbesc. Și ele ne spun cine suntem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*