Mă simt agent rus… Puneți mâna pe mine!

Nu am votat cu Diana Șoșoacă și nu am de gând. N-o urăsc pe Diana Șoșoacă și nici n-o admir pe Diana Șoșoacă. Deci nu mi-aș dori să înnoptez cu această doamnă ca să mă ascundă mai bine. Nu mă cearcă asemenea hârjoneli. Ea vrea să-și crească partidul ca o cloșcă și, de aceea, are frecvente manifestări oportuniste pe dos, comparativ cu ceilalți politruci de pe la noi, care preferă oportunismul pe față. Nu am agreat niciodată pornirile ei spre Ambasada Federației Ruse ori de câte ori buldozeristul Valerii Kuzmin trage câte o… concluzie despre inferioritatea poporului român față de „poporul moldovinesc”. „Fii cloșcă!”, spunea Diana Iovanovici Șoșoacă într-un interviu acordat doamnei Anca Alexandrescu. Altă doamnă… „Mă duc la Ambasada Rusiei pentru că numai acolo mă invită!”. Un nărod de gazetar (ce rost mai are numele?) a luat-o la întrebări pe doamna Ileana Vulpescu (și ce doamnă!…) pentru că publica în revista „România Mare”. „Eu public acolo pentru că nu mă publică nimeni în altă parte. Mă publicați dumneavoastră la „Adevărul”?”, a răspuns doamna Ileana Vulpescu.

Diana Iovanovici Șoșoacă cere ceea ce eu scriu din anul 2000: denunțarea acestui tratat ca pe „un act de trădare națională” (apud profesor Tiberiu Tudor) pentru că Ucraina nu respectă angajamentele proprii din acest document. Și am tot scris despre românii din nordul Bucovinei până când am aflat din presă că Serviciul de Securitate al Ucrainei m-a declarant „persona non grata” pe tot cuprinsul „Neatârnatei”. Sigur, eu nu eram senator, eram doar un simplu gazetar care și-a luat totdeauna în serios dreptul la exprimare liberă. Senatoarea Diana Șoșoacă a supus spre dezbatere un proiect de lege în acest sens și bine a făcut. Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar nu au avut un asemenea demers. Iată de ce mă simt și eu agent rus… Puneți mâna pe mine! Puneți mâna pe noi pentru că suntem mulți: Ucraina trebuie să cedeze teritoriile invadate de Stalin și de Nikita Hrușciov. Indiferent ce ar crede Moscova sau Washingtonul. Tratatul este un contract între două părți. Documentul precizează că, dacă una din părți încalcă prevederile, cealaltă parte are dreptul să denunțe tratatul. Poate să vină și mama lui Joe Biden, cu tot chibuțul lui Volodimir Zelenskii. Realitatea asta este: Ucraina încalcă grav prevederile articolului 13 din Tratatul „de bună vecinătate” privind drepturile românilor rămași acolo și documentul trebuie denunțat. Din punct de vedere juridic, vom reveni astfel la situația de dinainte de 1997. Asta nu înseamnă că sărim mâine pe tancuri, cum exagerează scribii din oficiu. Aroganța Kievului de pe Canalul Bîstroe chiar a răsturnat paharul.

Și eu am candidat în 2.000 pentru un loc în Senatul României la Botoșani, din partea Partidului Național al Reîntregirii, condus de Mircea Druc, singurul partid pe care l-am acceptat fără rezerve în peste trei decenii. L-am înfruntat – vorba vine – pe tovarășul Octav Cozmâncă, piesa grea a lui Ion Iliescu din PSD, dar electoratul avea nevoie de țoștile lui Cozmîncă, nu de sărăcia mea. Și m-a bătut de la mare distanță. Dacă, prin absurd, aș fi intrat atunci în Parlament, asta și făceam: ceream denunțarea tratatului cu Ucraina fiindcă este un document mai umilitor decât sovromurile pentru România. Așa că eu mă simt „agent rus” încă de pe la 10 ani, când tata, un țăran cu trei clase, îmi povestea că a luptat la Cotu Donului pentru Basarabia.

Mai pe scurt, senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă, intrată în Parlament pe listele AUR, acum președinta formațiunii SOS România, a depus un proiect de lege, prin care cere „denunțarea Tratatul de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat prin Legea nr. 129/1997. Prin denunțarea Tratatului, ea solicită ca România să anexeze teritoriile aflate cândva în componența României interbelice, proces ce ar putea fi posibil nu numai printr-o declarație de război din partea României, așa cum au sărit „corecții politici” din baie, dar și printr-un proces la Haga.

„Legea pentru modificarea Legii nr. 129/1997 pentru ratificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina” prevede:

„Articolul unic se transformă în Art. 1. După Art. 1 se introduc următoarele articole:

Art. 2 – În temeiul art. 27 din Tratat, acesta va fi denunțat de partea română în anul 2027, cu respectarea termenului de încunoștiințare de cel puțin 1 an înainte de expirarea perioadei de valabilitate.

Art. 3 – România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor.

Art. 4 – După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial, vor fi notificate autoritățile competente, inclusiv ONU, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.

„Pornind de la Dreptul natural și legitim al unității naționale și de la faptul că reunificarea națională este necesară din mai multe considerente – pentru reparație istorică, socială, morală și economică, dar și pentru interesele geostrategice ale României, mai ales în contextele invocate de NATO și UE – solicităm anexarea teritoriilor istorice ale României, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina.

Prin acest demers, dorim să fie anulat cel mai mare act de trădare postdecembrist, respectiv Tratatul de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, ratificat prin Legea nr. 129/1997, prin care s-a recunoscut Pactul Ribbentrop-Molotov.

De asemenea, prin acest demers, dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești, estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte.

Argumentul că prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea țării noastre în NATO este fals, întrucât polonezii au aderat la NATO înaintea noastră, în 1999, fără sa semneze vreun document de recunoaștere a Pactului Ribbentrop Molotov”, susține senatoarea în expunerea de motive a proiectului.

Ea vorbește și despre „disprețul și batjocura statului ucrainean față de statul român si cetățenii de etnie română, care trăiesc în teritoriile ocupate vremelnic, exprimat prin adoptarea Legii minorităților naționale în anul 2022”: „Reiterăm solicitarea de a ni se înapoia teritoriile deținute pe nedrept de către Ucraina, împreună cu cetățenii de etnie română: Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad și Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina”.

A sărit în sus de o dîrjă Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al MAE din Ucraina: „MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă, o persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Senatorul Parlamentului României Diana Şoşoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei. Prin acest demers, politicianul marginal încearcă să „recupereze identitatea culturală a populației românești”. Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România”. Oleg știe că poate cere orice de la mamelucii care conduc la București. Cu chiu cu vai, Klaus Iohannis a văzut nedreptatea pe care i-a făcut-o României Ursula când ne-a acordat despăgubiri de zece ori mai mici decât Poloniei sau Bulgariei ca urmare a invaziei ruse din Ucraina. Greu, dar a ripostat, chiar dacă în ceasul a 12-lea.

Așa că Diana Șoșoacă a simțit că se regenerează: „Prin acest atac mârșav la adresa mea, Ucraina își dovedește caracterul de stat abuziv și fascist. Prin această amenințare pe care Ucraina o face la adresa mea, devin de fapt solidară cu minoritatea română din Ucraina care este tratată de Kiev tot ca o amenințare la adresa statului ucrainean”, a transmis senatoarea pe Facebook. „Fii cloșcă!”. Fă-I să creadă că poți să-i aperi, să-i protejezi. „Fii cloșcă!”.

„Cum își permite Ucraina să amenințe un senator al statului român pentru o propunere legislativă? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României? Este România un stat ocupat de Ucraina și noi nu am aflat?”, a mai transmis senatoarea. Ea a mai transmis MAE ucrainean „să învețe istorie și diplomație și să citească atent prevederile Actului Final al Conferinței C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice”, susținând că a „deschis calea către negocieri pașnice și diplomatice privind granițele”, justificând că actul final al Conferinței pentru securitate şi cooperare în Europa permite „acordul între state în ceea ce privește teritoriile și frontierele, adică negocierile în acest sens”.

Eu știu mai bine că nu este posibilă niciun fel de negociere cu Ucraina. Și că spiritul de la Helsinki a murit după dezmembrarea Iugoslaviei, care numai pașnică nu a fost. Să nu ne amăgim. La fel ca ungurii sau ca rușii, ucrainenii nu vor recunoaște de bună voie drepturile românilor.

Bine, bine, dar intervine „politologul Cristian Pîrvulescu” de la noul „Ștefan Gheorghiu”: „Este o propunere aberantă, ea nu este făcută decât ca să antreneze discuții absurde (…) Ucraina nu a ocupat teritorii românești, teritoriile românești au fost ocupate de Uniunea Sovietică. Ele, în schimb, au fost recunoscute ca atare de tratate internaționale, multe. România nu poate și nu există nicio forță politică normală, care să încerce acest lucru. Pro-rușii care au intrat în Parlamentul României, care au intrat via anti-restricții și anti-pandemie, nu fac altceva decât să pună în pericol în mod real imaginea României. Vă dați seama că nu vor reuși să schimbe Tratatele, ele nu se pot schimba așa. În schimb, faptul că astfel de aberații pot să fie lansate din Parlamentul României fac rău României”. După mintea lui Pîrvulescu, România trebuie să suporte orice afront din partea Ucrainei. Profesorul susține că este „aberant” să mai amintim de teritoriile nostre invadate de Armata Roșie. Pentru cei care nu știu, marele profesor este cel care, alături de Călin Anton Costache Tăriceanu, a făcut tot posibilul să compromită ideea de vot uninominal în România. Și am ajuns așa la mâna mafiilor din partide, în loc să urmăm modelul electoral german.

Chiar și fătucile de la Căpâlna de prin televiziunile comerciale au vorbit despre „propunerile halucinante” pentru reîntregirea națională. De ce ar trebui să fie „halucinant” să mai afirmi azi că, da, Hotinul, Cernăuțiul, Herța, Tighina, Soroca, Lăpușna, Cetatea Albă sunt ținuturi românești? Aceste fătuci au apărut după ultima ploaie și vor să impună reguli pentru istoria națională: ce e voie să scriem și ce e „halucinant”! Nu întâmplător, ca într-o comunitate trans, aceste fătuci vorbesc pe toate ecranele în felul următor: „jurnalistul Anca”, „jurnalistul Denisa”, „jurnalistul Cătălina”, „jurnalistul Marina”… Nu au curajul să afirme deschis măcar că sunt femei, iar nu ființe neutre. Asta e „halucinant”, să nu recunoști că ești femeie, că ești jurnalistă, profesoară, doctoriță, învățătoare… Asta e halucinant – să nu recunoști evidența, să nu recunoști că în nordul Bucovinei, în Herța, în sudul Basarabiei trăiesc peste un milion de români oprimați în fel și chip. Asta e halucinant!

Argumentele juridice ale Dianei Șoșoacă mi se par irefutabile. De ce nu fac acest lucru alde Ciolacu sau Ciucă, ca să ajungă „irefutabili” și ei? „Da, este adevărat că Ucraina este ocupant al unor teritorii românești pe care mă lupt să le readuc în sânul patriei mamă, dar de când are Kievul drept de veto asupra politicii României? Această amenințare a Ucrainei la adresa mea arată intenția acestui stat de a-i elimina și fizic pe cei care se opun politicilor naziste ale Kievului. Prin declarația MAE ucrainean, este clar că am devenit ținta numărul unu a criminalilor ucraineni. Dar acest lucru nu face decât să confirme justețea propunerii mele legislative de a returna României teritoriile deținute abuziv de Ucraina! De asemenea, le amintesc celor de la MAE ucrainean că prevederea mea legislativă are la bază Rezoluția Senatului SUA nr. 148, din 11 iunie 1991, adoptată de Senatul American, care stipulează clar ”convingerea Senatului că Statele Unite trebuie să susțină dreptul la autodeterminare al poporului din Republica Moldova și Bucovina de Nord”. Este și Senatul SUA o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei? De asemenea, propunerea mea legislativă are ca bază și Declarația adoptată pe 28 noiembrie 1991 de Parlamentul României privind Referendumul din Ucraina și publicată în Monitorul Oficial al României prin care se arată că referendumul din Ucraina din 1 decembrie 1991 ”nu poate avea valabilitate în privința teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodată Ucrainei şi sînt de drept ale României”. Așadar, și Parlamentul României este o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei?”

Indiscutabil, Diana Șoșoacă are destule defecte, reacționează disproporționat de multe ori, nu are încă reflexe de politician, dar este bine pregătită juridic, ceea ce nu au adversarii ei. Să-i vedem pe pesediști și pe liberali cum vor vota ei ciopor contra proiectului Dianei Șoșoacă! Vor fi la fel de consecvenți ca atunci când au votat ca oile pentru actul de trădare națională, semnat de pârnăiașul Adrian Severin și Emil Constantinescu, cel care a descălecat cu 15.000 de specialiști din Ierihon și pe care „l-a învins Securitatea”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*