De la unipolarism la multipolarism…

Să nu uităm că SUA este mai divizată politic ca oricând, cu riscul iminent al izbucnirii unui război civil între republicanii patrioți și democrații globaliști neomarxiști, să nu uitam că economia și finanțele americane sunt pe tobogan, să nu uităm că piață americană și cea europeană sunt invadate și dependente de un număr tot mai mare de produse din China. Dacă, mâine, China ar opri exporturile, totul ar fi este egal cu o revoluție în blocul euro-atlantic… Asta ne arată că 20 martie 2023 este momentul, data oficială, când China vine și se instalează ca stăpân la această masă multipolară, repet nu bipolară, ci multipolară, la care mai au drept de ședere SUA, respectiv Rusia. Și cu, oarecare toleranță, din partea americană și UE. Se instalează ca stăpân pentru că China are acum cea mai mare forță financiar-economica. Sau, cum se spune pe la noi, are „mălaiul”. Și ne mai arată ceva acest moment: faptul că SUA și Germania nu au scapăt de ce se temeau cel mai mult, ziua în care China va pune la dispoziție toată industria, cu tot ce înseamnă economia lor, pentru a absorbi resursele rusești. Asta înseamnă!

În plus, în momentul actual China deține aproape 20 la sută din datoria externă a SUA, iar Europa, din cauza sprijinului economic pe care China îl oferă Rusiei și a intensificării relațiilor economice și comerciale dintre cei doi coloși, Europa riscă dară să rămână și fără acea industrie pe care China și-o va dezvolta, dar să rămână și fără gazul ieftin pe care Rusia îl mută deja în China. Practic, ceea ce s-a întâmplat la întâlnirea Putin – Xi a fost o oficializare deplină, plină de simbolistică, o recunoaștere oficială a noului pol de putere politic-economic-militar grupat în jurul BRICS, cu China și apoi Rusia în „pole-position”, unde Xi vine la Moscova dintr-o poziție de forță, ignorând toate avertismentele Occidentului și ale Americii. De asemenea, Xi se erijează în șef al acestui nou pol de putere, arătând totodată sprijinul lui total pentru Putin. De aceea, trebuie să înțelegem că după întâlnirea din 20 martie 2023, din punct de vedere geopolitic, lumea nu vă mai fi la fel. Și cine este corect informat, gândește și înțelege schimbările care se petrec acum în lume la nivel global, trebuie să aibă curajul de a accepta realitatea. În al doilea rând, SUA trebuie să înțeleagă că nu mai poate fi superputerea lumii, că nu mai pot face jocul sau regulile mondiale doar după cum vor ei.

Ne aflam în prezent deja într-o lume postunipolară, în care asistăm la moartea erei jandarmului universal. Trebuie să înțelegem că s-a trecut într-o nouă etapă, unde, repet, pe teren sunt trei jucători mari. China, Rusia și SUA. Lumea este redefinită de la unipolarism la multipolarism. Lumea se schimbă cu sau fără voia americanilor. Americanii, care din cauza abordării lor politice exclusiv prorăzboi, pierd teren și susținere internaționala, deoarece războiul nu este dorit, doar pacea este dorită! Faceți pace dincolo de sacrificii! Asta e dorința oamenilor și a credinței! Iar concluzia pentru noi? Să nu ignorăm China! Și nici Rusia! Căci, dacă blocul euro-atlantic, al „unchiului Sam” va pierde, vom pierde și noi. Pentru început… Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*