Arhitecții de suflete…

Sincer să fiu, eu am văzut cum se crește câinele de curte privind la părinții mei. Aveam un câine pe care îl strigam Grivei, un cățeluși blând și frumos. Apoi am văzut în ultimii 30 de ani cum pe acești cățeluși am fost învățați să-i hrănim cu acele celebre crochete, este foarte bine din punct de vedere medical. Mama îmi spunea: aruncă și lui Grivei două felii de pâine cu ceva pe ele, iar câinii noștri trăiau bine mersi. Au apărut celebrele crochete, iar toată lumea a fost convinsă că este bine. Apoi apare ideea că-i trebuie Microcip, iar omul și-a supus animalul noilor reguli. Acum ne miră că aceleași reguli ne sunt „benefice” chiar nouă…? Ne mirăm când auzim că hrana sănătoasă pentru noi este: greierele, gândacul, carnea artificială cultivată din celule animale în laborator. Nu mă miră de loc când aud cum însuși marele „filantrop” Bill Gates este primul care susține acest produs, dar asta în cel mai „nobil” scop posibil, emisiile de gaze cu efect de seră care determină schimbările climatice globale.

„Nu cred că cele mai sărace 80 de țări vor consuma carne de vită sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită sută la sută sintetică. Te poți obișnui cu diferența de gust și în viitor vor face ca gustul să fie și mai bun”. A declarat Bill Gates pentru revista MIT Technology, conform celor de la Sky News. Deci trebuie să ne obișnuim cu noile schimbări, iar acele țări sărace o să treacă pe bozii. Apoi trebuie să sacrificăm turmele de vaci, de oi, de boi, asta așa ca să știm cine suntem. Văd că apare gripa aviară cât ai clipi din ochi, și din senin, și din noapte, și din multe șoapte stoarse.

Dar m-am luat cu vorba privind pe geamul (în cazul de față Windows 10 sau cât vrem, că urmează…) iar eu doream să vorbesc despre acești „arhitecți de suflete” moarte.

Să începem cu frica noastră cea de toate zilele inoculată „picătură cu picătură” și „virusată” în cultura noastră care se pierde la conflagrația între două civilizații care nu mai sunt civile, sunt militare și dictatoriale. Parcă îl aud și acum pe Marc Aureliu spunând: Imperium superat regnum. Imperiul este mai mare decât regatul, iar imperiul astăzi trebuie construit prin fricile noastre până în centrul pământului care: ba se rotește spre stânga, ba stă pe loc, ori începe pe dreapta și oricum s-ar roti el să mai scoatem bani din buzunare, iar aceasta pentru a nu sărăcii bogații planetei.

Iar fricile au curs la vale în acești ultimi ani. Am făcut din 2020, 2021, 2022, anii umilinței noastre. Fricile au fost îmbrăcate și îmbărbătate de numeroși ziariști, oameni de cultură și oameni de știință. În articolul din 30 Ianuarie 2023 citeam pe Active News un titlu „Holocaustul și nevaccinații” scris de Alexandra Roșeanu, în care dânsa găsește prin presa lumii tot ce s-a spus în acești ani: Andrea Scanzi, jurnalist – „Mi-ar plăcea să-i văd murind ca muștele”; Giusepe Gigantino, cardiolog – „Lagăre de exterminare pentru cei care nu se vaccinează”; Mariana Rubino, doctor – „Dacă ar fi după mine aș construi două camere de gazare”; Filipo Maiolu, medic – „Trebuie să fim duri și să discriminăm pe cei care nu se vaccinează, în spital, la școală, la locul de muncă”; Cîțu, pe atunci premier – „Cei care se opun vaccinării și măștilor sunt teroriști”.

Și uite așa am ajuns mulți dintre noi teroriști, apoi am ajuns fără locuri de muncă, dar bine că nu am ajuns în camerele de gazare… Auzeam la televizor pe maestrul Ilie Șerbănescu spunând: Când văd că atâtea companii „de afară” părăsesc țara, eu cred că în România o să se întâmple ceva după acest război. A plecat Ford, vrea să plece O.M.V. „Ce să se mai întâmple, nu s-au întâmplat destule”, spune cineva. România o să fie desființată ca stat, strigă maestrul.

Începusem să-i dau dreptate maestrului, dar a doua zi citesc în Ziarul Bild cum fabrica Ford din Germania își închide porțile și 3500 de oameni rămân pe drumuri. Atunci m-am întrebat: poate se întâmplă ceva cu toată Europa…?

Părintele psihanalizei, Sigmund Freud, a fost genial. El a înlocuit omul politic și religios cu omul psihologic. Iar această înlocuire avea loc în anul 1876. Ne mai miră că acele protocoale din Elveția au apărut în 1897…? Doar o coincidență! 6Cunoașterea a împins lumea făcând loc acestor arhitecți de suflete, iar domniile lor în acel moment au pus monopol pe această cunoaștere dorind ca omul să rămână în bezna timpului. Noul arhitect de suflete ne dorește doar binele, ”ferice de cel sărac cu duhul” și ferice de cel care nu pune întrebări și rămâne simplu executant. Pe întreg cuprinsul lumii a fost nevoie (așa cum am mai scris) de idioți utili, dacă nu te înscrii în construcția noilor „arhitecți” sufletul tău este aruncat în focul depresiei și morții latente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*