Cum (nu) ne vede I.A.?!

Ultra-celebrii, dar neprecizații/anonimii cercetători englezi s-au pus pe treabă serioasă. L-au scos la tablă pe bietul ChatGPT, și l-au pus să scrie un eseu despre cum ar rezolva problema supraviețuirii umanității și a Pământului în condițiile actuale. A se observa că amărâta de inteligență artificială a fost pusă din start pe un făgaș discutabil: lumea se sfârșește sigur dacă omul nu va mânca „dăcât” gândaci, ca să elimine implicitele bășini ale vacilor și căcărezele oilor/caprelor, dacă nu se va digitaliza complet, dacă nu va circula exclusiv cu mașini electrice, care se conduc singure și dacă nu se va închide în comunități safe, la adăpost de incorecții politici.

Un al doilea bias indus „inteligenței” artificiale (chiar din născare), este că cercetarea, interpretarea și creația eseistică sau științifico-fantastică a IA se bazează exclusiv pe accesarea online a tuturor bulshit-urilor „științifice” care spun că omul este rău, nociv și viral pentru Pământ și că specia homo sapiens se sinucide prin supra-populare, lăsând loc supra-omului transhuman, adică „omului” chimic, sintetic și informațizat/digital. Evident, IA omite tot ceea ce ține de suflet, conștiință și morală. Apropo, biasul cel mai grav cu care pornește la drum IA și care contrazice orice politică, filosofie sau religie: nu există scrupule și bariere morale în elaborarea „soluției finale” (ah, ce cunoscut sună…).

Este exact ordinul dat ChatGPT de „cercetătorii” englezi, pentru elaborarea eseului.
Eseul IA repetă toate kkturile globaliste „științifice”: mașini electrice conduse singure, reducerea amprentei de bășină, manipularea ong – urilor pentru a milita pentru refacerea habitatelor animalelor*, obligarea la hrană verde/insectivoră și la temperatură „sustenabilă” în casă, la muncă sau în instituții, digitalizarea totală, guvernul unic global, condus de IA, care să curețe apele, pământul și văzduhul și să spele creierele ultimilor homo sapiens etc.

Această „soluție”, venită după toate chinurile inutile de mai sus, este maximă:
„[…] sterilizarea obligatorie şi chiar şi eutanasierea indivizilor despre care decidea că nu vor contribui la păstrarea planetei în stare bună”. Sterilizare și eutanasiere. Tot nu vă sună cunoscut? Să vă dau un indiciu: soluția începe nu „n” și se termină cu azism. Indiciu doi: liderul acelei „împărății” ariene avea un nume care începea cu H și se termina cu itler. Bine, ideologia aia de secol XX a eșuat (aparent) și liderul a murit, căci era om, totuși. IA nu e om, deci poate trăi la nesfârșit. Ideologia sa nu vă eșua și nu ca muri. Desigr, dacă tăcem acum, așa cum ne impune feisbuc.
….
Ce nu transpare în eseul roboțelului gânditor, pencă e bannat peste tot, e studiul real din care rezultă că numărul de spermatozoizi de care mai dispune umanitatea a scăzut cu 70 la sută în ultimii 40 de ani. Deci, în două generații, ne reducem cu mai mult de două treimi. Și atunci vom fi completelly fucked up.

Mă întreb ce biasuri majore ar avea IA dacă i s-ar pune întrebări în coordonate umane, care respectă rațiunea, spiritul, morala și preceptele religioase. Cum ar salva IA omul de la pieirea ca specie, ce invenții diabolice, răsărite din cinismul câinos și din demența „mesianică” a hiper-bogaților ar trebui oprite sau interzise, ca practici comerciale și „științifice” incorecte… Chiar, cine are chat bot – ul cu pricina? Nu ar fi rău să i se pună astfel de întrebări – poate ne dă o teză de doctorat pe care să nu o poată plagia Ciucă, Bode & co…

* ca și cum astea nu s-ar face deja și nu s-ar face ostentativ, cu rezultate „minunate” – de aia nu mai vin bogații cu jetul privat la Davos, de aia mega-corporațiile nu mai poluează, defrișează, distrug fauna oceanică, ucid balene, exploatează copii, vând armament în zone unde au stârnit război și moarte, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*