Tolerăm de mai bine de şapte ani o boală gravă…

Rotativa guvernării din mai se anunţă de pe acum a fi un act dintr-o piesă de teatru marca Eugen Ionesco! De la un guvern de operetă n-ai cum avea aşteptări! Mai întîi, PNL-ul la pedale, Iohannis i-a dat bicicleta lui Ciucă s-o păzească, un „dottore” marionetă cu epoleţi, apoi, zic ei, în mai, PSD-ul, cu Ciolacu pe ghidon, de care mă cam îndoiesc. Ia, tu, mai întîi jumătatea, Ciucă, între timp, colacul se mai usucă şi se sfărîmă la jumătate! De parcă actul guvernării ar fi un colac ce trebuia tăiat în două sau în trei, să nu uităm pe traseista UDMR, care se urcă de fiecare dată cu şiretlicuri în tirul guvernării. Un aranjament tîmp, marca Iohannis! De fapt, Iohannis are mulţi iepuri fricoşi în joben, un joben uriaş pentru tărtăcuţa lui, de unde va scote alt iepuraş şantajabil, cu profilul lui Ciucă, pentru rocadă. Scandalul se zăreşte la orizont ca o bombă legată cu fundă roşie! Potrivit acordului politic semnat în 2021 la înfiinţarea Coaliţiei, PSD-PNL-UDMR, pe 25 mai 2023, trebuie pusă în practică rocadă guvernării, schimbul de ministere şi, cel mai important, schimbul de premier.

Acordul prevede că Nicolae Ciucă, primul candidat la funcţia de prim-ministru, îşi va păstra mandatul pînă pe 25 mai 2023, urmînd să fie înlocuit de un candidat din PSD, pînă la alegerile generale din 2024. Odată cu unica şi istorica rocadă a premierilor, PNL, PSD şi UDMR trebuie să facă schimb şi de ministerele prevăzute în acord: Transporturi, Investiţii şi proiectele europene, Justiţie şi Finanţe. Miza uriaşă sînt ministerele de forţă, printre care şi Ministerul Dezvoltării, de unde pleacă grosul fondurilor spre administraţiile locale. Lupta grea se va da pe ministerele cheie, Justiţie şi Finanţe, pentru că cele două avizează toate proiectele care trec prin Guvern. Şi unii şi alţii ţin cu dinţii de fotoliile ministerelor şi trimit semnale în presă cum că rocada ministerelor n-ar prea fi necesară. PNL-ul suplimentează deja pretenţiile. Pe lîngă ministerele din protocol îşi doreşte încă două ministere în plus: Finanţele şi Transporturile. Cu toate că 2022 fost un an greu pentru PNL, aflîndu-se într-o continuă scădere în sondaje, liberalii, în lipsa lor crasă de competenţă, s-au bazat pe spatele lui Ciucă şi Bode şi s-au încălzit constant sub aripa lui Iohannis, şi acesta, în cădere drastică. Dar n-au făcut nimic trainic pentru poporul român care trăieşte cea mai cruntă iarnă a scumpirilor şi vitregiilor de pînă acum.

E greu de crezut în rocada de putere la nivelul Guvernului. Nimic nu e bătut în cuie! Iohannis are ghete uriaşe şi murdare! Poate oricînd călca în picioare un protocol, gîndindu-ne de cîte ori acesta a spart geamurile Constituţiei, ştiind că are şi prostul obicei de a trăda şi a înşela aşteptările românilor. Dacă rocada va avea loc, controlul ministerelor va fi negociat la sînge, cu şantaj profesionist şi scandal de neuitat. Primul scenariu ar fi că Iohannis urmăreşte slăbirea Pe-Se-De, după cum înşuşi silabiseşte, şi înlăturarea lui Ciolacu. Ar mai fi un scenariu secund, în care să se bată palma, iar dottore Ciucă să rămînă premier şi să se ţeasă alte structuri de putere, alte alianţe. Cu toate scenariile puse pe tapet, dacă rocada va avea loc sau nu, PNL continuă să viseze, să planifice, să tragă cenuşa pe turta ce trebuie împărţită în două, continuă să manevreze, să vîneze pe acelaşi cîmp cu vînătorul-şef de la Cotroceni, continuă să spere la mai mult. Un lucru pare sigur: rocada va schimba radical raportul dintre cele două partide, vedem deja lupte de suprafaţă, intuim lupte subterane şi alte lupte în declaraţiile oficiale. Anul 2023 are profilul unei lupte asidue pentru putere, nu pentru binele poporului.

Oare cînd vor înceta oamenii lui Iohannis cu jocurile stupide? Cu toţii trebuie scoşi în şuturi de pe scena guvernării şi înlocuiţi cu oameni credincioşi naţiei. România e prizoniera unor impostori care se ceartă şi se ţepuiesc între ei pentru fotolii, nu pentru plătitorul de taxe, de unde şi-au gonflat ei veniturile. Uite cum tolerăm de mai bine de şapte ani o boală gravă perpetuată de către Iohannis, deşi, de la începutul primului său mandat trebuiau luate măsuri de eradicare şi igienă la Cotroceni, ca în cazul oricărei boli grave. Se impunea ca Iohannis să fie dat afară pe uşa palatului din primii ani de mandat! Situaţia ar fi fost alta în ţară la acest moment. S-a prelungit voit o agonie oneroasă României, doar pentru că lingăii de serviciu au considerat că suspendarea lui ar fi un dezastru. Dezastru a fost rămînerea sa în funcţie! Iohannis ne-a furat şapte ani din vieţile noastre, după anii furați de cei trei „escu”: Iliescu. Constantinescu şi Băsescu!

De şapte ani Iohannis ne ţine sclavii străinilor, de şapte ani ne minte, ne dezonorează, ne înşeală, ne trădează „pas cu pas”! Apropo! Cît de rapid i s-au terminat talentele literare, ce repede s-au speriat muzele de analfabetismul său literar! Tocmai cînd naivii şi lingăii voiau să-l propună pentru premiul Nobel în literatură, pe baza paraliteraturii copertate de scribălăii de curte. Trăim printre fiarele unei jungle concentraţionare, ne lăsăm manipulaţi de nişte farisei care şi-ar vinde chiar şi părinţii sub afişul binelui poporului. Cît despre înmulţirea peştilor şi a pîinilor pentru naţiune după rocada de putere din Guvern, numai Iisus la predica de pe munte a reuşit minunea, fiind cu adevărat Fiul Lui Dumnezeu. Politicienii noştri sînt nişte apostoli betegi şi corupţi care propovăduiesc dezbinarea şi hoţia ca metode de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*