Chemarea zborului…

Cu deosebită bucurie, semnalăm apariția revistei cultural-patriotică „Chemarea zborului”, Anul III, Nr. 6, luna decembrie 2022. Din sumarul acestui număr de excepție, având ca tematică „Zburătorii viitorului”: 110 ani de la înființarea primei școli militare de pilotaj în România: Zborul – Arc peste timp și „Eu am să zbor”, ambele materiale (editoriale) fiind semnate de redacția publicației; „Fratele meu Nicolae” de Dan Puric; „Zborul, scrisul,  și porthartul pilotului Doru Davidovici” de Victor Strîmbeanu; „Unde-i dragostea de țară?” de Lucian Ciuchiță; „Scrisoare către cer și către voi” de Diana Diaconu; „Cine a fost generalul Paul Teodorescu?” (Redacția); „O datorie de onoare” de Emil Pop; „Zburătorii viitorului” de Ioana Popa, fotografii de Adela Oltean; „Maestrul și ucenicul” (Redacția); „Două suprarealisme sau Unde dai și unde crapă” de Emil Pop; „Drumul spre Emaus” (Redacția); „Într-o zi, am să zbor!” de Ștefan Popa; „Ispasul și Ziua eroilor” (Redacția); „Fenomenul de la Mănăstirea Rohița” de Ștefan Popa; „Moșii și strămoșii noștri întru pomenire” (Redacția); „Zborul – Calea spre dragostea de neam și țară” de Emil Pop; „Urmările păcatelor” (Redacția); „Portret de aviator – Un comandant la înălțime” de Constantin Iordache; „Strângând la piept orizontul și plânsul” de Emil Pop; „Roadele mântuirii…” de Radu Botiș; „Portret de epigramist” de Gheorghe Cireap; „70 de ani cu Dumitru Prunariu – Am atins Cerul (Redacția).

Capitolul poezie este bine reprezentat. Având în vedere că se apropie sărbătoarea Crăciunului, redacția a considerat să publice doar poezii religioase, având titlul generos „Dar din dar se face rai”. Semnează poeții: Liliana Roibu, Ștefan Popa, Victoria Duțu, Daniela Vîlceanu, Emilia Ataba (Israel), Ștefan Cotae, Dorina Ciornei, Pavel Lică, Vasile Bele, Ioan Cochior și Gelu Dragoș.

De remarcat pe lângă ținuta revistei, valoarea intrinsecă a materialelor selectate pentru publicare, din care răzbate un puternic sentiment patriotic și o dragoste de țară și neam cum ar trebui să existe la toți românii în aceste vremuri neprielnice, cu războiul lângă noi și o Uniune Europeană slăbită din interior.

Și fiindcă din fiecare pagină chemarea zborului este prezent am să citez din prima pagina: „Zborul, ca orice vis are tendința de a se transforma în realitate. Acesta a fost unul dintre cele mai arzătoare și îndrăznețe vise pe care le-a avut omul, încă de la începuturile sale. Această năzuință a omului de a se avânta spre înalt, spre necunoscut, și-a găsit, de-a lungul existenței omenirii, o vie reflectare în mituri și legende: de la păsările și animalele mitice și zei și eroi zburători până la încercările inocente de imitare a zborului păsărilor. Cel mai reprezentativ rămâne, totuși, zborul lui Icar, simbol al eroismului și jertfelor omului pentru înfăptuirea zborului”… (Gelu Dragoș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*