12 asemănări…

Nu știu de ce noua ideologie este numită „neomarxistă”, când prin modul de manifestare este mai mult de sorginte nazisto-stalinistă. Pentru că e inspirat ori din hitlerism, ori din stalinism, ori din ambele. Una dintre greșelile făcute de generațiile anterioare este că nu au povestit copiiilor, nepoților și strănepoților lor experiența personală de la începutul ascensiunii acestor regimuri totalitare, ca urmașii lor să știe și să transmită mai departe ce s-a întâmplat în timpul premergător dictaturilor. Nici mulți dintre profesorii de istorie nu prea și-au făcut datoria din acest punct de vedere.

Dacă acești susținători ai noilor politici „progresiste” ar fi cunoscut mai îndeaproape metodele prin care Hitler și Stalin au început să își pună în practică „viziunile”, ar recunoaște modul de operare ai cărui cobai au ajuns astăzi.

Iată 12 asemanari de necontestat:

1. Se insuflă individului ideea că luptă pentru ceva nobil – egalitatea despre care se vorbește a devenit deja favoritism pe față. La fel, cei care promovau ideile lui Hitler sau ale lui Stalin erau recompensați și lăudați.

2. Înfierarea publică și marginalizarea celor care nu le împărtășesc opiniile – astazi se numește „public shaming”. La fel procedau hitleriștii și staliniștii.

3. Insuflarea ideii că totul se face spre binele omului, pentru propășirea lui prin democrație – când aplauzi și împingi în față doar anumite minorități deja nu mai este vorba despre nicio democrație, așa cum nu a fost vorba despre meritocrație sau egalitate nici în trecut.

4. Creșterea de noi generații îndoctrinate. A se vedea scopul organizației Hitlerjunge și al organizațiilor de tineret staliniste.

5. Desconsiderarea și ura împotriva religiilor, a preoților și a credincioșilor, proferarea ideii că religia trebuie marginalizată – noua ideologie modernă consideră că oamenii religioși, preoții și Biserica aparțin Evului Mediu și sunt o piedică în calea progresului. Aceeași părere o avea și Stalin.

6. Promovarea unei anumite tipologii drept „model” și aclamarea acestui model – a se vedea, în oglindă, hitleristul arian perfect și modelul cetățeanului comunist.

7. Pedepsirea celor care nu aderă noii doctrine. Și în Germania nazistă, și în Sovietele lui Stalin se aplicau pedepse teribile celor care nu erau de acord cu „ideile progresiste”. Ce se întâmplă astăzi dacă nu ești de acord cu valorile nou-promovate?! Ești acuzat de discriminare și suporți consecințele juridice moderne – nu ești omorât, însă plătești amenzi și poți face mulți ani de închisoare.

8. Limitarea și chiar eliminarea libertății de conștiință și a libertății cuvântului.

Astăzi aceste eliminări ale unor drepturi fundamentale se numesc aplicarea principiilor derivate din „corectitudinea politică”. Înainte erai „dușman al poporului”.

9. Limitarea rolului familiei în formarea copiilor. Astăzi se dorește implementarea unui anumit tip de educație în rândul copiilor și adolescenților, educație în privința căreia parintii nu au niciun cuvânt de spus. La fel s-a procedat și în nazism și stalinism.

10. Divizarea, împărțirea societății, a populației, ruperea prietenii lor și chiar destrămarea familiilor din cauza divergențelor de opinii, pe principiul stalinist „cine nu e cu noi, este împotriva noastră”. Metoda a funcționat și în trecut, funcționează și astăzi.

11. Raportarea și pedepsirea „dușmanilor poporului – azi, a „înapoiaților” – de la poliția politică a mijlocului secolului trecut s-a trecut la poliția politică făcută de IA pe baza sifonării „agenților progresiști” și a algoritmilor creați special pentru a limita răspândirea discursurilor care contravin noii ideologii.

12. Spălarea colectivă a creierelor prin media. De la pliantele, ziarele, și filmulețele propagandistice staliniste și hitleriste, la sufocarea media cu materiale propagandistice favorabile noii ideologii a fost doar un pas.

…Mai departe completați voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*