Să mă iertați, eu nu-nțeleg…

Să mă iertați, nu înțeleg ce se întâmplă în țara noastră, cu noi. Nu înțeleg cum de o națiune întreagă pare dezinteresată cu totul de ce îi rezervă viitorul ei și copiilor ei. Să mă iertați, nu înțeleg lipsa noastră de reacție în fața hotărârilor care se iau în numele nostru și în dezavantajul nostru. Și nu de ieri, de azi… Nu înțeleg o mulțime de lucruri… Să mă iertați, eu nu înțeleg unde se duc banii din prețul de speculă al energiei. Să mă iertați, nu înțeleg unde se duc banii din certificatele verzi. Să mă iertați, nu înțeleg cum Institutul de Statistică a ajuns la concluzia că prețurile au crescut cu 10-12 la sută, când toți vedem că s-au dublat sau chiar triplat. Să mă iertați, nu înțeleg cum primul-ministru anunță creștere economică. Să mă iertați, nu înțeleg cum poți deveni student al unei universități fără să fi luat examenul de bacalaureat. Să mă iertați, nu înțeleg de ce trebuie să fim solidari cu niște țări de cel puțin zece ori mai bogate decât România.

Nu înțeleg de ce trebuie să săracim noi mai tare ca ele să rămână la fel de bogate. Să mă iertați, nu înțeleg de ce statul român a devenit cel mai hrăpăreț asupritor al cetățenilor țării. Să mă iertați, nu înțeleg de ce nu se face nicio anchetă asupra modului în care au fost omorâți cu zile mii de oameni în perioada pandemiei, din cauza incompetenței, lipsei de umanitate, masurilor ilogice, deloc științifice aplicate de eroii în alb la porunca conducătorilor politici. Să mă iertați, nu înțeleg cum oameni care ne-au adus țara în sapă de lemn sunt liberi, iar cei care fură un sac de grâu înfundă pușcăria.

Mă iertați, nu înțeleg cum un pensionar care a fost impozitat o dată pentru câștigul obținut pe vremuri pentru munca sa, mai este impozitat încă o dată de statul care i-a administrat prost banii, când îi dă pensia. Să mă iertați, nu înțeleg cum Legislativul și Executivul se plâng că natalitatea este scăzută, dar nu fac absolut nimic pentru încurajarea economică a tinerilor pentru a-și întemeia o familie și a procrea. Să mă iertați, nu înțeleg cum importăm mâncare când ne lăsăm ogoarele nelucrate și neirigate. Să mă iertați, nu înțeleg cum ni se impun taxe peste taxe și nu primim mai nimic înapoi. Să mă iertați, nu înțeleg cum promotorii doctrinei social-democrate, care locuiesc în lux, coboară din mașini scumpe, au afaceri de miliarde și au tupeul să vorbească populației sărăcite despre egalitate socială. Să mă iertați, nu înțeleg cum un partid care se declară liberal nu a făcut nimic pentru stimularea inițiativei private, ba chiar a luat măsuri care au sugrumat-o!

Să mă iertați, nu înțeleg cum partide care se pretind naționaliste lasă în rândurile lor toate rebuturile politice centuriste ale altor formațiuni politice, se asociază cu indivizi condamnați, cum transformă totul într-un circ pentru proști. Mă iertați, nu înțeleg cum statul român se plânge de lipsa forței de muncă, dar nu a investit nimic în formarea de profesioniști, ba chiar a distrus instituțiile de formare profesională și și-a gonit, pur și simplu, oamenii muncitori, specialiști în domeniile lor. Mă iertați, dar nu înțeleg cum un popor care a născut oameni care au schimbat fața lumii, un popor care și-a păstrat limba de origine latină fiind înconjurat de limbi slave și ugrice, cu oameni care sunt vocali pentru orice prostie, nu este în stare să reacționeze de facto, pe măsura bătăii de joc a celor puși vremelnic să îl conducă.

Mă iertați, dar nu înțeleg când și cum am devenit atât de nepăsători cu propriile noastre destine?! Mă iertați, dar eu nu înțeleg aceste lucruri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*