Lista Națională – un proiect în reluare…

– Domnule profesor Ion Coja, mâine-poimâine faceți optzeci de ani!… Mulți înainte! Nu dați semne că vă retrageți „din cauza vârstei”! Sunteți activ pe site, site-ul dumneavoastră este citit de multă lume, vă întreb deschis: ce proiecte aveți în vedere? Ce idee politică vă frământă? Aveți în vedere și o acțiune politică?

– Mulțumesc lui Dumnezeu, am o stare fizică mulțumitoare. Fluctuat, nec mergitur, cum scrie pe stema Parisului… Se clatină, dar nu se scufundă! …Proiecte am, unele noi de tot, lucrez la ele, dar în câteva proiecte sunt în tovărășie cu alți compatrioți, depind de viteza cu care se mișcă dumnealor și se mișcă destul de încet! Deh! Sunt mult mai tineri și nu simt constrângerea timpului!

– Puteți da un exemplu?…

– M-am decis să relansez proiectul Lista Națională. Așa se numea și partidul pe care am vrut să-l înființez! Dar ideea poate să funcționeze și fără reazimul unui partid! Poate chiar mai bine! Ideea este foarte simplă: îi chem alături de mine pe cei care mă cunosc și sunt gata să-mi acorde încrederea lor! Încrederea! De aici pornim! Încrederea este cheia de boltă a tot ce e trainic în societatea omenească. Câți sunt cei care mă cunosc și au încredere în mine? Câteva zeci, câteva sute? Să zicem că sunt 12 persoane, care mă cunosc personal, m-au verificat de-a lungul anilor și-s gata să meargă cu mine alături, în direcția bună a lucrurilor pe care eu sunt capabil s-o identific! Ei apar pe lista mea, lista al cărei cap de listă sunt eu! Bentea! Servul dumneavoastră numitul Ion Coja! Acestor tovarăși de drum, acestor camarazi de pe lista lui Ion Coja, le cer un singur lucru: la rândul lor să facă fiecare o listă de colegi, de prieteni, de persoane despre care știu că sunt oameni de încredere, patrioți, loiali, oameni de cuvînt, oameni normali. Vor face această listă și le comunică celor înregistrați că se bazează pe ei că vor reacționa spre binele Țării când va fi cazul. Totodată în calitate de cap de listă le cere camarazilor să facă și ei, fiecare dintre ei, o listă cu prieteni, rude, colegi, cunoscuți, oameni de calitate, pe care îi anunță că au fost înscriși pe Lista Națională și sunt așteptați să reacționeze în favoarea Țării atunci când va fi cazul. Pe scurt, cunoscutul sistem piramidal.

– Ce înseamnă „când va fi cazul”?…

– Simplu: în ziua alegerilor!… Este ziua când se decide soarta Țării pentru următorii patru sau cinci ani! Cei înscriși pe Lista Națională vor primi un cuvînt de ordine de la autorul listei unde au fost înregistrați și vor afla de la acesta, de la capul listei, pe cine să voteze! Și vot transmite mai departe comanda mea celor de pe lista al cărei cap de listă este fiecare. Eu, cel aflat în capul primei liste, voi face calculele politice explicite, le voi aduce la cunoștința publicului și în final voi trage concluzia, comanda mea: pentru binele Țării cei înscriși pe Lista Națională să voteze partidul ABC sau candidatul Stan Pățitul! Să voteze și să facă propagandă în jurul lor pentru recomandarea primită de la capul listei naționale. Numitul Ion Coja!

Așadar, Lista Națională va fi alcătuită din însumarea unor liste alcătuite de oameni care au încredere în mine și-mi recunosc capacitatea de a lua o decizie corectă în interesul poporului, al neamului românesc, al comunității naționale numită România. Pe site-ul meu sunt câteva sute de texte semnate de mine, din lectura acestor texte oricine își poate lămuri care este poziția mea în principalele probleme care frământă lumea românească. Aștept o discuție pe subiectele asupra cărora mi-am spus părerea destul de clar, cu argumente explicite.

– Deci punctul de plecare este încrederea în numitul Ion Coja!

– Exact! Iar mai exact, concret vorbind, punctul de plecare este o autobiografie a subsemnatului pusă la dispoziția publicului și disponibilitatea mea de a răspunde la toate acuzațiile care mi s-au adus de-a lungul anilor sau mi se vor aduce în acest moment de lansare a proiectului Lista Națională! Dacă mă propun să fiu cap de listă la întreaga listă națională, atunci încep prin a mă supune unui examen public, mă angajez să răspund la toate acuzele sau rezervele pe care vocile din public le pot formula la adresa mea, la adresa biografiei mele. Iar în final, fiecare să decidă dacă îmi acordă sau nu încrederea sa! De la cei care nu-mi vor acorda încrederea aștept să-și justifice public, pe acest site, motivele reținerii lor. Le voi răspunde fiecăruia!

– Ați pregătit o autobiografie?

– Pentru a simplifica lucrurile, cred că voi porni de la textul pe care wikipedia mi-l dedică, accesibil oricui, text cam sărăcuț și inexact. Voi aduce corecturi și completări acelui text, iar cititorii vor fi invitați să mă asalteze cu întrebări, dezvăluiri, acuzații ș.a.m.d. Acel text, prin care vor începe dezbaterile asupra persoanei mele, va fi cuprinsul unei circulare, probabil a doua, dacă textul de față este prima circulară, de lansare a proiectului Lista Națională! Doamne, ajută!

A consemnat Petre Burlacu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*