Premii pentru tinerii actori la „Galei Tânărului Actor HOP – 2022”, Alba Iulia…

În acest an aspiranții la trofeul HOP s-au întâlnit la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia pentru un Show Total, atent supravegheați de coregraful, dansatorul și regizorul Răzvan Mazilu, pentru ediția cu numărul XXV al galei. Tema ediției curente a fost Musical = Actor Total + Show Total. O temă demnă de ediție aniversară! „Actorul total este, pentru mine, interpretul cu mijloace de expresie complexe: cîntă, dansează, creează din propriile emoții un personaj, nu se teme să fie vulnerabil pe scenă – și tocmai în asta stă forța lui. De fapt, acestea nu sunt doar calitățile unui actor de musical, ci profilul celui care poate răspunde la toate provocările spectacolului de azi.” (Răzvan Mazilu) Celor 21 de actori aflați în competiție le-a fost măsurată libertatea de creație nelimitată de un juriu format din: Marina Constantinescu – critic de teatru, Lucian Ionescu – actor, Elena Purea – actriţă, Carmen Stanciu – teatrolog, Lucian Vărșăndan – manager cultural.

Concursul Galei Tânărului Actor HOP s-a desfășurat în perioada 25-26 august, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, transmisiune live pe www.galahop.uniter.ro de RoEvents.

În urma competiției oficiale juriul a oferit următoarele premii:

– Premiul „Ștefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriței Laura Gabriela Oana, pentru: „Doamnelor de la Brunch” din musicalul Company (Secțiunea Individual) și pentru „(încă un) Musical!” (Secțiunea Grup); – Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Maria Grosu pentru „Zuza din 14G”; – Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual nu s-a acordat; – Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului „(încă un) Musical!”, cu Andrei Duțu, Dragoș Ioniță și Laura Gabriela Oana; – Premiul „Sică Alexandrescu”– Premiul special al juriului a fost acordat actriței Cristina Danu pentru „Sexy” din musicalul Mean Girls (Secțiunea Individual) și pentru „There’s Gotta be Something Better Than This!” din musicalul Sweet Charity (Secțiunea Grup).

Premiii găzduite și acordate:

– Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală a fost acordat de actrița Dorina Lazăr, directoarea Teatrului Odeon, actorului Tudor-Graţian Manea; – Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” a fost acordat de directoarea de casting Florentina Bratfanof actriței Sara Pongrac;

Premiile publicului (decise în urma votului pe site-ul galahop.uniter.ro) au fost următoarele: – Cea mai bună actriţă: Gabriela Porumbacu; – Cel mai bun actor: Robert Agape; – Cea mai bună trupă de actori: spectacolul „Te iubesc, dar nu pe tine”, regia Vlad Sălbatecu, cu: Eduard Crucianu, Andrei Mărgineanu, Mihai Andrei Pleșa, Sara Pongrac, Paul Ștefan Tonca.

Prezentatorii Galei HOP 2022 au fost minunații actori Monica Odagiu și Alex Ștefănescu. Tineri și talentați, participanții au oferit strălucire și efervescență acestei ediții aniversare a Galei HOP, care pentru a XXV-a oară ne-a adus în prim plan pe cei care vor constitui avangarda artei dramatice românești, noua generație de actori care va „popula” scenele de teatru și platourile de filmare… La mai mare! (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*