Eram cu prietenii în drum spre Geaoagiu Băi, vizitând tot ce se putea vizita pe traseu. După o oprire „cu degustare” la celebrul Dedulești aflat pe Dealul Negru, am ajuns și la Castelul de Lut din Valea Zânelor. Minunat. O zi luminoasă de februarie, mulți vizitatori și bucurie. Porniți mai departe, cineva ne-a „tras de mânecă” să vedem și Dealul Verde. Aici era chiar aglomerație, pentru că un grup de austrieci aflaseră pe net de locație și rezervaseră toate camerele hobiților. Știți, cu siguranță, poveștile lui J.R.R. Tolkien după care s-a făcut trilogia cinematografică „Stăpânul Inelelor”, în care hobiții (acei pitici…) trăiau în căsuțe mici, îngropate sub pământ. Ei bine, fix ca-n „Stăpânul Inelelor”, așa arată și pensiunea Dealul Verde din satul sibian Porumbacu de Sus. Este un loc unic, de un farmec aparte, situat nu departe de o altă construcție inspirată din povești: Castelul de Lut din Valea Zânelor. Porumbacu de Sus (jud. Sibiu) se află la 29 de kilometri de Sibiu, la 42 de kilometri de Sâmbăta de Sus și la 280 de kilometri de București. Ia gândiți-vă, cum ar fi să trăiți pentru câteva zile ca-n povești?
„Dealul Verde” este proiectul îndrăzneț și visul devenit realitate al unei familii din Capitală, care a decis să scape de agitația orașului și să se mute la țară, în natură, în zona Sibiului. „Eram amândoi obosiți de București, de ritmul și nebunia orașului și căutam idei salvatoare ca să evadăm. Contrar viselor care dispar de seara până dimineața, visul Dealul Verde s-a încăpățânat să ne urmărească și să se construiască peste tot în jurul nostru”, spune Nicoleta Tănăsescu, proprietara pensiunii. Au luat 600.000 euro, bani europeni și s-au pus pe treabă. Șantierul l-au deschis în 2018. Inspirați după planurile unui arhitect elvețian, cuplul a vrut ca pensiunea lor să fie una cu totul specială: construită aproape în totalitate sub pământ și cu elemente de decor inedite. Și după multă muncă, au reușit!
Pensiunea are opt camere duble, fiecare fiind amenajată diferit, cu intrare și terasă proprie, cu încălzire în pardoseală, inclusiv în cabina de duș. Vă puteți caza, de exemplu, în Camera Artistului ori Camera Agricultorului sau Camera Țesătoarei. Elementele decorative, în ton cu tema camerei, vă vor uimi și cuceri, deopotrivă. Lounge-ul recepției este un spațiu generos de peste o sută de metri pătrați, unde se servește masa sau unde puteți sta la taclale în fața focului. Nu vă veți plictisi deloc, pentru că aici veți găsi multe jocuri de grup, darts, karaoke, PS4, muzică bună sau cărți de citit. În curte, atracția principală, sunt cele două ciubăre cu apă încălzită. Ce poate fi mai plăcut decât să stai la un pahar de vin fiert, în ciubăr, și să admiri peisajul de vis?
Ce mai puteți face în zonă? Dacă sunteți curajoși, puteți călătorii cu caiac-canoe pe râul Porumbacu, unde puteți să admirați cel mai spectaculos canion din sudul Transilvaniei. Mai sunt plimbări prin natură pe jos sau călare, ansamblul fortificat al unei foste mănăstiri cisterciene (Cârța), Cascada Bâlea, Păstrăvăria Albota, orașul Sibiu, Aventura Parc Drăguș etc. Dacă nu ați fost încă pe aici, trebuie musai să puneți pe lista de călătorii în anul acesta Dealul Verde. Merită! (G.V.G.)
Lasă un răspuns