Rusia va face o nouă constituție pentru Ucraina

Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a precizat că țintele „specialei” lui Vladimir Putin din Ucraina vor fi atinse pe rând, chiar dacă Occidentul livrează arme Kievului. „În ciuda furnizării de asistență militară din partea SUA și a Vestului pentru Ucraina, obiectivele operațiunii militare speciale vor fi atinse” a spus Nikolai Patrușev la o reuniune pe probleme de securitate națională, care a avut loc la Habarovsk. Și el a enumerat acele obiective ale „specialei” lui Putin: asigurarea protecției oamenilor împotriva genocidului practicat de către regimul neo-nazist ucrainean, demilitarizarea și denazificarea teritoriului Ucrainei, pentru că numai așa Ucraina poate deveni un stat neutru, lucru ce trebuie precizat în Constituție. Patrușev nu se sfiește: Rusia trebuie să facă o nouă constituție pentru Ucraina. Așa procedează imperiile când invadează țări bananiere. Patrușev a reamintit că Rusia a trebuit să lanseze o operațiune militară specială din cauza „răspândirii neonazismului în Ucraina, pentru că pe teritoriul Ucrainei funcționau laboratoare biologice implicate în programul biologic militar al SUA, precum și din cauza planurilor anunțate de autoritățile de la Kiev de a crea arme nucleare și fiindcă a cerut aderarea la NATO, ceea ce a generat amenințări semnificative pentru securitatea nu numai a Rusiei, ci și a întregii lumi.

Nikolai Platonovici Patrușev s-a născut pe 11 iulie 1951, la Leningrad. Este principalul „silovik” (comandant al structurilor de forță, un om puternic, un greucean) din preajma lui Vladimir Putin. Când Boris Berezovskii l-a prezentat pe Putin în fața lui Boris Elțin pentru funcția de premier, „inginerul” Patrușev a devenit directorul FSB (noul KGB), pentru perioada 1999-2008). În anul 2000 devine eroul al Federației Ruse pentru fapte de vitejie prin Cecenia și este ridicat la gradul de general de armată în 2001, iar pe 12 mai 2008 este numit de același Putin în funcția de secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. După 24 februarie 2022, când a început invazia din Ucraina, ajunge pe lista neagră, întocmită de SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia… Printre numeroasele medalii rusești și străine, se află și Ordinul Bogdan Hmelnițkii, acordat de… Ucraina. Tatăl a fost marinar în armata sovietică, iar mama era chimistă.

În 1974 a absolvit Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini de la Institutul Construcțiilor de Nave de la Leningrad, după care a lucrat ca inginer în biroul de proiectare al institutulu. Dar cât poți să proiectezi? În 1974-1975 a urmat cursurile superioare ale KGB în cadrul Consiliului de Miniștri al URSS de la Minsk. Din 1975, activează în unitatea de contrainformații a KGB din regiunea Leningrad: detectiv, șef al departamentului orașului, șef adjunct al departamentului raional, șef al serviciului anti-contrabandă și corupție. A absolvit cursurile de perfecţionare de un an la Şcoala Superioară a KGB. Din iunie 1992 până în 1994, „inginerul” Patrușev devine ministrul securității al Republicii Karelia, șef al Departamentului Serviciului Federal de Contrainformații al Federației Ruse pentru Karelia. În 1994-1998, a fost șeful Direcției de Securitate Internă a FSB din Rusia, șef adjunct al departamentului – șef al departamentului de organizare și inspecție al Departamentului pentru Munca Organizatorică și Personală al FSB al Rusiei. Din 31 mai 1998, este șef al Direcției principale de control (GKU) a Administrației Președintelui Federației Ruse. Din 11 august 1998 până în 6 octombrie 1998, este șef adjunct al administrației prezidențiale – șef al GKU. El l-a înlocuit pe Vladimir Putin, șeful GKU, care a fost numit prim-adjunct al șefului Administrației. Din 6 octombrie 1998 până în 1999, este director adjunct al FSB al Rusiei, șef al Departamentului de Securitate Economică (în poziția sa anterioară era mai aproape de Kremlin și avea mai multe oportunități).

Din 29 ianuarie 1999, devine membru al Comisiei Interdepartamentale pentru Prevenirea și Eliminarea Situațiilor de Urgență. Din 16 aprilie 1999, este prim-director adjunct al FSB al Rusiei. Din 9 august 1999, este director interimar al FSB al Rusiei. Din 16 august 1999 până în 12 mai 2008, activează ca director al FSB al Rusiei. La 30 septembrie 1999, a fost ales președinte al Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale (SORB) din statele membre ale CSI (până în mai 2008). În perioada februarie 2006 – mai 2008, este numit din oficiu șeful Comitetului Național Antiterorist al Rusiei. Din 14 noiembrie 1999 până în 25 aprilie 2001, a fost membru al comisiei de pe lângă președintele Federației Ruse pentru combaterea extremismului politic în Federația Rusă. Din 15 noiembrie 1999, devine membru permanent al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Din 20 noiembrie 1999, este numit din oficiu vicepreședinte al Comisiei Federale Antiterorism.

O ocnă de om, cu o privire greu de suportat. Războiul din Osetia de Sud din 2008, revoltele arabe, revoluţia Maidan din 2014 de la Kiev – toate au fost coapte de CIA care urmăreşte să distrugă Rusia. Urăște sincer Occidentul și, după cum se vede, poate să facă altă constituție și pentru America, nu numai pentru Ucraina. Un vajnic susținător al lui Putin și cel mai sigur succsor al politicii Țarului Alb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*