Lupta de clasă…

Abia a murit Lenin, că s-a și descoperit că al doilea om al Partidului, chiar tovarășul Troțki, era un trădător. Atunci, tovarășii Zinoviev, Kamenev, Buharin și Stalin l-au exclus din Partid și l-au „auto”-exilat în Mexic, unde a fost ucis la ordinul lui Stalin. Dar, peste câțiva ani, s-a descoperit că și tovarășii Zinoviev, Kamenev și Buharin sunt dușmani și sabotori, motiv pentru care tovarășul Evghenii Iagoda a dat ordin să fie împușcați. Puțin mai târziu, tovarășul Ejov a dat ordin să fie împușcat și tovarășul Iagoda, despre care, ce sa vezi, s-a aflat că este un agent al dușmanilor de clasă. Nu peste mult timp se stabilește că tovarășul Ejov nu este tovarăș adevărat, ci agent al dușmanilor poporului sovietic, deci un trădător ticălos, așa că tovarășul Beria, exigent, dă ordin să fie împușcat.

Abia după moartea tovarășului Stalin, toți au aflat că și tovarășul Beria a fost un trădător, așa că mareșalul Jukov dă ordin să fie împușcat. Dar, foarte curând, vigilentul tovarăș Hrușciov și-a dat seama că de fapt tocmai Jukov este dușman și complotist, așa că, pentru a-l feri de greșeli, îl trimite în Munții Urali, într-un post unde poate sa se reabiliteze… de tot!

Apoi, tot tovarășul Hrușciov, descoperă că și Stalin, ehei, de când știa el!, a fost, de fapt, un dușman și un trădător, care l-a lăsat până și pe Hitler să se sinucidă! Și, împreună cu el, aproape toți membrii Biroului Politic. Da, da! Ca urmare, Stalin este evacuat din Mausoleu, iar membrii Biroului Politic și tovarășul Șepilov, care li s-a alăturat, sunt trimiși de Hrușciov care încotro… De exemplu, Șepilov este trimis în Kirghistan. Abia peste câțiva ani se constată că de fapt Hrușciov este adevăratul aventurier și dușman al poporului. Și atunci tovarășul Brejnev, generos, l-a iertat și îl pensionează… Apoi, după un timp, când tovarășul Brejnev, ce să vezi, moare neașteptat, se află că și el urmărea țeluri trădătoare. Adică a fost cel care a ținut pe loc dezvoltarea în marș a Măreței Uniuni Sovietice, un dușman al poporului ascuns… Au mai urmat vreo doi prim-secretari bătrâni, care au murit repede și nimeni nu-și mai amintește de ei.

Și atunci avenit la putere tânărul și energicul tov. Gorbaciov. Și toți s-au lămurit că întreaga conducere de partid a fost formată, până la el, numai din dușmani cu intenții trădătoare, dar el o să facă și o să dreagă… Și tocmai atunci, Uniunea Sovietică s-a destrămat!

Povestea lui Putin, urmează separat

Un articol de D.D. Rujan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*