Premiul I la „International Sacred Music Festival Silver Bells” din Letonia

Cu bucurie în suflet, vă anunțăm faptul că, în urma participării în cadrul ediției a XIV-a a „International Sacred Music Festival „Silver Bells” din Letonia, Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române condus de Luminița Guțanu Stoian a obținut din partea juriului Premiul I, ce va fi adăugat de acum încolo în bogatul lor palmares. Pe această cale, dorim să vă mulțumim tuturor pentru încrederea și susținerea dumneavoastră! Printre bucuriile sfârșitului de an 2021 și al începutului de an 2022, mai putem adăuga faptul că pe 11 decembrie, la ora 12:30, după concertul Corului de Copii și Tineret „Symbol-Jean Lupu”, din Rotonda Ateneului Român, a avut loc lansarea cărții „Du-mă, du-mă dorule…”, a autorului Arhid. Prof. Jean Lupu. Cartea este o culegere unicat din zestrea cântecelor românilor, un adevărat document al tradițiilor imateriale nepieritoarea.

„Cartea de față nu este o lucrare de cercetare a melosului popular, ci una de popularizare a creației folclorice românești printre cei care vor să cânte atunci când se întâlnesc cu cei dragi. Având ferma convingere că ceea ce ne poate menține peste timp specificul național în viitorul „ocean” mondial este tocmai creația materială și, mai ales, cea spirituală autentic românească, m-am decis să reeditez acest volum, pe care să-l transmit ca zestre generațiilor viitoare. Îmi împărtășesc bucuria că pun la dispoziția tuturor iubitorilor de frumos și de bună dispoziție, din țară și de pretutindeni, o carte de suflet, necesară pentru destindere, pentru păstrarea și perpetuarea peste veacuri a unui asemenea repertoriu, precum și pentru contopirea românilor într-un cuget și-o unică simțire.”, este mesajul pe care ni-l lasă autorul, Jean Lupu. Aceasta poate fi comandată încă online, de pe site-ul editurii muzicale Grafoart.

Din 11 ianuarie 2022, avem și marea bucurie de a împărtăși cu dumneavoastră minunata realizare a doamnei dirijor, Conf. Univ. Dr. Luminița Guțanu Stoian, cadru didactic la Facultatea de Muzică a Universității „Spiru Haret” din București, care a obținut Titlul onorific de Ambasador Emerit al Spiritualității Românești Contemporane! Felicitări!

Despre Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române putem spune următoarele: a fost primul cor de copii care a susţinut un concert de colinde la Ateneul Român (16.12.1990); a obţinut 20 de premii naţionale şi internaţionale; a fost primul cor de copii şi singurul care a oferit integral răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală; a fost nominalizat de două ori (2001, 2002) la „Premiile Industriei Muzicale Româneşti”; primul cor de copii care a fost înfiinţat ca asociaţie după 1989 şi care funcţionează şi în prezent; a imprimat în Kardex, la Radiodifuziunea Română, peste 100 de lucrări corale.

Noi nu putem decât să-i felicităm, să le urăm succes pe mai departe și să fim alături de ei la concerte cu sufletul, sau chiar și cu fizicul dacă este posibil. La mai multe concerte și premii de valoare! (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*