Cu bâta în baltă…

Macron a dat-o rău de tot cu bâta în baltă și face știri furioase peste tot în Europa și în lume. Sub impactul mâniei stârnite de afirmația oribilă la adresa persoanelor ne-vakseenate (eh bien, là, les non-vaccinés, j’ai très envie de les emmerder!), lumea a omis o declarație mult mai gravă a lui Macron, reprodusă totuși de ziarul Liberațion: „Un irresponsable n’est plus un citoyen”. Un iresponsabil nu mai este un cetățean?! Consecințe „logice”: dacă nu mai este un cetățean, „iresponsabilul” nu mai are drepturi și libertăți; dacă nu mai este cetățean, un „iresponsabil” nu mai poate avea familie, proprietate, asigurare de sănătate sau de pensie; dacă nu mai este cetățean, „iresponsabilul” nu mai votează; dacă nu mai este cetățean și nu mai are niciunul dintre drepturile și atributele de mai sus, „iresponsabilul” nu mai este om ci… sub-om.

Vă sună un clopoțel? Cam unde ați mai auzit, în istorie, aceste gen de iterații și denumiri? Cam cum se vor identifica acești non-cetățeni? Cu stele curcubeu pe piept?

Cam cine credeți că sunt „iresponsabilii”? Evident, cei vizați de Micron sunt cei care refuză, ai dracu’ medievali, să se supună unui minunat experiment medical la scară planetară și unui super viol sanitar. Dar nu sunt iresponsabili și politicienii, birocrații și tehnocrații care acum sunt la modă, dar la anul vor fi țapii ispășitori ai revenirii la normalitate? Nu sunt iresponsabili fuhrerii corporatiști care, pentru profit și înavuțire și amortalitate personală, au distrus resursele Terrei și filonul moral al condiției umane, orientând homo sapiens către extincție? Nu sunt iresponsabili hedoniștii care, de plictiseală, investesc miliarde pentru a cumpăra „real estate” în metavers, se aruncă în gol cu bungee jumping sau își bagă pe nas/în venă droguri recreaționale?

Dincolo de cele de mai sus, cu mult mai multă acuitate se pune problema dacă nu cumva „teoreticienii conspirației” au avut și de data aceasta. Mai precis, acei teoreticieni care au dezvăluit conspirația.

În sistemul ratingului chinezesc de cetățean, cine este responsabil are drepturi, cine este iresponsabil, nu are. Este o legumă care poluează societatea. Este un exclus social. Cum se pierd punctele de rating, pe panta fatală care duce un chinez la pierzanie? Cu lucruri simple, care nu par deloc ofensive (cu excepția cumulului progresiv) – ai scuipat pe jos, două puncte, ai înjurat pe stadion, cinci puncte, ai înjurat un mare om de afaceri sau un politician, 10 puncte, ai ratat scadența facturii la utilități, 25 de puncte, ai omis să achiți rata la credit, 50 de puncte, ai omis să îl înțepi regulamentar pe copil, înainte de a-l da la școala „bună”, 100 de puncte, ai omis să îți dai în gât la securitate prietenul sau partenerul cu care ai fost la schi în străinătate, 150 de puncte, ai dat impresia că gândești de rău partidul comunist, 200 de puncte. La 500 de puncte ești out.

Pe Macron l-a luat gura pe dinainte și a grăit ceea ce gândesc toți acești nemernici conspiraționiști – progresiști, conform dictonului Build Back Better: ceea ce construiesc ei acum este o societate a „responsabililor”, a supușilor. O societate a totalitarismului cu zâmbetul pe buze, ca la chinezi. Eficientă, aseptică, „sigură”. O societate în care drepturile și libertățile individuale nu contează. O societate în care condiția de om le este concesionată cu pipeta supușilor, iar nesupușilor, „iresponsabililor”, le este totalmente refuzată.

Certificatul sanitar digital, le pass sanitaire à la française, este despre acest tip de control, iar nu despre sănătate. Cine a crezut altceva este un grand naif.

P.S.: Precizez că, în Franța, persoanele care au fost vakseenate cu două doze, dar refuză doza a treia sau încă nu s-au înțepat cu această doză a treia au statutul personal identic cu persoanele ne-vakseenate deloc… Cei care se vor fi injectat cu doza a treia vor fi „liberi” doar trei luni, până când va fi devenit „necesară” doza a patra. Poate vă convingeți acum, dragi concetățeni supuși și … responsabili, că pass sanitaire – QR code nu este deloc o măsură de politică sanitară și de prevenție a molimei, ci un instrument totalitar de control al populației.

Lasă un răspuns