Nici o prigoană nu ne va opri!

Demisia ministrului de interne! Demisia tuturor celor răspunzători pentru prigonirea participanților de la protestul din 21 decembrie, pentru oprirea autocarelor din provincie la ieșirea din București! Demisia și anchetarea lor pentru abuz în serviciu! Oamenii care au venit de la sute de kilomtrii depărtare au fost legitimați, li s-a cerut să coboare din autobuze pentru a fi pozați din față și profil, asemenea unor infractori (îi felicit pe cei care au refuzat acest act umilitor și ilegal!), au fost legitimați și li s-au fotografiat actele de identitate, de asemenea faptă ilegală. Pretextul a fost identificarea celor care au intrat în curtea parlamentului și au „vandalizat” (nu se știe clar cum) mașina Ambasadei SUA.

Motivul real a fost, vă asigur, intimidarea românilor, pentru a nu mai veni la viitoarele proteste.

Mă întreb însă cum s-a făcut ca fix în ziua unei revolte, anunțată cu mult timp înainte, cei de la respectiva ambasadă, să-și facă drum pe acolo… Care era „urgența”? Îi ardea așa tare să vorbească tocmai atunci cu tov. Câțu? N-a mai avut loc mașina în parcarea subterană? Erau prea obosiți și nu puteau să vină după protest dacă era o așa de mare întâlnire ce nu putea fi amânată? Sau a fost o provocare ordinară si cu ce scop? Adică într-o zi de „cod roșu”, mașina ambasadei SUA vine la parlament fără antemergători, fără niciun fel de protecție de la SPP și Pușcașii Marini și e lăsată de domnul șofer fix în curte, lângă celelalte mașini, fix pe la Senat, tocmai pe acolo unde au intrat manifestanții?

Altă întrebare: De ce nu s-a intrat în curtea Parlamentului pe la Camera Deputaților unde era legea Certificatului Covid și s-a intrat pe la Senat unde avea „treabă” mașina respectivă? Fix în condițiile în care noi suntem acuzați că am fi pro-ruși? Niște „chestiuni” nu se leagă deloc în logica firească.

Dar în logica reală se îmbină bine de tot.

Se vrea a fi dată o amploare internațională a cazului, o imagine a noastră că suntem violenți, anarhiști – cum au făcut cu trumpiștii de la Capitoliu -, pentru a putea fi urmăriți „legal” și pedepsiți pentru asta.

De ce s-a făcut în așa fel de un „organizator” politic, încât să nu putem fi nici măcar o secundă împreună, (după ce s-a terminat pichetarea intrărilor în Parlament, adică ora 11), la poarta principală, anume cea din dreptul Parcului Izvor, de la Camera Deputaților? De ce după ora 11 toate grupurile de la pichete nu s-au adunat într-un singur loc, anume cel de la Izvor, cum ar fi fost logic, căci, repet, la Camera Deputaților era Certificatul, nu la Senat, unde era mașina însărcinatului SUA absolut întâmplător. De ce s-a dat apă la moară televiziunilor care au filmat doar grupurile de oameni de pe la diferitele intrări și nu o mare mulțime de peste 15000 de oameni care trebuia măcar un ceas să fie împreună, căci de aceea ne-am adunat din toată țara! Și de ce s-a spart mitingul la ora 14?

Întrebări la care numai sistemul si oamenii care atârnă de el au răspuns.

În pofida tuturor, cei peste 15000 de români, care au raspuns Prezent pentru Libertate, într-o zi lucrătoare, au reușit să frâneze mecanismele acestui sistem infernal, cu tot cu steagurile lui false de fente și răcnete penibile.

Violența și anarhia nu o generăm noi, ci statul care ne mută din raportul de drept, în cel de legitimă apărare.

Vinovat pentru toate manifestațiile „neautorizate” este chiar acest stat care si-a pierdut autoritatea, anulându-ne dreptul legitim și constituțional la adunări publice!

Oricât de greu ne-ar fi, mergem cu Dumnezeu înainte!

Un apel de Mihai Tîrnoveanu

Lasă un răspuns