Faimosul și secretosul Forum Economic de la Davos își mai stinge din lumini…

Reuniunea anuală elitistă care face planuri apocaliptice pentru resetarea lumii își vede dată peste cap ambițioasa ei încercare. Fapt este că acest construct, care și-a creat în vreo jumătate de secol imaginea de impostor al Demiurgului și a promis că va revoluționa lumea asemenea lui Iisus Hristos, blasfemie proferată astă-vara de unul dintre sacerdoții săi mincinoși, dă îndărăt. Pe aici s-au perindat ori s-au pronunțat în videoconferințe de-a lungul anilor proeminențe ale vieții internaționale precum președinții americani Ronald Reagan și Bill Clinton, președintele Rusiei Putin și cel al Chinei Xi Jinping.

Și iată că Forumul decide să-și restrângă prestația ori să-și amâne sau anuleze o parte dintre manifestările sale din cauza covidului, nenorocire pe care o prezintă ca pe o „fereastră de oportunitate” pentru proiectele sale, dar și din cauza „amenințărilor cu moartea” din partea „teoreticienilor complotului”, la adresa unor membri ai staffului Forumului.

Neconvingătoare, întrucât se știe că de la crearea sa, Forumul care se întrunește anual în liniștita și agreabila stațiune turistică de iarnă din Elveția, se desfășoară în condiții de maximă securitate, într-o discreție totală, cu măsuri de precauție dintre cele mai drastice și cu o participare ultraselectivă. Și bizară, întrucât tocmai acum când omenirea are nevoie de solidarizare globală pentru gestionarea covidulu,i și chiar Forumul de la Davos și-a stabilit pentru anul viitor genericul „A munci împreună, a restaura încrederea”, desfășurarea Forumului este sub semnul întrebării.

Motivul adevărat al retragerii din prim-plan a Forumului dela Davos pare să fie cu totul altul.

Forumul este asimilat tot mai pronunțat cu o structură ce se vrea de anvergură planetară, care lucrează tăcut și tenace la întronarea unei noi ordini mondiale, guvernată de „reguli”. Reguli, însă, stabilite de cine? De Soros, Bill Gates, Kissinger, de multimiliardari sau vedete ale Hollywoodului și Broadwayului? Nu există Carta ONU, legea internațională, reglementările vieții și relațiilor internaționale unanim acceptate de statele lumii? Își dorește omenirea un fel de stat mondial profund, paralel, de fapt ocult, la nivel mondial, mai presus de orice altă instanță statală sau internațională?

Flagelul devastator al covidului și gestionarea lui catastrofală sunt supuse unor critici și împotriviri tot mai vehemente. Iar impactul funest al pandemiei asupra unor anumite categorii de populație, inegalitățile, dezechilibrele, disfunctionalitatile apărute cu acest prilej care îi favorizează pe unii, puțini, în detrimentul majorității covârșitoare a populației lumii nu pot să nu ducă cu gândul la obiectivele clar definite și avansate de promotorii Forumului de la Davos, care au decis să pună temporar surdină proiectelor lor de dominație mondială. Căci artizanii Forumului de la Davos sunt foarte atenți și precauți la reacțiile populare de împotrivire la demersurile lor.

Din cauza protestelor tot mai numeroase de pretutindeni, și a noianului de presupuneri care se fac pe seama aurei de ocultare care învăluie manifestarea, organizatorii s-au decis la un moment dat ca, pe lângă întrunirile cu ușile închise, să includă în program și un Forum cu caracter deschis (dar tot selectiv). Dar ediția din 2022 a Open Forumului, singura activitate cvasiaccesibila publicului, a fost suprimată, invocandu-se motive de securitate.

În forma sa astfel amputată, Forumul urmează să aibă loc în perioada 17-21 ianuarie 2022, dar o decizie definitiva încă nu s-a luat, și „o anulare nu este exclusă”, după cum scrie cotidianul elvețian „Le Matin”. Oricum, constata la 26 august 2020 cotidianul britanic „The Guardian”, „organizatorii Davosului au ratat complet amenințarea pandemiei mondiale”.

În 2016, Transnational Institute afirma într-un document că Forumul prevede înlocuirea modelului democratic recunoscut printr-unul în care un grup selecționat ia decizii în numele poporului. Davosul risca să fie „o lovitură de stat tăcută” pentru preluarea controlului asupra structurilor de guvernanță mondială, avertiza documentul. 

Să fie oare anularea Open Forumului un prim semnal al ieșirii din scena a acestui nou „vis de aur” al omenirii care ambiționează să reînvie fantomele lui Marx și Lenin? E încă prea devreme să credem, dar poate fi un început. 

La ediția din 2019, un raport distribuit participanților atrăgea atenția asupra riscului pe care îl reprezentau „pierderile economice potențiale datorarate epidemiilor de boli infecțioase care pot fi masive și care se pot extinde dincolo de amprenta epidemiei de origine”. Dar peste acest „detaliu”, respectabilii invitați la Forum au trecut cu grație, complăcându-se în discuții, discursuri, „socializare” la recepții, cum scrie ziarul britanic. Și „The Guardian” încheia tăios, cu un sfat: „Profitați de aceasta ocazie pentru a abandona circul”.

Și nu numai circul, pentru că resetarea ordinii mondiale expusă într-o carte a patronului (pentru marele public) al Forumului, Klaus Schwab, își urmează tenace cursul, prin recomandarea unor măsuri tot mai represive la adresa libertăților elementare ale oamenilor și societăților, invocându-se „oportunitățile” oferite de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*