Să luăm aminte!

Șpaga, ghișeftul, continuă! Fără plic, deși moartea bate la ușa, mai stai o tură! Până când? Până când aude Bunul Dumnezeu și trimite 10.000 lei celui care nu merită titlul de doctor sau până când bate la ușa DIICOT – ul! În spitale se moare pe capete! Omorâți de Covid 19 sau nu, omorâți de indolență și prostia unora plătiți regește într-o Românie care se stinge, încet dar sigur, părinții noștri, frații, surorile și copiii sunt, încă, înmormântați în saci de plastic! Răspunsul? Înalte distincții acordate pentru „echilibru”? OMERTA – Legea Tăcerii? Tăcerea ucide! Istoria nu uită!

Pe cine a supărat Bunul Dumnezeu să fie înconjurat de o mulțime de draci care nu se rușinează să se lovească cu capul de Sfântul Altar? Cu ce a greșit nenea Vasile, la 80 de ani trăiți cu respect și iubire față de Țară? Dar nenea Mihai? Oameni care au muncit o viață întreagă, ei au plecat de acasă pe picioarele lor, împinși de durere și de boală! Cum au „revenit” acasă? Arși de flăcări și înveliți în saci de plastic, în coșciuge bătute în cuie!! Iertarea păcatelor? Cine plătește? Bate clopotul, Costică!

Viitor??! Vremurile pe care le trăim poate că le merităm! Noi am strigat LIBERTATE! Noi am ales cu speranța că o să trăim mai bine! Noi i-am împușcat pe soții Ceaușescu, uitând, din sete de sânge și manevrați de alții, că ne aflăm în 25 Decembrie 1989, Sfânta Zi de Crăciun! Ce s-a ales de jertfă tinerilor loviți de gloanțe? Peste 2000 de suflete acoperite cu lespezi grele și reci din piatră ne caută privirea la Cimitirul Eroii Revoluției! Cine aude? Cine mai simte?!

Puterea aleargă, guvernele se schimbă, dar cine răspunde de promiscuitatea socială care ne înconjoară? Sărăcie? Neputință? Oameni arși de vii? ALOO, cine își mai aduce aminte de Colectiv – un cuvânt care trebuie să ardă? Dar de îngerașii de la Maternitatea Giulești? Dar de părinții arși de vii la AȚI Piatră Neamț, la Spitalul din Ploiești și, mai nou, de părinții uciși de incompetența și de nepăsarea celor de la Ploiești?

Nu cumva pleacă ai lor și vin tot ai lor? Mai există OPOZIȚIE în România? Guvern PNL – PSD? Cum plătește USL (PSD+PNL) factură la curentul electric? Dar dobânda la împrumuturile externe?! Cine se mai gândește la România? Mai există interese naționale? În mod cert, în afară de vorbe, numai o minune ne mai poate salva! Cum este posibil ca un „mathusalemic” purtător de vorbe și apărător de interese, poate, să anunțe cu titlul de reușită personală: „din fericire au murit numai zece oameni, în urma incendiilor”??! România încotro?!…

Din ce în ce mai mult, durerea se simte și lovește speranța pentru o Românie mai bună! Statisticile cu morții Covid 19 înfioară! Cine mai are convingerea că va trăi, după un drum la spital? Fără să îmi doresc polemici, rog să ne aducem aminte! Românii au nevoie de locuri de muncă și de adevăr! Ce am învățat până în prezent? COLECTIV rămâne un cuvânt care arde! AȚI Piatră Neamț aduce aminte de părinții, frații, surorile și copiii arși de vii. Spitalul Matei Balș obligă la neuitarea sufletelor nevinovate ucise de flăcări și de incompetența! Mulțumiri? Cine își mai aduce aminte? Cine vrea să audă? Cine poate să înțeleagă? A cui este România? Rușinea națională continuă?! Până când?! Părinții noștri sunt înmormântați, în continuare, în saci de plastic! Recunoștință? Prostie? Nepăsare?! Acesta să fie viitorul nostru?!

Covid 19 obligă la reflecții! Cine mai gândește la ziua de mâine? Cine mai lucrează? Cine controlează mafia contractelor cu aparatură medicală, cu izolete și cu măști neconforme cu standardele europene? Cine strigă hoțul? Comitetele naționale cosmetizate în „roz bombon” sub lumina reflectoarelor anunță că pandemia a fost învinsă în valul 3! De unde a apărut valul 4?! Cine striga drum liber către plajă și soare? Deși în Țară se moare, se moare și de foame, România mai este o Țară condusă? Realitatea zguduie!

Eroii sunt alungați din cărțile de istorie! Guvernul se ține de scaunul puterii, într-un joc de popice, ministeriabilii uitând că au o datorie sfânta față de Țară!

Indiferență, nepăsarea leagă mandatul unui ales pentru încă patru ani? Ce ne mai așteaptă? România încotro?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*