Câine surd la vânătoare

Ciucă nu și-a depus nimic de capul lui, dacă ar fi fost așa, fie o făcea de la bun început, adică nu accepta un mandat cu „zero” elemente de negociere, un mandat care încerca să impună, nu să negocieze,  fie din seara în care Cîțu declara în fața întregii țări că guvernul va trece, iar el că matematic nu sunt șanse. A avut și el curaj odată să spună un adevăr vizibil de pe Jupiter. Nu știu dacă a realizat că a fost trimis la înaintare la sacrificiu. Dacă ar fi realizat, și-ar fi dat demisia din partid și ar fi încheiat viața politică pentru că aceasta nu i-a adus nimic bun, decât, poate, financiar, dar mă îndoiesc. Ciucă încă mai are timp să facă pasul spre libertate și să iasă din cușca în care îl  ține închis partidul și Iohannis. Oare să fie ei atât de proști să nu fi realizat că nu are nicio șansă să formeze un guvern minoritar  cu U.D.M.R., în condițiile în care nu ofereau nimic celorlalte partide care aveau o majoritate largă? Chiar nimic, nici măcar individual ?

Ciucă a fost trimis câine surd la vânătoare cu bună știință, nu ca să vâneze, că nu avea cu ce, nu avea pușcă, nu avea gloanțe, nu avea nici măcar cuțit, avea doar o zgardă la gât și un lanț de un metru jumate, iar ținta era la 1 km. I s-a spus: „vezi ținta, sări, fă-o praf” dar lanțul nu îl lăsa. Când i s-a spus „jump” el nici măcar nu a întrebat „how high”, a răspuns „Van Halen” și a sărit în gol.  E l-aș fi rupt din prima secundă și i-as fi trimis la origini cu ținta lor cu tot. Dar el nu, el e credincios partidului. Atât de credincios încât acuma e gata să guverneze, dacă partidul și președintele o vor, cu „ciuma roșie” cu cei despre care și el și președintele spuneau că „nu avem ce discuta”, nu intră în discuție o colaborare cu P.S.D., cel mai mare dușman al românilor. Cât de lipsit de realism și cât de umil și servil poți să fii să accepți acuma, după ce ai fost batjocorit să accepți și ultimul strop de batjocoră, fiind trimis (așa se vehiculează) să formezi guvern cu „lupii”?

Partea proastă este că nu doar el a fost și va fi umilit în continuare ci și armata, iar gradul de general va fi văzut de acuma ca un grad al cățelușilor de sacrificiu, niște Cihuahua  trimiși să lupte cu pitbulii, iar ei se duc dând din coadă crezând că va fi ca la Nasiryah, fugi dintr-o ambuscadă și spui că te-ai luptat cu balaurul. Cât timp a încercat să formeze guvernul, presa titra: „generalul dă milităria jos din pod, generalul formează guvernul, generalul va face și va drege”. Tot ce a făcut sau nu a făcut poartă semnătura „generalului”.

Acum se va spune „generalul (s-)a înfrânt!”. Ciucă, armata, tagma generalilor au ieșit nu doar sifonați ci și șifonați din acest răzbel de operetă de prost gust. Ciucă a fost folosit de Mutancamon și Cîțu care au încercat să vadă dacă merge șantajul și poziția de forță pentru a-și impune un guvern minoritar cu minoritarii, împotriva unei majorități zdrobitoare. Nici Napoleon, nici Alexandru cel Mare nu ar fi reușit. Aici era nevoie de un război de uzură, lung și anevoios, dar condițiile României actuale nu permit așa ceva pentru că mai e un pic și suntem declarați nu doar eșuați, ci și insolvenți și neguvernabili. Regulamentul Organic ne paște.

Deci corect ar fi să se spună că P.N.L.,Cîțu  s-au resetat după încercarea de a forma un guvern propriu, sunt nevoiți să facă pact cu diavolii, și cel românesc și cel tasmanian. Dacă Ciucă va accepta o nouă nominalizare, înseamnă că gradul lui de suportare a umilinței este de zece stele, nu de patru.

Un lucru bun a făcut Ciucă în tot acest timp, a fost sincer față de cei cu care a fost trimis să „negocieze”. După cum spunea Barna, a fost onest, le-a spus de la bun început că nu are ce să negocieze pentru că i -a fost impus să nu cedeze nici o palmă de pământ, ca la Mărășești. „Peste mandat nu se trece”a fost deviza și misiunea prin care Ciucă, armata au fost umilite, iar țara menținută încă două săptămâni în criză în timp ce Mutankamon și Nefertiti își inventariau „casele din valea regilor”. După fuga în Egipt, a urmat o scurtă vizită în România, o partidă de golf și apoi pe cai, că se filmează. Faraonul a plecat din nou lăsând țara Covidului. Perioada asta ar trebui să poarte numele „Zodia Covidului sau vremea lu’ Mutu Vodă”. Se poate spune și Ducă Vodă, pentru că a fost mereu pe ducă, tot pe drum, pe drum pe drum, pe acasă, nicidecum.

Revenind la misiunea lui Ciucă, de acum încolo haina militară va fi privită prin prisma acestui eșec lamentabil și dacă cineva cândva va mai intenționa să numească un general  la conducerea fie și a unui minister, lumea va spune: „mai lăsați-ne cu generalii ăștia am văzut de ce sunt în stare”. Cum să spui că negociezi când tu nu oferi nimic? Negocierea înseamnă ca tu să oferi ceva celui de la care să obții ceva. Mai pune unul, mai lasă altul, se spune în popor, dar Ciucă a primit ordin să obțină tot fără să ofere nimic. Și ce e mai grav este că de fapt nu a fost vorba de nicio negociere, pentru că practic nu s-a văzut cu niciun șef de partid în afară de Cîțu și Hunor, cu ceilalți care trebuiau să îi voteze guvernul a discutat doar telefonic. Asta e negociere? Asta e infatuare, inconștiență, reavoință, bătaie de joc puse la cale de cei care l-au trimis la vânătoare fără pușcă.

Una peste alta, credibilitatea lui Ciucă este înfrântă, cel puțin în fața militarilor. A promis prin vara lui 2019 că nu va intra în politică, pentru că onoarea de a fi fost șeful SMAp este supremă. Obiectiv ratat, nu l-a lăsat Iohannis. A promis la investire că vrea să facă din poziția de ministru, ceea ce nu a putut ca șef al S.M.Ap. Obiectiv ratat, nu l-a lăsat timpul. A promis în septembrie 2019 că va rezolva problema nedreptăților din sistemul pensiilor militarilor. Obiectiv ratat, nu l-a lăsat ministrul de finanțe A promis în ianuarie 2021 că în septembrie va indexa pensiile militarilor. Obiectiv ratat, nu l-a lăsat premierul. A promis acum o săptămână că nu își va depune mandatul, că va merge până la capăt. Obiectiv ratat, nu l-a lăsat partidul. Știu pe cineva care ar ști să răspundă la întrebarea de ce. Răspunsul ar fi .. ghinion.

Ce va urma? O nouă bătaie. Bătaie între peneliștii care vor cu Ciolacu și cei care vor cu Cioloș. Cio ieși nu se știe, dar  bătaia de joc la adresa românilor va  continua în stil Bollywoodian, românii se vor uita iarăși cu ochii beliți unul la altul, ca actorii din filmele indiene în care unul dă o replică de 5 secunde și apoi 10 minute cameramanul ne arată pe toți cei prezenți cum cască ochii și tac, ca Mutankamon. Asta în filmele indiene se numește  suspans. La noi se numește prostie și lașitate.

Unii spun că de fapt Iohannis sau/și Cîțu, Ciolacu, Cioloș, urmăresc anticipatele. Hai să fim serioși, am mai spus, cine e prost să își omoare găina care îi face ouă, cine e prost să dea cu piciorul unui mandat pe care nu știe dacă îl va mai prinde și să rateze și pensia de parlamentar. Să nu uităm că actualul parlament are totuși destui ”first timeri” în bănci care nu vor să își piardă cașcavalul de dragul unor iluzii  sau ambiții ale nu știu cui. Dacă P.N.L. sau Iohannis ar fi dorit asta, îl lăsau pe Ciucă să intre în parlament să cadă și a doua nominalizare și să dea apoi șansă lui Mutankamon să dizolve Parlamentul. Dar nu, așa ceva nu se poate, se pierde abonamentul la cașcaval.

Cică AUR inițiază procedura de suspendare a lui Iohannis. Nu,  că oamenii ăștia sunt total rupți de realitate, sau  sunt bucățică ruptă din politica românească, îți bat joc de alegători. Șansele de reușită sunt mai mici decât ale sinucigașului Ciucă de a forma un guvern minoritar, dar nu contează, ei o fac, pentru că „dă bine la imagine”, e aducător de voturi la viitoarele alegeri. „Uite bă, ăștia au făcut ceva, măcar au încercat”, cred ei că vor gândi românii, așa cum spun unii rezerviști militari despre Dogaru când organizează deja tradiționalele proteste de 25 Octombrie și 10 Ianuarie. Cât de proști au ajuns românii să se ia după aceeași fentă de 32 de ani de zile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*