La mulți ani, Armată Română!

Fără să îmi doresc polemici, mărturisesc că citeam recent o poveste de viață dureroasă! Unui ofițer superior, asasinat în Decembrie 1989, alături de alți șapte luptători USLA (Unitatea Specială de Lupta Antiteroristă), i a fost retras Titlul de Erou al Revoluție pentru că a făcut poliție politică, în calitate de ofițer de contrainformații! Pe cine a supărat domnul colonel Trosca, chiar și din Împărăția Cerului? Fantomele operative, scoase din adormire sau nu, rămân fantome!

Trădătorii rămân trădători, indiferent de vremelnica putere! Mulți dintre aceștia, văzuți și nevăzuți, își lovesc capul de Sfântul Altar, gândind la un viitor loc în Răi, dar ducând pe dracul în buzunar! Bunele intenții nu sunt suficiente! Faptele bune se uită ușor!

Cum să te gândești la Bunul Dumnezeu, cu dorința de ajutor, când ofițerii USLA aflați sub comanda colonelui Trosca au fost omorâți și batjocoriți de indivizi cocoșați de stele?! Unii… mai apar, din când în când, împiedicați în vorbe, la televizor! Alții își poartă neputința faptelor în așteptarea Judecății de Apoi!

Armata Română merită respect!

Va mai aduceți aminte de capul tăiat al unui ofițer român? Cine a stins țigara aprinsă pe corpul neînsuflețit al unuia dintre luptătorii uciși? Cine îi scuipă și aruncă vorbe grele? Înregistrările există! România trebuie să așeze la loc de cinste militarii asasinați de indivizi ce nu pot fi numiți oameni! Ofițerii au murit cu gândul la Țară! Copiii lor au rămas fără tată, în urmă unor acțiuni criminale! Cine plătește pentru toate acestea?! După 31 de ani, cum trăiesc păpușile manevrate din umbră? Dar păpușarii? Minți rătăcite mai trăiesc printre noi?!

Istoria nu iartă! Din memoria timpului (Angela Băcescu – „Revista Europa”, „Națiunea” – n.r.): „Capul colonelului Trosca (care-l demascase pe generalul Militaru că fiind agent al unei puteri străine) a fost detașat de restul corpului și arborat pe post de trofeu, înfipt pe osia unui ABI, iar trupurile celor șapte uslași uciși, îmbrăcați în uniforma Armatei Române, au fost lăsate zile în șir să putrezească pe caldarâm, cu plăcuțe „teroriști”, ca lumea „să le scuipe și să urineze pe ele!”

Memoria colectivă obligă la aducere aminte! Dumnezeu nu doarme!

Un alt fost ofițer… cel care a executat, la ordin, familia președintelui Nicolae Ceaușescu, spunea că „ar face la fel și azi, după 30 de ani”! Ar deschide foc fără nicio remușcare! Spunea că a „executat un ordin! Ce era să facă?!”..

Cum trăiește acest om? Dumnezeu înseamnă speranța! Am învățat că un bun creștin lasă morții în pace și poartă numai cuvinte de bine! Faptele rămân fapte!

Din ce Direcție operativă provenea colonelul Trosca? Cine era generalul Nicolae Militaru? Cine erau noii „aleși” de controversată revoluție sau lovitură de stat? Cine avea interesul să târască Armata Română în mizerie?

În mod cert, Armata Română înseamnă Onoare! Armata Română înseamnă România! Armata Română are nevoie de Eroi! România are nevoie de aducere aminte!

Recunoștință? Măcar o singură dată în viață, pașii să ne ducă la Cimitirul Eroilor! Durerea se simte în aer! Părinții încă își mai plâng copiii! Cât mai sunt și ei în viață!

Neuitare? O mulțime de cruci amintesc de EROI, mulți, necunoscuți, care au murit strigând LIBERTATE! Această să fie libertatea noastră? Marionete? Duduițe colorate cocoțate în copacii puterii? Credință în toate! Să vorbim de cei plecați dintre noi cu respect și să nu uităm că nimic nu rămâne neplătit în această lume! Funcțiile trec, gradele trec, viață se duce! Timpul nu ne așteaptă! Cine iubește trădarea?! Cine are nevoie de trădători?

LA MULȚI ANI, ARMATĂ ROMÂNĂ!

Zile senine, dragi prieteni! Sănătate și Pace în suflet, prieteni văzuți și nevăzuți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*