Scriem degeaba, iar ce scriem noi este aruncat în „Teoria Conspirației”

Este numită „teorie” tocmai pentru ai da un caracter aproximativ. Era să scriu apriori, poate că era un cuvânt mai blând pentru că înseamnă „înaintea oricărei experiențe”. Dar noi avem experiență și doar ceea ce vor ei să apară, apare. Vorbesc despre oamenii bine ancorați politic și social, care controlează totul în media: televiziuni, radio, internet. Totul a fost cumpărat și chiar de scapă o formă de adevăr este deja bruiat ca făcând parte din teoria conspirației. Dar de ce avem noi nevoie să conspirăm, noi care dorim doar pace și liniște socială…? Nu, poate că noi ne expunem și scriem tocmai pentru a le obține.

Am găsit într-o publicație un articol scris de un jurnalist român în care se spunea: Românii nu au știut să facă nimic, tot ce au făcut au furat de la alții. Articolul se refera la Fabrica de diamante speciale din cadrul Ministerului de Interne. Această fabrică a fost făcută pentru Uzina 1 Mai din Ploiești, pentru sapele de foraj erau necesare aceste diamante. Într-o zi am fost chemat la serviciu și mi s-a spus că sunt detașat pentru o lună la această fabrică. Am mers la București pentru a da o mână de ajutor la acest proiect. Eram mândru, toți lucram acolo cu entuziasm pentru a face ceva nou. Și am făcut…! Apoi să citesc că ceea ce am făcut noi am furat de la alții. Nu mă miră de ce „așa zișii” intelectuali (dar ei sunt doar actuali) au falsificat istoria țării noastre, sau au pus pe Marele Eminescu în „debaraua” lor puturoasă.

Mă gândesc la geniul doamnei profesor Ana Aslan care a inventat o nouă disciplină a medicinei; Geriatria, iar cu tratamentele dânsei (Gerovitalul este un medicament pe bază de procaină inventat împreună cu farmacista Elena Polovrăgeanu) a tratat în România pe: Josif Broz Tito, generalul De Gaulle, Konrad Adenauer, Kirk Douglas sau Salvador Dali. Dar de ce să ducem cercetările doamnei mai departe, de ce să le desăvârșim? Noi în această lume nouă, trebuie să ne arătăm fața de „nimeni” și să stăm aplecați ca ghiocelul de Rareș Bogdan. Eventual dacă ne violează cineva trebuie mulțumim și să ne mai aplecăm odată. După anul 1989 s-a muncit mult pentru a fi risipită această poveste de succes, apoi nu mai avem nevoie de „tinerețe fără bătrânețe”, avem nevoie de muncă prost plătită și de moarte înainte de pensionare. Apoi mă gândesc la prima fabrică de gaz din lume (rafinărie) a fraților Mehedințeanu din anul 1856 de la Râfov, Ploiești. Pot să mă mândresc chiar că am locuit cu ei în aceiași zonă a orașului. Iar în anul în care s-a împlinit 160 de ani de la acestă realizare mondială doar câteva ziare din Italia au scris despre acest eveniment, noi nu.

Apoi mă gândesc la marele inventator Justin Capră pe care l-am cunoscut și am avut norocul să merg cu mașina dânsului (Soleta) care consuma 0,5 litri benzină la suta de kilometri. El a inventat și primul „Rucsac zburător” în anul 1958, apoi după 62 de ani l-am văzut pe Michael Jackson aterizând pe scena de la București. Dar cine să mai vorbească despre ei…? Dacă întrebi un tânăr absolvent de facultate cine a fost Henri Coandă o să-ți răspundă: este un aeroport în București. Nu o să vorbească nimeni despre primul avion cu reacție care era propulsat prin efectul Coandă. Și încă se mai văd urmele experimentului de la Măneciu „AerotuveExpres” pe care Elon Musk îl pune astăzi în practică și poartă numele de „Hiperloop”. Dar liniște…! Să nu tulburăm „monștri satirici” care spun că noi nu am făcut nimic. Poate că acești „monștri satirici” au avut norocul să fie salvați de insulina descoperită de Nicolae Paulescu și apoi, pentru că a avut alte orientări politice care sunt rele, dar când sunt aplicate de acești „luminați” sunt bune. Liniște…!

Nu știu dacă Petrache Poenaru are loc, el a fost pandur și om de taină a lui Tudor Vladimirescu, iar „Condeiul portăreț fără sfârșit” nu ar mai fi fost în mâna denigratorilor (telectuali) dacă nu exista dânsul.

Da…! Am pus la ministerul culturii o statuie rătăcită de pe străzile vestului care ne învață cum să ne ridicăm pe șaua calului când suntem în izmene, eventual să ne recite din poezia Câțu trage bine, din berile cu spume.

P.S.: Am vorbit cu redactorul șef, Cezar Adonis Mihalache, și-mi spune cum contul ziarului a fost ÎNCHIS pe facebook (contul de ziar și de editură, vechi de 12 ani – între timp fiind create conturi noi: @natiuneaziar@natiuneaeditura), pentru simplul motiv că „nu ne-am uitat istoria”. Nicolae Iorga spunea: Istoria este un tribunal în care se judecă popoarele și națiunile. Dar tare mi-e teamă că și Nicolae Iorga o să fie desființat. Cum să vorbească el despre „Națiuni”…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*