Cineva vorbește, dar vocea este alta…

În lumea în care drepturile minorităților au fost auzite, a urmat această pandemie cu un slogan care a făcut înconjurul lumii ,,Distanțare socială”. Am scris o poezie pe această temă pe care o puteam încadra perfect în volumul de versuri ,,Pirații din Carpați…cu filtru”. Redactorul Romeo Tarhon când a editat această carte a spus: Ai dreptate Petrule, pădurile noastre au ajuns ultimul rumeguș al Europei. Păstrați distanța socială Domnilor dacă vreți să fiți tovarășii noștri, atunci ,,păstrați distanța socială”. Fără distanță socială, tu… cel care mă vezi coborând din mașină nu mă recunoști, nu-mi deschizi ușa. Ce facem domnilor dacă îmi scap ochelarii jos, atunci nimeni nu-mi ridică ochelarii…? Păstrați distanța socială! Mă grăbesc eu om important eu care am gândurile în claia de păr, aștept trebuie să apară cineva să-mi deschidă ușa. Păstrați distanța socială și nu mai clevetiți de la ,,dixi” la ,,discit” a trecut atâta timp cubul acela în care îți faci nevoile a primit un nume, iar dacă aveți nevoile voastre păstrați distanța socială noi nu avem nevoi, vă avem pe voi.

„Mulți strategi și politicieni din Statele Unite, Europa și țările emergente sunt de acord că am intrat într-o nouă lume. Una care seamănă mult cu cea veche caracterizată prin conflicte tot mai puternice între state. Revenirea acestor conflicte între state a fost o binefacere pentru băieții din politica externă care în ultimii ani fuseseră năuciți de ascensiunea actorilor non-statali, a revoltelor populare, și a chestiunilor soft, precum schimbările climatice. Deodată ordinea realistă a teoriei relațiilor internaționale a înviat din morți. Lumea redevine dură”. Scrie un jurnalist pentru Foreign Policy. Lumea redevine dură așa cum trebuie să fie, agenda zilnică a fiecărui om de pe pământ trebuie să fie spaima: spaima pentru locul de muncă, spaima morții, spaima…!

Prin această formă de conducere fiecare individ este mai ușor de manipulat. După ce am descifrat civilizația Maya mi-am dat seama că este singura formă prin care sacrificiul are un nume: în numele conducătorilor iubiți eu mă sacrific. Trăiască…! Da, dar noi și sub altă dictatură am văzut același lucru. Încet încet, balanța de putere se transformă în război. ,,Când raportul de putere în sistemul relațiilor internaționale sunt contestate și când ordinea lumii este negată, iar unul sau mai multe state nu mai acceptă statutul în care este cuprins, respectiv aranjamentele convenite anterior, pe care le consideră caduce și nefavorabile intereselor lor”. Atunci treptat apare ideea de război. Bătălia cu pandemia să fie o formă de război…? Pun această întrebare acum când am aflat din surse oficiale că această pandemie a fost scăpată din laborator. Dar să trecem la al doilea protocol scris în anul 1897 la Bâle, Elveția. – Toate războaiele economice sunt de fapt temelia supremației. – Administrația vizibilă, dar consilierii noștri acționează din umbră. – Succesul foarte mare al tuturor doctrinelor distrugătoare. Și asimilarea principiilor noastre în politică. – Rolul manipulator al maselor care revine presei. – Prețul socotit al aurului și valoarea victimelor omenești. Suntem condamnați la tăcere. Păstrați distanța socială în această lume nouă care a fost ascunsă într-o lume veche!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*