Întrebare bolșevică, jigodism şi demnitatea maimuţelor

Este bolșevică pentru că unui bolșevic îi este adresată, și nu unuia de rând, ci chiar celui cotrocean. Bolșevice, de ce nu le dai voie slugilor tale să ne spună câți din ăia care se infectează, pe care ni-i comunică servitorii tăi zilnic, s-au infectat fiindcă n-au purtat mască? Hai, că ați zis că faceți anchete epidemiologice pentru fiecare caz în parte.

Vrei să-ți spun ce a generat această întrebare? Am văzut un cetățean în tramvai cu masca pusă doar peste gură, nasul findu-i liber. Mi-am luat inima în dinți și l-am întrebat de ce poartă masca așa. Știi ce mi-a răspuns? Cică „fiindcă așa vor ăștia”. Nu l-am întrebat care ăștia”, dar l-am întrebat de ce crede el că ăștia” ne-au pus să purtăm mască. Răspuns : „cică ne intră pe gură virusul”. Nu m-am putut abține și i-am spus că poate intra și pe nas, iar pe nas inspiră continuu, în timp ce gura ar fi putut să o țină închisă. S-a uitat curios la mine și a răbufnit. Cică „da cum se face de-mi intră numai mie, dar nici lu’ Johannis, nici lu’ Tramp nu le-a intrat, că pe amândoi i-am văzut fără mască?”.

Ce era să zic? M-am prefăcut că am ajuns unde vroiam și am coborât, așteptând alt tramvai. Ce să-i spun eu unui om care este asaltat doar cu lozinci pentru retardați gen „Port mască pentru că îmi pasă”, sau „Port mască pentru că împreună vom reuși”, sau „Port mască pentru că-i respect pe cei din linia întâi”? Nimic din aceste sloganuri cretine nu-l ajută să înțeleagă, iar exemplele personale, date de tine și de ăla care ți-a vândut șapca de baseball la prețul cu care poți cumpăra o țară, justifică pe deplin atitudinea lui.

Pe 4 iunie 2020, în articolul intitulat „Jigodism bolșevic”, arătam cum, invocând minciuni specifice lui, bolșevicul cotrocean refuza să promulge o lege care le-ar fi permis românilor să marcheze o zi în care se încheiase un tratat internațional favorabil lor, lege adoptată de parlament. Atunci, jogodia a atacat acea lege la C.C.R. acuzând că ar fi neconstituțională.

După ce a deliberat și a întors-o pe toate fețele, C.C.R. a respins obiecția de neconstituționalitate, ca fiind neîntemeiată. Car’va’zică, acea lege era constituțională. O asemenea decizie, l-ar fi obligat pe bolșevic să promulge legea respectivă. A promulgat-o? Ți-ai găsit! Jigodia tot jigodie. A inventat o mulțime de așa zise critici, ale nu se știe cui, și a retrimis legea la parlament, pentru reexaminare. Între timp, însă, ziua ce se dorea a fi marcată a trecut, au mai trecut încă trei luni de atunci, vin alegeri locale, pe urmă vor veni alegeri parlamentare, vor începe dezbaterile pentru buget etc., etc., etc. Pe mine, personal, nu m-ar surprinde absolut deloc dacă nici la anu legea aia nu va fi în vigoare și nu va produce efectele pentru care fusese adoptată.

Să vezi spume la gura ălora angajați pe la diverse posturi să-l pupe pe bolșevic… pe ecran! Să vezi români vânduți cum țopăie, cum a țopăit unu când am postat „Jigodism bolșevic”. Desigur, unu după chipul și asemănarea bolșevicului, care nici pâs n-a mai zis după ce l-am lăsat fără izmene în fața cititorilor.

Mă rog, nu știu nici eu de ce mă mai agit. Bolșevicul este tras la indigo după minunații români, acești „demni urmași ai dacilor cei drepți și viteji”. Cam ca primul comentator de la „Jigodism bolșevic”, care s-a ascuns în tomberonul de gunoi, după ce se umflase în pene la fel ca șeful lui, bolșevicul, atunci când și-a pus pe cap șapca aia de baseball pe care a dat vagoane întregi de bani, dar s-a rugat de americani să spună că i-au făcut-o cadou.

Mi-a mai încolțit în cap o întrebare: dacă, să zicem, toată lumea poartă mască și se spală zdravăn pe mâini, până la anul nou, ce se întâmplă cu virusul încoronat? Se oftică și se sinucide? Aș fi fost foarte curios ce mi-ar răspunde autoritățile românești. Pentru că, până acuma, ori de câte ori erau întrebate de ce au luat anumite măsuri, îmi spuneau că așa au făcut și italienii, așa au făcut și spaniolii, de parcă noi am fi un popor de maimuțe. Nu știm decât să facem ca alții. Atât! N-ar fi prima dată când mi s-ar inocula această idee. În legătură cu aproape orice se face, sau ar trebui făcut în țara asta, toată suflarea conducătoare îmi dă exemple de la alții. Mă mir că nu au introdus în Constituție interdicția de a face ceva altfel decât fac alții, cu un articol separat în care să se prevadă obligația de a dărâma statuile, având în vedere parteneriatul nostru strategic cu … marele partener strategic. În fond, de ce n-am face-o?! Doar ne-am dus noi în Afganistan și-n Irak, doar pentru că așa s-au dus alții, neavând nici-o altă justificare.

Adevărul este că nu numai conducătorii ne tratează ca pe maimuțe. O grămadă de locuitori ai acestor meleaguri protestează față de măsurile impuse de guvern și fac chiar mitinguri de protest. Dar, dacă-i întrebi de ce procedează așa, imediat fac trimitere la cum fac nemții și nu numai nemții. Sigur, dacă-i întrebi ce înțeleg ei prin nemți, mulți se vor uita cruciș la tine, neștiind că o bună parte dintre locuitorii Germaniei, inclusiv dintre cei care protestează, nu sunt nemți. Or fi… protestanți!?!

În naivitatea mea, crezusem că demnitatea este o caracteristică umană, care i-ar împiedica pe oameni să se comporte ca maimuțele, adică, să facă numai ce văd că fac alții. Norocul meu a fost că am avut o criză de luciditate și mi-am dat seama că demnitatea, de fapt, le este caracteristică celorlalte animale, dar nu și maimuțelor. Cine vrea să se convingă să încerce să-i dea cârnați de Pleșcoi unei veverițe, spunându-i, și chiar arătându-i, că așa mănâncă oamenii. Se uită veverița la el pe sub sprâncene și-i spune:

– Bă, mă lași?! Du-te-n coada mea cu cârnații tăi, eu halesc alune!

Deh, are demnitatea ei, de veveriță, nu e maimuță! Maimuța ar fi înșfăcat imediat cârnatul. Sau explicați-i unui crocodil ce bun este spanacul cu ouă ochiuri și arătați-i o filmare cum mănânc eu așa ceva, ca să facă și el la fel. Parcă-l aud:

– Bă, tu ești nebun!? Lasă-l pe moșu ăla să termine de mâncat, și aruncă-mi-l mie, pe urmă. Pe moș, nu spanacul lui!

Dar maimuțele ce demnitate au? Aia care le face să facă așa cum îi văd pe alții că fac și ce îi văd că fac. Atât. De la ele mai adaugă, fără să vadă la ăilalți, doar băgatul labei pe geamul mașinii şi furatul poșetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*