Tabăra de Pictură în aer liber „Chitila Summer Art” – Ediţia a V-a

Pe o vreme atât de minunată trebuia ca cineva să aibă inițiativa de a scoate artiștii pictori din atelierele lor umbroase. Astfel că, Fundația Pro Chitila, în parteneriat cu Primăria Orașului Chitila și Asociația Sgrafitto au organizat în perioada 17-21 august 2020, Tabăra de Pictură ,,Chitila Summer Art 2020”. Cea de a V-a ediție a fost cea care reunește şapte artişti profesionişti, care au lucat în plein-air (în aer liber), timp de o săptămană, facilitându-se, astfel, accesul neîngrădit la creaţia plastică și permiţând privitorului să asiste, ca martor, la înfăptuirea picturii finale. Organizatorii, alături de artiştii Ammar Alnahhas, Iana Bradu, Gheorghe Coman, Dorin Apreutesei, George Costea, Florin Mihai, Emilia Marinescu, au invitat doritorii să admire provocarea cromatică a temei ,,Oraşul Chitila între natură şi regenerare”. În minunatul Parc Dendrologic, pe toată durata de lucru, arta lor plastică s-a derulat în prezenţa publicului, a oricui a avut bucuria să asiste la etapele de creaţie ale celor 14 tablouri realizate.

La vernisajul final au participat: prof. Natalia Rotaru – preşedintele fundaţiei organizatoare, primarul Emilian Oprea, viceprimarul Costel Andrei, doamna Alexandrina Niţă – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Ilfov, prof. Ştefania Duminică – directoare Şcoala gimnazială „Prof. Ion Vişoiu” şi Ana Maria Andrei – din partea Fundaţiei „Preţuieşte Clipa”. Dintre pictori s-au adresat asistenţei Emilia Marinescu, membru U.A.P., coordonator al grupului de expozanţi şi Gheorghe Coman. Pentru creaţia deosebită, fiecare artist plastic a primit o Diplomă de Apreciere, înmânată de edilul oraşului, în aplauzele asistenţei. Tot el, în cuvinte calde, le-a mulţumit voluntarilor Fundaţiei „PRO Chitila”, precum și tuturor celor implicaţi. Din partea oaspeţilor, doamna Alexandrina Niţă – director al C.J.C.P.C.T. Ilfov, a prefigurat, pe viitor, o implicare partenerială a instituţiei pe care o conduce, ca sprijin concret pentru multiplicarea valorii acestui eveniment remarcabil, aflat în proxima vecinătate a capitalei noastre.

La încheierea evenimentului, aleile parcului erau parcă mai umbroase, culorile picturilor mai mătăsoase, iar artiștii plastici implicați mai veseli și surâzători, răspunzând la întrebările vizitatorilor curioși. Cea de a V-a ediție a Taberei de Pictură în aer liber „Chitila Summer Art” – 2020 și-a îndeplinit scopul, aducând pentru iubitorii artelor bucurie, culoare și creație unică, spre bucuria sufletului. (George V. Grigore)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*