Sindromul scenaritei…

Din 1989 până astăzi asistăm la o degradare morală îngrijorătoare în societatea noastră. Ea îmbracă cele mai diverse forme. Zi de zi auzim la televizor cât de mult au furat aleșii noștri, parcă ar fi la un concurs de corupție. Oamenii cinstiți și demni pe care-i alegem la urnă sunt de nerecunoscut peste câteva luni, după ce ajung sus-sus. Ajungi să ai senzația că nimeni și nimic nu mai este cinstit și integru, că nimeni nu mai este interesat de destinele țării, că toți își urmăresc propriile interese și în primul rând propria îmbogățire. Ajungi să ai senzația că țara e vândută bucată cu bucată unora și altora, că unii și alții de aproape și de aiurea sunt pe punctul de a ne ocupa și de a ne stăpâni. Cui folosește?

Situația nu privește numai partea internă, ci și cea externă. Afli că majoritatea din conducătorii marilor puteri ale lumii sunt corupți, că fac parte din tot felul de structuri mafiote, că au „dosar” pătat de tot felul de păcate grele. Aflăm că sunt organizații și grupări oculte mondiale, care urmăresc distrugerea unei părți din populația globului prin războaie provocate artificial, prin medicamente falsificate, prin vaccinuri dubioase etc. etc. Cui folosește?

Parcă au dispărut modelele pozitive din structurile înalte ale societății.  Posturile de televiziune încearcă să ne vâre sub nas false modele și repere morale și artistice. Marii artiști de altădată fie au plecat dezgustați dintre noi, fie s-au retras consternați și uitați. Avem o cultură bogată și cu toate acestea vezi tot felul de însăilări puerile, fie că e vorba de filme, fie de piese de teatru. Sunt lăudate cărți în care autorii folosesc un limbaj de care ți-e scârbă și ți-e rușine să te atingi. Cu cât folosesc mai mult cuvinte triviale, cu cât descriu mai mult scene scabroase, cu atât sunt socotiți mai talentați. Cui folosește?

În lumea de rând sunt nenumărați Gică-contra, care continuă la nivelul lor denigrarea. Te trezești tras de mânecă de unul sau de altul, mai mult sau mai puțin neisprăviți, care-ți șoptesc câte toate despre cutare și despre cutare personalitate politică din interiorul sau din exteriorul țării. Acești oameni mărunți, care nu au reușit să se remarce cu nimic în viața personală, știu totul și mai mult decât atât despre oamenii politici din țară și din străinătate. Toți, dar absolut toți sunt personaje negative din cei prezentați. Acești indivizi nu sunt în stare să-ți dea un singur exemplu pozitiv, în schimb, cum aud de un nume, știu totul despre acel om și, din păcate, nimic bun. Totul e sumbru, totul e fals și perfid. Acești indivizi  se pricep la toate: la fotbal, la politică, la justiție, la medicină, la orice, numai să-și rânduiască propria viață nu se pricep.

Mai deunăzi auzeam pe unii denigrându-ne instituțiile și conducătorii pentru măsurile ce le-au luat în cazul actualei pandemii. Nimic n-a fost bun, totul a fost aberant. Iohanis e protestant, Orban catolic, Raed Arafat musulman și toți au uneltit la distrugerea Bisericii Ortodoxe. Microbul nici n-a existat, ci a fost doar o invenție. Te crucești auzind asemenea aberații. Oamenii aceia au făcut tot ce le-a stat în putință să stopeze răspândirea bolii, să ne protejeze viața și sănătatea. Așa se explică faptul că în țara noastră au fost foarte puțini morți în comparație cu alte țări. Măcar de ar avea acești indivizi minimum  de respect față de memoria medicilor și asistenților morți pe câmpul de luptă, față de memoria celor peste o mie de morți. Acești indivizi zvoniști și răspândaci știu de acum că vaccinul care se va inventa va conține substanțe otrăvitoare, cip-uri care ne fură identitatea și multe altele! Indiferent ce-ar fi și ce s-ar zice, întotdeauna Gică-contra găsește o poveste, o explicație care încearcă să demoleze varianta oficială.

Demult, pe vremea când nu erau televizoare și internet, oamenii ședeau la ușa sobei și creau povești, legende, snoave, cântece și altele asemenea. Acum creează  scenarii privind unul sau altul sus-pus, crezând că prin asta arată cât sunt de deștepți și de informați. Unele privesc probleme atât de înalte, care, în mod normal ar trebui rezolvate numai de Dumnezeu.

Dacă ar vorbi niște oameni competenți, care au acces la informații secrete, oameni cu pregătirea necesară pentru a analiza situațiile vizate, oameni politici, diplomați, oameni  din serviciile secrete, oameni de știință, ziariști adevărați, ar fi cu totul altceva, dar să-i dai crezare lui nea Gică-contra….! Mde!

Am spus în repetate rânduri și voi mai repeta de câte ori va fi nevoie: să ne facem fiecare datoria noastră acolo unde suntem puși, să ne vedem de sufletul nostru, să ajutăm și pe alții cât putem sau măcar, dacă nu putem, să nu le facem rău, să nu-i împingem în prăpastie, să ne rugăm cu timp și fără timp  pentru ca Dumnezeu să ne ocrotească pe noi, familia noastră, țara noastră și lumea întreagă. El este Conducătorul Suprem al lumii și El știe mai bine decât noi ce trebuie și ce nu trebuie pentru lumea pe care a creat-o și pe care a iubit-o atât. Sunt instituții  speciale în țara noastră și în alte țări, care analizează toate aspectele negative și sunt abilitate să ia măsurile necesare.

Asemenea scenarii și zvonuri alarmiste nu fac decât să dezorienteze lumea, să ducă la pierderea încrederii în instituțiile statului, la răcirea dragostei de țară. Fără să-și dea seama, acești Gică-contra, scenariștii de ocazie, fac jocul cine știe căror puteri dușmănoase țării noastre și poporului român și nu se știe când starea de spirit ce-o inspiră aceste scenarite alarmiste poate să ne coste enorm ca națiune. Cui folosește? Românilor în nici un caz!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*