Cât să mai tot fim exemplul european doar al aplicării drepturilor altora?…

Dacă tot suntem într-o stare de urgență, facem și noi un pic de ordine în Parlament? Luăm de jos „mănușa” aruncată de Klaus Iohannis și le dăm peste șoriciul obrazului și ălora cu statutul ținutului secuio-mârlănesc și ăstorlalți, cu maghiarizarea limbii și a ființei române?… Că mănușa aia poate nu a fost aruncată întâmplător, nu pentru Budapesta, ci pentru a motiva autoritățile să igienizeze Parlamentul. Nu neapărat să trecem batalioanele Armatei peste cel dintâi, de trei decenii încoace, focar de infecție a democrației, a vieții, a optimismului și bunăstării omului de rând, dar măcar să scoatem de acolo veșnicii dezertori ai țării, să sfărâmăm pentru totdeauna cozile de topor și să-i băgăm într-o carantină a terților non-grata pe toți acei politicieni dușmani declarați ai României.

Aveți ocazia să faceți ordine! Înlăturați scursura politică veninoasă a țării și veți rămâne în cărțile de istorie, dincolo de toate nedreptățile care s-au mai și făcut în timpul stării de urgență, cu dovada Demnității și a Onoarei pentru Patrie. Dați românilor adevărata motivație pentru a se adapta următoarei stării de „aproape normalitate” făcând voi ceva măreț. Pentru că, așa cum ați suspendat site -urile care au călcat strâmb pe corola pandemico-isterizată a covidului, făcând țăndări, hai să o recunoaștem, nu eforturile voastre de control sanitar, ci o imagine confecționată de alții, și doar trasă ca un maiou nepotrivit la încheieturi și peste noi, tot așa puteți face și cu acei politicieni și, mai ales, formațiuni.

Să folosim noi pentru țară clipa care a potrivit finalizarea legislativă a mârșavelor demersuri maghiaro-secuiești din Camera Deputaților și Senat chiar în ceasurile izolării noastre… Și așa cum alții, care au călcat pe de lături au fost aspru sancționați, și ăștia care au jucat ceardașul pe însemnele și Constituția țării să fie pedepsiți.

Scoateți în afara legii, în și prin regimul de ordonanță militară, toate formațiunile radicale pe care UDMR-ul le folosește, aidoma infectului covid, în agresarea organismului Națiunii Române. Aplicați vaccinul Demnității și Dreptății naționale și tăiați hidrei brațele revizioniste.

Vor țipa că nu este democratic! Nu-i nimic, să meargă în instanță să își reclame acolo dreptul de a reveni în peisajul politic cu formațiunile, atitudinile, și în unele cazuri și statuturile fățiș anti-românești și anti-constituționale, și să fie repuși „în drepturi” dacă noi ne-am înșelat. Ba, mergeți și mai departe! Și dacă tot urmați măsurile Franței în felul de gestionare din starea de urgență și, probabil, și cea de alertă ce va urma, trasați și o linie identitară similară.

Nu, nu trebuie să mai fim veșnicul exemplu european în aplicarea drepturilor minorităților! Să fim, dintâi, modelul de asigurare a reprezentării, a impunerii, drepturilor majorității. Să corectăm această permanentizare a acelui „pentru ei” în restaurarea prezentului nostru „pentru noi și prin noi (înșine)”!

Să nu mai luptăm noi pentru a cerși dreptul de a ne înmuguri, cu dezlegare de la alții, un românism de permisiune! Și să lăsăm loc de lăstări pentru cultura și prezervarea minorităților doar într-o câmpie a unui Blaj al Națiunii Române. Cine ne respectă, va fi respectat și protejat! Cine ne sapă, ne înjunghie, va pieri sub propriile pumnale! Singura „cartă” a drepturilor minorităților este deja cuprinsă în cea a Națiunii Române. Sunt acolo suficiente pagini. Să ne impunem dară dreptul la demnitate, la recunoșterea ei, înainte să fim nevoiți să ne recucerim poate chiar țara… Căci atunci o să vrem și poate nu o să mai putem… O să ne „deșteptăm” dar nu vom mai avea pentru ce și, poate, nici pentru cine…

Nu știm când ne vom mai întâlni cu o asemenea „șansă”. Pentru că asta vor rămâne încercările noastre de supraviețui ca neam și țară de nu vom face acum ceva. „Șanse” pe care le-am risipit și le vom tot aștepta, ca ocazii, până nu o să mai avem în fibra țării puterea de a mai aștepta.

Cât să mai fim exemplul european doar al aplicării drepturilor altora?… Redați țării chipul demnității! Dați-i nu doar dreptul de a-și asculta Imnul Național și a arbora la ferestre tricolorul, ci și dreptul Identității Naționale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*