Pregătiți-vă și „apărările”! Căci, negreșit, veți avea nevoie!…

Ăștia au luat-o cu mult înaintea justificărilor lui Iliescu! Ba, n-au așteptat nici măcar să se isprăvească „revoluția” socială-economică pandemică a covidului și au și început să ceară „derogări”. Doar că, acum, nu am fost în starea de anomie de la schimbarea unui regim! Nici măcar pentru câteva ore, cât să-și înghesuie între ele declarațiile de care vor avea curând nevoie! De fapt, și-au săpat singuri groapa… Și vor avea parte, nu de o înhumare politică și juridică a carierei în prezența celor apropiați, cei dimpreună săvârșitori ai abuzurilor, ci de un spectacol de judecată pentru popor.

Și nici la avizierul instanțelor nu vor citi, simplu: „Aici se judecă vinovații infracțiunilor și abuzurilor din timpul stării de urgență”… Ci, „aici se judecă, în speță de Tribunal Militar, acțiunilor unor civili”, cei ce s-au jucat de-a războinicii, cu bătrânii, cu oamenii sâcâiți pe străzi și prin autobuze, cu toți aceia care au fost amendați înainte de a fi primit măcar o atenționare, un avertisment și, mai ales, o îndrumare despre cum trebuiau completate acele justificări. Dar, când te joci de-a milităria cu țara, din postura aia de soldățel de plumb cu turta fuduliei neruptă la colțul buzelor, s-ar putea să te mai și arzi… Juridic!

Lucrurile nu vor putea fi șterse, după ce vom depăși starea de urgență, cu buretele militar al anulării răspunderii faptelor. Pentru că a fost impusă o stare de urgență militarizată, iar cei închipuiți pe post de „comandanți” vor trebui judecați.

Nimic nu va putea șterge nemulțumirea oamenilor care au suferit. Nimic nu va putea anula, a priori, postcovid, abuzurile și atacurile la statul de drept. Iar când lucrurile se vor așeza, se vor așterne și juriștii, și procurorii, pe „analize”. Și fiecare virgulă, fiecare punct și fiece împunsătură cu degetul la adresa Țării va fi trecută prin normele de drept. Nu va conta nici măcar suspendarea temporară din comisia drepturilor omului. Pentru că drepturile fundamentale nu se suspendă. El pot fi doar ocolite, încălcate, abuzate, dar supraviețuiesc prin însăși fibra țării și a națiunii.

Ar fi trebuit să știți toate acestea înainte de a vă fi jucat de-a ordonatorii de ordine militar-milițienești! Pentru că, dacă jurnaliștii au trebuit să sufle în buricele degetelor, să nu ardă tastaturile cu opinii-delict, sancționate de către cenzura „militară” a libertății digitale civile, aceeași rezervă în a acționa trebuiau să o aibă și cei ce s-au jucat cu drepturile noastre, cu timpul nostru, cu banii și cu necesarul de echipamente sanitare.

Până la urmă, toate măștile vor cădea! Indiferent cât veți obliga țara să le poarte! Vor cădea de pe fețele ipocrite ale acelora care acum cer, nici măcar posibila clemență, ci asigurarea unei nejudecări a felului în care s-au făcut treburile în țară. Or, singura care va putea decide dacă ieșirile din decorul normalului au fost justificate, va fi Justiția! Va fi singura în drept să vă acorde, nu clemență (pentru că, deh!, „a fost o stare de urgență”), ci să vă găsească eventuale circumstanțe atenuante.

Acesta va fi singurul cadru juridic al normalului de a judeca de după întoarcerea la normal! Acordarea unor circumstanțe atenuante, nu închiderea ochilor în fața acelora care „au mai și ocolit birocrația”. Birocrație ce nu a fost generată de acte și plimbări de hârtii, ca în „civilie”, ci de interese, de mită, de lobby -uri, de comercializarea unor produse medicale (posibil și contrafăcute), de speculării a situației generale, de adevărate burse ale profitului carantinei pe seama unor nevoi imediate. Pentru că instituirea stării de urgenţă nu înseamnă stabilirea unei stări de impunitate (de scutire de pedeapsă) faţă de faptele de corupţie ori alte fapte penale, „domnia legii trebuind să prevaleze şi în cele mai deosebite stări de urgenţă” (Comisia de la Veneția).

Și nu, nu vă încredeți că vă veți scăpa „pielea” dând justiției postcovid un pion de sacrificiu. Pentru că noi nu-i vom uita pe cei ce au fost cu adevărat alături de țară. Dar, mai ales, nu-i vom ignora pe cei ce au stat în umbra acestora pentru a trage sfori.

Evident, va fi azvârlită ca o „velă” ce a ne-a dus în acest curent, ba sfâșiat de-a dreptul, chiar ministrul Internelor. Pentru că aceasta este situația conducătorilor în și prin vremuri de restriște. Meritele îi vor fi confiscate de alții, eșecurile le va suporta de unul singur… Acuzat, ponegrit, înlăturat, poate și judecat… Chiar dacă situația finală va arăta, poate, un tablou de invidiat de multe alte țări… Pentru că vor ieși la lumină tot felul de frustrați, tot felul de inși ce se vor simți deodată liberi în a-și striga public dezacordul cu măsurile care au fost luate și care, da!, se vor alia cu ăia care vor trebui să sape adânci șanțuri pentru a-și ascunde urmele. Și „scheletele” infracțiunilor…

Cu toții își vor țipa „caznele” din spatele acelora care, de drept, își vor striga nedreptățile suportate în regimul de cazarmă. Pentru că la asta ne pricepem… Să nu-i apărăm pe aceia care poate chiar ar merita, ci să ne aplecăm spre altfel de direcții spre care să ne arătăm mulțumirea. Poate și următoarele forme de „compensații”…

Un răspuns la “Pregătiți-vă și „apărările”! Căci, negreșit, veți avea nevoie!…”

  1. IO...gerules spune:

    Domnule in general dupa pandemii;molime,razboaie,cataclisme,rasar ca ciupercile
    profitorii,care au o larga panoplie de imagini:excroci,hoti,politicieni,bancheri,negustori,care isi zic oameni de afaceri si care cam toti sau dovedit a fi jidani.Ei aici e punctul cheie al usilor de toate culorile.Cine poate sa rezolve stoparea aparitiei acestor imagini catastrofale cu doua picioare si cu o ura totala impotriva simplului element uman din creatia Bunului Dumnezeu,care este OMUL?Cine,ce,cum,pe ce cai,prin ce mijloace…?Se zice ca Hitler a incercat acest lucru.E controversata idea.Dar daca individul,umflat in imaginea lui diabolica a avut dreptate,atunci se pune o problema grava:restul lumii ce-a facut in sprijinul lui Hitler?Toata lumea a stat cu mainile si mintile incrucisate si se minuna sau se ferea prosteste de ispravile unui titan in muncile de salvare a omenirii.In mod sigur dupa incoronatul virus,care de fapt nici nu e virus,ci e o molecula care devine virus in organismul uman,deci care se poate ataca foarte usor de catre oameni.Da de catre oameni curajosi si cu minte in actiune,nu de catre paduchimea lumii speriata ca de bombe.O poveste spune ca Sfantul Petru calatorea pe jos prin lume si pe drum s-a intalnit cu un virus pe care la intrebat unde-ti duci pasii aia nevazuti pentru a mai ucide?Virusul zice ca in Bucuresti.Si cati oameni ai de gand sa omori acolo?Pai vreo 5000.Si s-au despartit fiecare in drumul sau.La intoarcere Sf.Petru s-a intalnit iarasi cu virusul si suparat i-a spus ca el Virusul nu are onoare si ca a omorat 40 000 de oameni.Nu,raspunde acesta,eu mi-am facut norma corect restul a murit de frica.

Lasă un răspuns