Români, arătați-le că și voi contați!

Trăim momente dramatice pentru viețile noastre și pentru țară. Clasa noastră politică, cea care ne-a dezamăgit de nenumărate ori în ultimii 30 ani, și-a dat acum măsura supremei ticăloșii. Prin neinvestirea unui guvern cu puteri depline, dictată de jocuri de culise și interese politicianiste, ne-a arătat tuturor că viețile noastre nu contează. Contează doar carierele lor, interesele lor, combinațiile lor, procentele lor.

„Români, voi nu contați”, asta au spus astăzi PNL și, implicit, președintele Iohannis, care a girat proiectul anticipatelor. În ultimii ani am asistat la acțiuni de o inconștiență vecină cu trădarea. PSD și-a dat jos două guverne, a mărit în mod iresponsabil deficitul bugetar și a promovat incompetența și prostia pe cele mai înalte poziții din statul român.

După îndepărtarea PSD de la guvernare, am crezut că lucrurile vor reveni pe un făgaș normal. Așteptările ne-au fost înșelate. Toți oamenii politici care au insistat cu ideea anticipatelor s-au jucat cu soarta țării. Toți sunt vinovați pentru faptul că astăzi România nu are un guvern stabil, competent și capabil să ia măsuri în fața pandemiei: începând cu președintele Iohannis&PNL și terminând cu USR.

Toți au sperat să iasă câștigători din acest joc politic. Nimeni nu s-a gândit ce va câștiga poporul român.

Politicieni care vremelnic mai ocupați un scaun în Parlamentul României, încetați cu țopăiala politică și dați țării un guvern capabil să facă ceva, cât de puțin, în fața pandemiei! În ce-l privește pe ocupantul scaunului de la Cotroceni, cerem ca după trecerea pandemiei președintele Iohannis să-și prezinte demisia de onoare și să se organizeze alegeri prezidențiale anticipate.

Români, țineți minte aceste momente dificile. Va veni o vreme când veți putea arăta că și voi contați. Loviți-i unde îi doare mai tare: luați-le puterea și dați-o prin votul vostru altora mai vrednici.

Pandemia va trece, cu pierderi grele pentru România: credibilitate scăzută, incapacitate administrativă, firme închise, locuri de muncă pierdute, o societate debusolată. Să dea Dumnezeu să nu fie victime sau fie mai puține!

Dar după ce va trece pandemia, români, arătați-le că și voi contați!

Până atunci, se impune un plan concret de măsuri pentru ca România să facă față crizei medicale și celei economice care se prefigurează. Acestea vizează rechemarea personalului medical aflat la pensie, pentru a suplini lipsa cadrelor medicale, și demararea lucrărilor la trei spitale modulare, câte unul în fiecare regiune istorică a României.

De asemenea, măsurile economice care ar trebui implementate pentru următoarele șase-nouă luni trebuie să vizeze: reducerea sau eliminarea TVA pentru medicamente, alimente și produse de strictă necesitate; anularea temporară a plăți contrbuților (fimelor și angajatorilor) la stat și preluarea compensări contribuțiilor la sănătate, pensii și șomaj dintr-un fond de urgență; suspendarea plăților taxelor salariale și a impozitelor pe venit pentru toate companiile care suferă o reducere a activității economice; suspendarea plății utilităților, taxelor și impozitelor, precum și a ratelor pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu sau a celor aflate în carantină; asigurarea lichidității pentru companiile cu capital românesc prin ajutoare financiare de stat; configurarea unui program dedicat relocării românilor din străinătate care vor dori să se reîntoarcă în țară și de angajare a lor în lucrări de infrastructură și de reindustrializare a României, pentru refacerea economică după depășirea perioadei de criză cauzate de coronavirus.

De acea, fac un apel la Guvernul României. Am văzut în aceste zile că totuși avem granițe. Guvernul dacă este suveran, trebuie să aibă grijă de cetățenii români care trăiesc peste hotare. Suntem alături de românii din Italia. Ne punem la dispoziția românilor care au nevoie de ajutor. Ne punem la dispoziția persoanelor aflate în vulnerabilitate. Este important să ne ajutăm unii pe alții, români pe români. Acest sistem care a eșuat în toate felurile în ultimii 30 ani nu o să facă față. Trebuie să ne implicăm și să ne sprijinim unii pe alții. Este un moment pentru solidaritate și pentru unire. (George Simion, AUR)

One Response to Români, arătați-le că și voi contați!

    Faci un comentariu sau dai un răspuns?

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    *