Habemus Pașam: Zuckerman Pașa!

Am făcut eforturi mari în ultimele sătămâni… eforturi imense să nu spun ceea ce este evident: aici în colonie avem un nou Pașă – Zuckerman Pașa! Degeaba am tot sperat că SUA lui Trump să ne trimită un ambasador, unul adevărat, un ambasador care să urmeze liniile trasate public de la Casa Albă și nu directivele venite din vreun birou obscur-soroșist al Departamentului de stat, un diplomat care să ne trateze ca pe niște parteneri, ca pe un popor suveran căruia îi oferi respect pentru a primi respect. Degeaba am sperat ca sub haina domnului Zuckerman de ambassador al SUA să mai bată o inimă românească… Degeaba…

Klemm Pașa a fost înlocuit de Zuckerman Pașa. Atât. Nimic mai mult!
Zuckerman Pașa, ambasador al Înaltei Porți cu origini în România, vorbitor de limbă română, deplin convertit la „corectitudinea politică” și atitudinea colonialistă a Departamentului de Stat, se dovedește a avea zelul și cruzimea oricărui convertit… un Torquemada al cărui principal scop este înlăturarea și combaterea oricăror idei și doctrine care nu corespund intereselor și ideilor Înaltei Porți. Și sunt convins că nu-și va dezamăgi stăpânii.

De exemplu, în plin scandal al privatizării sistemului de sănătate, „întâmplător” ne spune: „Privatizarea este necesară. Un mediu de afaceri cu adevărat liber va crea bogăție și prosperitate pentru toată lumea. Firmele controlate de guvern nu doar că favorizează practici de business ineficiente, împiedică piața liberă și competiția, dar, mai important, păstrează corupția vie”.

O altă linie de forță a politicii externe americane, acapararea resurselor din colonii, reiese transparent din discursulu noului Pașă, care nu pierde vremea cu politețuri diplomatice încercând să mascheze evidențele: „Extracția de petrol și gaze este la un nivel foarte redus față de cum ar trebui să fie. Legile de funcționare și cele fiscale stabile și de bun simț ar aduce României venituri enorme din gaz și petrol și nu doar ar furniza securitate energetică României, ci ar transforma-o într-un exportator către alte țări europene și mai departe”.

Nu în ultimul rând, Zuckerman Pașa ține să informeze întreaga lume, dar mai ales superiorii din Departamentul de Stat, că totul în colonie este sub controlul său strict, că totul a revenit la normal și că noii guvernanți respectă întocmai firmanul primit: „M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019”.

Mr. Zuckerman, știu că veți primi un raport cu privire la această adresare, ba, foarte probabil, o veți citi chiar dvs., fără a avea nevoie de o traducere. Așa că profit de ocazie și fac un apel către dvs.

Nu vă voi cere să fiți român sau să simțiți ca un român… stiu că e imposibil. Vă voi cere doar să respectați Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (din 18.04.1961), amintindu-vă faptul că art. 41 prevede expres că „Fără prejudiciul privilegiilor și imunităților lor, toate persoanele care beneficiază de aceste privilegii și imunități au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar. Ele au, de asemenea, datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

Dar, mai ales, vă rog doar să respectați viziunea geopolitică a celui care v-a trimis la București, a celui care a spus: „Respingem ideologia globalismului și îmbrățisăm doctrina patriotismului. Statele Unite vor alege mereu independența în fața guvernanței globale, controlului și dominației. Statele Unite nu vă vor spune cum trebuie să trăiți, ori să munciți sau să vă rugați (…) Vă cerem în schimb doar să ne respectați suveranitatea”.

Așa că vă cer să aveți în vedere că datoria fiecăruia dintre noi, „Sarcina noastră nu e să desființăm patriotismul, ci să îl trăim, să construim pe el, să învățăm din înțelepciunea lui străbună și să găsim în noi, pe baza patriotismului, voința de a face țările noastre mai bune, regiunile mai sigure și întreaga lume un loc mai bun”.

Dați-vă jos turbanul de Pașă de pe cap și reîmbrăcați haina de ambasador!

Lasă un răspuns