„Toți pentru școală, școală pentru toți!”

Parcă profitând de această iarnă primăvăratică și urmărind filele din calendarul anului 2020 ce au început să curgă pe cărarea unidirecțională a timpului, managerul și prof. Ștefania Duminică, împreună cu întreg colectivul profesoral al Școlii Gimnaziale „Prof. Ion Vișoiu”, din Chitila, au sărbătorit aniversarea a 58 de ani de activitate, invitând profesorii, părinții și comunitatea locală, în cadrul unui consiliu profesoral festiv ce a decurs sub inspirata deviză: „Toți pentru școală, școală pentru toți!”.

A fost o întâlnire specială pentru toți profesorii şi elevii din toate şcolile şi grădiniţelor oraşului, structuri arondate celei gimnaziale amintite, dar și un bun prilej de aducere aminte, de evocare  a anilor de învățătură petrecuți pe băcile Școlii „Ion Vișoiu” de mulți oameni importanți ai comunității din Chitila. Luând cuvântul, prof. Ştefania Duminică, directorul  Școlii Gimnaziale „Prof. Ion Vişoiu”, a ținut să menționeze faptul că porţile acestei unităţi de învăţământ s-au deschis pe data de 23 ianuarie 1962, iar pe 22 ianuarie 1962 s-a întrunit primul consiliu pedagogic. Iar pentru că este importantă aducerea aminte, în anul 2003 s-a decis sărbătorirea acestor două date. Existând un sprijin real al autorităţilor locale, al primarului orașului Chitila, Emilian Oprea, dar și al  viceprimarului Costel Andrei, aceștia fiind foști elevi ai școlii, sărbătorirea a avut loc anual, de fiecare dată fiind și aceștia prezenți la evenimentul devenit déjà o tradiție în comunitatea orașului Chitila.

Prezenți la eveniment au mai fost Alexandrina Niță – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, inspector școlar gen. adj. prof. dr. Cristina Petre Ghiță, inspector școlar prof. dr. Daniela Barbu, inspector școlar prof. Nicoleta Stănică, inspector școlar prof.  Rădița Mincu, Ana Maria Andrei – președintele Consiliului Consultativ al Părinților. Cu toții au vorbit cu bucurie despre însemnătatea acestei sărbători și, mai ales, despre importanța școlii „Prof. Ion Vișoiu”, în peisajul educațional ilfovean.

Astăzi, 22 ianuarie, sărbătorim 58 de ani de când în această școală s-a ținut primul consiliu profesoral. Țin de fiecare dată să reamintesc, pentru că este unul dintre motivele pentru care am decis ca 22 și 23 ianuarie să fie zilele școlii. Pe 23 ianuarie 1962 a fost prima zi în care s-au desfășurat cursuri în această clădire”, a subliniat, cu mândrie, prof. Ștefania Duminică. După cuvintele alese ce au lăudat evenimentul și activitatea pedagogică a școlii, anul acesta componenta culturală a programului a aparținut grupului vocal-instrumental „Dorulețul”. „Un grup care face parte din emblema noastră, a Școlii Gimnaziale „Prof. Ion Vișoiu”, pe care, de vreo 30 de ani încoace, dl. profesor Georgescu a tot păstorit-o. Din păcate, a fost o perioadă în care domnul profesor nu a putut veni și s-a observat că activitatea artistică a rămas puțin în urmă față de standardele pe care le aveam. Avem astăzi actuali elevi, începători în ale studiului la chitară și la nai, dar în același timp, lucru cu care ne mândrim, avem și foști absolvenți care nu se pot despărți de acest grup, de ceea ce înseamnă el, și nu se pot despărți de școala noastră”, a mai spus cu emoție prof. Ștefania Duminică. Aplauzele ce au urmat au demonstrat calitatea evoluției artistice a tinerilor muzicieni. Au urmat cei doi experți în educație invitați, respectiv Lect. univ. dr. Oana Moșoiu, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București și prof. Mirela Ștețco, de la „Teach for Romania”. Temele prezentate au fost despre „Curriculum bazat pe competențe: de la intenție la implementare” și despre „Nevoia de leadership în educație”.

Mulțumind tuturor pentru participare și implicare, prof. Ștefania Duminică a ținut să menționeze următoarele: „Astăzi au venit la eveniment, să sărbătorească, profesori din toate cele patru școli: Școala de Centru, „Ion Vișoiu”, „Eleonora Iliescu”, „Ion Olteanu” și „Rudeni”. Noi suntem un întreg, cu o singură personalitate juridică și vrem să ținem împreună. Școala „Ion Vișoiu” este școala „cu de toate”. Mie așa îmi place să spun, pentru că noi suntem singura școală de stat din Ilfov cu elevi de 10 la Evaluarea Națională de trei ani consecutivi. În acest moment, pe trei niveluri de școlaritate avem 1.300 de elevi, de la grădinița cu program normal până la învățământul gimnazial”.

La așa rezultate bune nu putem decât să felicităm cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Prof. Ion Vișoiu”, din Chitila și să le urăm: „La mulți ani și la mai multe note de 10!” (G.V.G.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*