Să nu creadă cineva…

Să nu creadă cineva că tot ce se întâmplă în România din decembrie ’89 încoace este rodul victoriei „revoluției”. Nu, este rodul unor minți perverse și diabolice, care au decis transformarea României în cea mai mare vacă de muls din Sud-Estul Europei.

Să nu creadă cineva că de 30 de ani încoace România a evoluat. Nu, de 30 de ani încoace, românii au rămas fără: conștiință, istorie, învățământ, spitale, armată, industrie, agricultură, resurse, mândrie, idealuri, voință, bun-simț, respect față de tradiții, locuri de muncă, siguranța zilei de mâine, patrioți, forță de muncă, copii, viitor…

Să nu creadă cineva că Europa, partenerii euro-atlantici, nu mai pot de grija noastră și încearcă să ne aducă pe drumul cel bun. „Drumul cel bun” pentru România pe care o doresc ei, nu înseamnă un stat prosper, înseamnă un stat de sclavi impotenți și analfabeți politic, cultural, instituțional, emoțional, juridic, moral.

Să nu creadă cineva că dacă s-a schimbat ambasadorul partenerului strategic și a venit un american născut în România, acesta ne va ajuta cu ceva sau ne va sluji interesele. Nu, el a declarat încă de când era intervievat că vrea să vină în Româna pentru a o face să slujească interesele S.U.A. Și Ghittenstein și Klem şi-au băgat nasul prin toate cotloanele vieții socio-politico-economice urechind de la magistrați la comisii juridice ale Parlamentului când interesele Licuriciului o cereau.

Să nu creadă cineva că dacă au venit liberalii la putere, o să trăim mai liber. Noțiunea de libertate nu are nici o legătură cu cea de liberal, sau nu pentru popor. Liberi sunt doar ei, să își facă de cap, pentru că au de partea lor guvernul, justiția, președintele (sau, mai bine zis, el îi are pe ei) plus Partidul Popular European căruia i-au dat majoritatea așa cum se lăuda Sică.

Să nu creadă cineva că acest guvern este mai bun decât cel dinainte, sau decât celelalte dinainte, dar de după ’89. Nu, toate sunt la fel, toate au urmărit și urmăresc doar interesele celor ajunși la butoane, se rotesc între ei, se înjură, se spurcă se învinuiesc de devalizarea bugetului, dar în ciuda declarațiilor, nu am văzut nici un ministru condamnat pentru că a semnat un contract păgubitor pentru țară sau trădarea intereselor României, nici pe cel care a semnat și pierdut contractul cu „Bechtel”, nici pe cel care a semnat contractul cu „R.M.G.”, nici pe cel care a semnat contractul cu „Microsoft”, nici pe cel care a vândut flota, nici pe cel care a cumpărat sicrie plutitoare pe post de nave de război. Am văzut câțiva condamnați pentru termopane, pentru încadrarea a două secretare la o regie, când colcăie regiile și instituțiile statului de pupile și „nepoate” de politicieni de toate culorile. Unele țiitoare au ajuns chiar „parlamentare” după ce au fost înregistrate oralizând pe canapele de partid.

Să nu creadă cineva că dacă unele comisii parlamentare au decis să taie pensiile speciale inclusiv cele ale magistraților, s-a schimbat ceva în România, sau chiar vor fi tăiate. Păi în condițiile în care C.S.M.-ul a „atras atenția” parlamentarilor să nu se joace cu drepturile lor, credeți că daca – prin absurd – proiectul va trece de plen, magistrații vor lăsa lucrurile așa? Vor urma două acțiuni clare: atacarea în instanță unde îşi vor recâştiga pensiile și pedepsirea vinovaților. Dar nu cred că se va ajunge la asta, legea nu va trece, ar fi împotriva… „legii”. Oricum însă ei tot vor rămâne cu pensiile neatinse.

Să nu creadă cineva că domnul Coarnă a reușit să îi convingă pe membrii comisiei pentru muncă de la C.D. că e mai bine ca ei să rămână cu pensii militare, să fie considerați „militari” la drepturi, dar nu și la …. privațiuni. A fost un șantaj după toate regulile: 25% de pensii noi la politisti şi gardieni din penitenciare, nu e de ici de colo, când guvernul se întreabă de unde sa mai fure bani de pensii și salarii. Așa că, chestia cu „dialogul” cu care a venit domnul Berbeceanu, miroase a berbec ars. Polițiștii vor rămâne civili cu uniformă, cu drept de a face uz de armă, drept de pensie militară, dar și dreptul de a face grevă, de a protesta, de a avea sindicate, drepturi pe care militarii „de categoria a doua” nu le au, așa cum nu au nici pensiile și salariile magistraților care au decis că lucrează în aceleași condiții ca militarii, dar nu se poate atinge nimeni de drepturile lor, doar de ale militarilor. De ce se mai numesc militarii militari, nu știu, când ei au numai obligații dar nu și drepturi.

Să nu creadă cineva că se va spune vreodată tot adevărul privind așa zisa „revoluție”. Păi cum să se spună, când toţi actualii „politicieni”, toate partidele sunt clădite pe scheletul defunctului partid, iar la conducerea celor actuale sunt foştii sau copiii foştilor profitori şi lipitori, care au un singur scop: căpuşarea rezervelor statului, vânzarea a tot ce are căutare şi… înbuibarea buzunarului propriu.

Să nu creadă cineva că dacă C.S.A.T. a votat fonduri mai mari pentru serviciile secrete interne, acestea își vor face datoria mai cu sârg întru apărarea independenței, suveranității și integrității naționale. Nu, ei se vor ciondăni între ei în continuare, fiecare clan cu „ocrotitorii” lui, se vor spiona între ei și ei, toți, împreună, pe noi, vor scoate pe piață din când în când câte un jucător de mâna a treia, așa ca să vadă românul că nu stau degeaba, dar altceva nimic. Nici fostul șef al D.I.P.I. nu va păți nimic, cum nu va păți nici Dincă și nici fiu-său. Păi dacă deschid ăștia gura, cad toate guvernele din ultimii 30 de ani, inclusiv cele care încă nu au ajuns la ciolan.

Crede cineva că mister Oltean nu a avut camere de supraveghere prin camerele pe unde se șămăneau clienții? Păi dacă apar casetele pe piață, cade și guvernul mondial și procurorul european, nu numai niște amărâți de polițiști. Cum de nu întreabă nimeni dacă centrul de Wellnes a avut autorizație de funcționare și cine i-a acordat-o, dacă a avut controale de la fisc, Sanepid, Pompieri, Primărie, etc etc? Păi nu e bine să pui astfel de întrebări. Media întreabă doar ce trăgea pe nas Oprea. Care Oprea? Vă mai amintiți secta „Meditația transcedentală” de pe la sfârşitul anilor ’70? Meditatorii au tradiție în România și știu să se pună la adăpost;

Să nu creadă cineva că dacă se schimbă anul, se schimbă și viața noastră. Cine să ne-o schimbe, Moș Gerilă? Haida de! Moș Gerilă nici nu există, el a fost inventat de comuniști parcă. Suntem ca un sugar mort de foame, cu scutecele ude, care țipă dând din mâini și din picioare așteptând să vină cineva să-l schimbe și să-i dea biberonul. Hei, românule, nu mai ai câteva luni, te lauzi că ești aici de mii de ani, dar te comporți ca un pui de pițigoi care stă în cuib cu gâtul întins, așteptând să i se dea hrana pe cioc. Nu îți va da nimeni nimic dacă nu te ridici să-ți iei singur. Să nu creadă cineva că va primi ceva de-a gata sau că va lupta altcineva pentru el.

Un răspuns la “Să nu creadă cineva…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*