Ziua Culturii Naționale la Centrul Cultural din Buftea

Primăria orașului Buftea și Centrul Cultural din localitate au organizat un spectacol extraordinar de muzică și poezie prilejuit de sărbătorirea „Zilei Culturii Naționale și împlinirea a 170 de ani de la nașterea luceafărului poeziei românești”. Manifestarea a început la ora 18.00 și s-a bucurat de prezența actriței Teatrului Mic din București – invitat special – Liliana Pană. Aceasta a recitat din lirica eminesciană, acompaniată la pian de către Inna Oncescu („De ce nu-mi vii?”, Floare albastră”, Kamadeva”, „Floare albastră”, „Crăiasa din povești”, „O, rămâi”, „Trecut-au anii”, „Și dacă”, „La steaua”, „Revedere”).

Momente muzicale deosebite au mai susținut de studenții, masteranzii și absolvenții clasei de canto a doamnei conf. univ. dr. Claudia Codreanu, de la Universitatea Națională de Muzică din București. Dintre aceștia amintim pe Andrei Marinache (bariton; master an I) cu „Rugăciune” de Carmen Petra Basacopol, „Când perdeaua dragei mele” de Alfred Alessandrescu și „Revedere” de Aurel Eliade, pe Milița Pantin (soprană, anul I) cu „Foaia verde de secară” de Emil Montia și „A venit un lup din crâng” de Gh. Dima, pe Daniel Găină (tenor, master anul II) cu „Mândrulița mea-i la față” de T. Brediceanu și „Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino, pe Claudia Marinescu (soprană, anul I), cu „Și dacă ramuri bat în geam” de Ghe. Dima și „Cântec de adormit Mitzura” de P. Constantinescu, pe Andrei-Ovidiu Hâncu (bariton, master I), cu „Șapte babe blestemate” de Ion Runcu și „Veselie” de Pascal Bentoiu, pe Ana Radu (mezzosoprană, anul III), cu „Bade, pentru ochii tăi” de Tiberiu Brediceanu și „Bon jour!” de G. Enescu, pe Alexandra Cârstea (soprană, anul I), cu „Ochi albaștri-s drăgălași” de Eduard Caudella și „Arie din opera Ana Lugojana” de Filaret Barbu, pe David Mărgineanu (bariton, anul I), cu „S-ar găti badea de nuntă” de E. Nicorescu și „Doi voinici” de P. Constantinescu, pe Mădălina Constantinescu (soprană, solistă la Opera Comică pentru Copii), cu „Aria Motanului din opera Motanul Încălțat” de C.Trăilescu și „Bâlci în Aldebaran” de Felicia Donceanu, apoi în final, în duet cu Andrei Hâncu, „Lăsați-mă să cânt – Nu-i bai” de G. Dendrino.

Aplauzele și ovațiile numeroase au încheiat evenimentul ce a reînmugurit în sufletele celor prezenți dragostea pentru poezie, pentru armonie și sensibilitate. Printre spectatori au fost prezenți și membri colectivului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, ce au vibrat la cotele înalte ale momentului sărbătorit. Intrarea a fost liberă pentru toți admiratorii universului eminescian și a culturii în general. (G.V.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*