
Poate că ar fi timpul ca toți „foștii” PSD-ului, ăștia de latră acum că liberalii secretizează lefurile din Interne, să fie chemați un pic și pe la Parchete pentru a da niște explicații. Cum ar fi, bunăoară, de unde interesul asta subit, aproape că pupezele ălea roșii își smulg și penele de atâta agitație, pentru a nu se secretiza acele liste de salarii? Mai ales că se simte de la o poștă, ba, duhnește de-a dreptul, mizeria acestui calambur cu amestec de ură, provocări și fake-news -uri, fiind evident că nu este vorba doar despre răfuieli și polițe politice. Nu este doar o altă încercare de a mai șterge din procentele liberalilor, prin forțarea procesului de erodare a acestora ca partid la putere. Lucrurile sunt mult mai grave, fiind susceptibile a avea chiar un caracter penal.
Într-adevăr, liberalii au o mare hibă în privința comunicării. Nu știu cum să comunice, nu știu ce și cât să spună (sau dimpotrivă, dezvăluie prea mult), pentru a nu stârni și alimenta atât de ușor, copilărește chiar, reacțiile media și fake-news -urile social-democraților. Care, fie și azvârliți de la putere, au rămas cu instrumentele de persuasiune la îndemână, cu postacii, cu armatele de comunicatori și dezcomunicatori (!) de pe rețelele media și cele sociale, cu țațele și țățismele unor foste „ministrese”.
Iar jocul pe care îl fac pesediștii în zona de comunicare publică este suficient de abil (deh’, anii aflați la guvernare își spun cuvântul!), este suficient de răsucit între ițele falsului, dezinformării și deformării pe exact subiectele a tot ceea ce „livrează” public liberalii, pentru a convinge cu „onestitatea” lor mare parte din societate.
Și totuși, s-a mers prea departe… Și nu mai asistăm la simple contre, ghionturi ori piedici puse liberalilor pentru a se „descăuna” mai repede de la putere. Deja, se taie adânc în zonele de vulnerabilitate… Se provoacă și se încearcă scoaterea la lumină, nu pentru public, pentru că nu el este destinatarul unor date, el este doar folosit, a fel și fel de informații care țin de securitatea națională.
Cel mai recent caz, presiune publică prin care PSD încearcă să întoarcă refuzul ministrului de Interne de a face publice listele de salarii. Inclusiv prin punerea acestui refuz în siajul desecretizărilor de la 10 august (chiar dacă nu există nici o legătură, totul doar pentru a atrage atenția și mai ales a se accentua oprobriul public).
Că nimeni nu stă să citească până la capăt nu mai constituie o noutate… Că fiecare ia din ceea ce spune celălalt doar capetele de frază, uneori nici atât, iar nu mai surprinde. Și când nu ești nici stăpân pe cuvintele cheie ale unei comunicări, cazul des întâlnit al liberalilor (poate că sunt și mult prea multe lucruri de rezolvat și nu mai au timp de mirările publice și pun astfel un ghiveci de informații inutile, caduce, înaintea esenței), practic faci jocul adversarilor care au încă suficiente minți, cu un suficient grad de aroganță și desconsiderare a realității, a normalului, pentru a manipula lucrurile fără nici un regret, pentru a prezenta lucrurile atât de distorsionat încât, aproape după fiecare frază publică, miniștri liberali să mai numere un minus.
De fapt, în toată această agitație a desecretizării salariilor din Interne, nu s-a plecat de la o întrebare simplă: de ce latră acum social-democrații, mai ales prin foștii lor miniștri,care au avut la îndemână acele liste, și prin vuvuzetele de scandal, care se agită în același stil de comunicare tendențioasă? De ce nu au făcut ei publice acele liste când au fost la putere?
Nu cumva lucrurile au fost împinse în zona de siguranță națională? Nu cumva „foștii” au săvârșit acte de trădare națională și acum încearcă să-și acopere urmele? Vorba aceea, dacă actualul ministru de interne nu cedează în fața dezinformărilor pesediste, și nu face publice acele liste, poate opinia publică, mai ales după conexarea aiuritoare cu desecretizarea dosarului 10 august, să pună suficientă presiune, nu?!…
În fond, ministerul de interne a spus-o explicit. Nu are nici o problemă în a face publice grilele de salarizare, dar fără nume și organigrame… Și este firesc, pentru că, dincolo de civilii și „generalii” de carton de prin ministerul de interne, Jandarmerie și alte structuri subordonate (despre care se știe oricum destul), listele au un caracter secret, securizat nu întâmplător printr-o lege specială.
Și trebuie pus clar: nu la numele pensionarilor speciali vor să ajungă pesediștii!… Oricum, ei nu mai contează fiind ieșiți din structuri… Ci la numele și organigramele unor structuri speciale aparținând Internelor.
Or, cu asta ar trebui începută chestionarea „lătrăilor”… Ce interes au în a forța desecretizarea, nu (doar) a grilelor de salarii (chiar dacă, ar fi suficient, pentru că, pornind de la ele, s-ar putea face și calculul cuantumului pensiilor speciale, ceea ce au pus ca fundamentare social-democrații), ci a listelor de salariați, cu nume, funcții, organigrame? Nu cumva aceste date au ajuns din timpul mandatului lor pe mâinile unor servicii străine, pe care nu le interesau evident salariile, ci numele și organigramele serviciilor noastre, iar disperarea de acum a unor foști pesediști se leagă de consecințele actelor lor care poate stau să explodeze?
Sigur, cu un simplu comunicat, ministrul actual nu poate desface ghemul de nelegiuiri pe care l-au lăsat social democrații în urmă… Nu poate „desecretiza” capetele sforilor și, poate, mâinile în care au ajuns. Pentru că sunt lucruri care nu pot fi spuse public. Indiferent de presiunile venite dinspre o societate manipulată de coordonatorii de campanie, comunicatorii și postacii social-democraților. Pentru a deșira acest nod este nevoie și de CSAT, dar și de implicarea unor organe de cercetare penală. Iar pentru a reduce din presiunea publică, umflată prin fake-news -urile unor foști miniștri PSD, a vuvuzetelor și postacilor de partid, ar trebui publicate grilele de salarizare și chiar cuantumul pensiilor speciale. Fără numele angajaților și foștilor angajați, mai ales în cazul serviciilor speciale, fără funcții sau orice alte detalii care ar putea contura organigramele și, prin ele, felul în care funcționează aceste structuri.
Lasă un răspuns