Privilegii noi! …pentru magistrați și sistemul pensiilor speciale

România se îndreaptă cu pași repezi spre un sistem social și de castă ca pe vremea evului mediu. În loc să luptăm pentru egalitate, nediscriminare și acces liber la funcții, lucruri rezolvate de Occident încă din vremea iluminismului, la noi în țară s-a creat o castă privilegiată: magistrații și sistemul pensiilor speciale. Așa cum am mai scris, schimbarea guvernului nu va duce la desființarea pesniilor speciale pe principiul distributivității și contributivității, ci dimpotriva acest sistem de castă, creionat în stil nobiliar, a primit noi privilegii legale.

În campania electorală, jurnalistul Rareș Bogdan a zis una, după instalarea guvernului, colegii săi fac alta. De ce? Pentru că în România partidele sunt marote ale păpușarilor cu pensii speciale, care le schimbă ciclic pentru un popor dezinformat? Niciun partid controlat de un sistem de privilegii într-un stil totalitar de tip medieval nu va fi lăsat să lovească în beneficiile fabuloase și neconstituționale? Se vor reinventa patide de către sistemul pensiilor speciale pentru ca o mână de privilegiați, ca în India sistemelor de caste, să trăiască în opulență și concupiscență. Noi, românii vom plăti taxe și impozite covârșitoare doar pentru ca unii să ajungă la pensiile nesimțite la o vârstă tânără ca să aibă timpt să se distreze și să-și trăiască viața.

Majorității românilor li se vor da pensii de mizerie și li se va ridica vârsta de pensionare pentru a întreține această castă subțire de privilegiați? După pensii speciale si desființarea controlului vin noi privilegii pentru magistrați. Senatorul PNL Marcel Vela a depus, la Senat, un proiect legislativ care prevede decontarea sumei alocate magistratilor și personalului asimiliat a ratei plătite pentru achiziționarea unei locuinte, în cazul în care aceștia nu primesc locuințe de serviciu.În prezent, statul decontează plata chiriei în cazul magistraților care nu primesc locuinte de serviciu. Proiectul lui Vela ia în calcul situația în care magistrații care stau în chirie își cumpără o locuință printr-un credit bancar, iar statul în loc să deconteze chiria, ar deconta o parte din ratele bancare.Initiativa legislativa vizează completarea articolului 23 din OUG 27/2006 privind salarizarea si alte drepturi ale judecatorilor, procurorilor și altor categorii de personal din sistemul justiției.Proiectul de lege a fost depus, în procedură de urgență, la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Sigur că această castă nu trebuie deranjată de controale, iar vremea abuzurilor diviziei speciale de la Ploiești să revină. Fostul președinte al României susține într-o postare făcută pe facebook că prin propunerea făcută de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, ”ne întoarcem în epoca „statului cu dosul” pe dosare. În loc să interpreteze corect recomandările GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia, recomandări care se referă la o îmbunătăţire a premiselor de funcţionare a Secţiei Speciale, Cătălin Predoiu face ce ştie el mai bine: slugăreşte şi el puţin pe cei care vor să vadă din nou judecătorii puşi sub controlul DNA şi nu numai, pentru că aşa te mai poţi pricopsi cu o decoraţie de la ambasadele străine. Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) va aduce din nou judecătorii şi mulţi procurori sub controlul DNA ca singură instituţie care poate investiga reclamaţii legate de presupuse fapte de corupţie”, a scris Traian Băsescu. Dincolo de greșelile făcute până acum, care au afectat credibilitatea SIIJ, mai crede Traian Băsescu, soluția nu constă în desființarea acestei secții speciale, ci de corectare a greșelilor, acolo unde acestea au existat. Dar pentru guvern e mai bine ca sistemul pensiilor speciale să nu fie controlat de nimeni ca pe vremea STASI sau a fostei securități. Tot mai mult, România își calitatea de democrație duncțională în UE și devine un sistem totalitar bazat pe o castă militarizată nu pe egalitatea cetățenilor în fața legii.

Se pare că Ministerul Justiției a informat tendențios forurile europene privind raportul GRECO legat de Justiție ca să nu ni se ridice MCV. Mai pe scurt, reprezentanții castei de privilegiați au mințit Europa pentru ca instituțiile europene să condamne țara noastră pentru ca să se desființeze un organ de control care verifică abuzurile? Pentru beneficii superioare de castă, interesul național și unitatea României nu mai contează? În vremuri normale aceste acțiuni s-ar numi trădare de țară și ar fi condamnate dur. Dar cine să facă asta? Cei care subordonează resursele naturale pentru interese străine cu anularea democrației și a sistemului social și electoral al libertății?

Lasă un răspuns