Emoții până la lacrimi!

Despre Cenaclul de la Roma și a 55 a sa Ediție, desfășurat în 22 septembrie, fiecare dintre participanți și-a format probabil părerea sa pe care a spus-o și a expus-o așa cum a simțit! Pentru mine personal, această ediție a fost un spectacol încântător care mi-a transmis emoții până la lacrimi!

Desfășurată în sala unui hotel central din Roma, (hotelul Turner), Ediția cu nr 55 a C d l R, a adus față în față români cu români: cei veniți de acasă cu noi cei care stăm printre străini și a fost un succes deplin!

Tocmai de aceea vreau să-i felicit din toată inima pe protagoniștii acestei ediții, începând cu sufletul Cenaclului de la Roma: Valeriu Dg Barbu, fondatorul acestui Cenaclul și organizatorul fiecărei ediții, continuând cu Alexandru Paraschiv, căruia îi mulțumim pentru ajutorul dat, chiar dacă, în momentul desfășurării se afla în Germania, oprindu-mă puțin asupra doamnei Maricica Goras, atât soție căt și un ajutor fără egal pentru domnul Valeriu Dg Barbu și Cenaclul – inimoasă și neobosită, mereu atentă cu oaspeții, oaspeți care ca de fiecare dată au fost la superlativ!

După prezentările făcute de dl Valeriu Dg Barbu, am fost onorată să-i cunosc și să-i ascult pe  oaspeții noștri!

Începănd cu domnul Valentin Făgărășianu care ne-a adus spre cunoaștere cartea ,,Eșecuri de succes” și pe autorul acestei cărți, Vlad Mocanu, continuând cu Gala premiilor „Turnirului Literar de la Roma”, eveniment care a adus-o în mijlocul nostru pe Gela Enea, câștigătoarea Premiului cel Mare „Campidoglio”, trecând cu drag și cu zâmbetul rămas încă pe buze, la actorii Ștefan R. Apostol și Magda Băcescu și ascultând cu interes membrii delegației Consiliului Mondial Român, iată că mai apoi vă aduc spre cunoaștere,  numele a doi domni italieni: scriitorul și jurnalistul Armando Santarelli și poetul Giuseppe Taconelli.

Am lăsat să vă prezint la sfârșit (cu toate că sunt întotdeauna printre primii în sufletul meu) doar câțiva dintre membrii Cenaclului de la Roma prezenți în sală  și care se străduiesc fiecare în felul lor să dea țării noastre o rază de lumină peste chipul pe care alții îl întunecă din ce în ce mai mult. Ei bine, aceste nume sunt: George Lupascu, însoțit de frumoasa sa soție, G. L. fiind un talentat român aflat printre străini (scrie, cântă și pictează), iar vocea dumnealui îți pătrunde în suflet umplându-l de emoții până la lacrimi, Lidia Popa, poetă, scriitoare și membră a Cenaclului de la Roma, Elena Lucia Spatariu, venită de la Carrara, special pentru acest eveniment, și scriitoarele și poetele Alina Monica Țurlea, Roxana Lazăr, Dana Mihu, Mirela Leahu Varga, artistele Elena Lisa, Elena Dabija, Elena Agapi (Chirița în Diaspora), familia Lăcrămiora și Adrian Niță, Mihaela și Dănuț Taranciuc,  Magda Stanciu, Maria Bogdan, Genoveva Comșa, familia Vremeș, familia Moraru, Nicoleta Barbu, iar din partea FORI, Constantin Șorici și Diana Roșca și mulți alți prieteni!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*