România în mocirlă…

Afirmația de mai sus nu poate fi contestată… De ce este în mocirlă…? Pentru că, pur și simplu, majorității românilor le place mocirla în care se scaldă… Practic, nu mai există nimic normal în țara asta. Anormalitatea a ajuns normalitate! Dacă ești cinstit sau ai curajul să prezinți adevărul, ești lăudat de zece ipersoane și înjurat de 10.000.000!

Am întrebat public: „Cunoști un om care să merite să fie Președintele României? Nu socotim niciunul dintre actualii candidați.” Și am aflat că românii nu vor nici măcar să citească ambele propoziții. Drept urmare, lătrăii de partide au reacționat prompt aruncând drept răspuns numele candidaților actuali. Foarte puțini au gândit primar: „Eu cunosc personal unul dintre candidații actuali…” Iar „filosofii” au transmis mesajul: „Greu, tare greu!”

Niciun repodent nu a răspuns de la cap la coadă: „Eu cred că X merită să fie președinte, pentru că mi-a arătat că știe și poate să facă aia și aia și aia…” Răspunsurile mi-au arătat că:

1.Votul din România se câștigă ușor prin stârnirea instinctului animalic din români.

2. Familia, prietenul, cel apropiat, în general, sunt desconsiderați doar pentru că nu apar la TV. Altfel, românii ar fi găsit în jurul lor o persoană ne\cunoscută publicului larg, dar care să merite funcția de Președinte.

3. Țâfna este considerată o mare calitate. Din 3.000.000 de membri ai grupurilor în care am pus întrebarea, doar 150.000 au răspuns într-un fel sau altul. Restul nu au spus nimic, deși au citit inclusiv comentariile membrilor de pe grupuri.

4. Toți așteaptă ca alții să facă ceva pentru ei, fără ca ei să facă ceva. Adică să stea pasivi sau cel mult postaci promovatori de instincte. Mai mult, nu! Dacă discutăm de sport sau glume, e bine… Dacă discutăm serios, este ucigator intelectual?!

5. Instinctul dictează! Înjurătura este unica formă de exprimare. Jignirile se aruncă fără a vedea mocirla în care se scaldă fiecare.

Toate arată că rațiunea înaltă a dispărut sau este pe cale de dispariție! Oricât de mult ai vrea să faci ceva pentru a schimba lucrurile spre mai bine, te lovește dorința eternă de furt, mici jigodisme, vastă nesimțire, enormă prostie în care se scaldă majoritatea românilor, pe care o acceptă doar pentru că fiecare are impresia că, dacă stă pe o bucată mai tare, aceasta va pluti mai multă vreme. Și, când făcătorii de biluțe din nas ies în cârduri nesfârșite la atac, pentru a arunca rezultatul „muncii” lor către cei care stau sub umbrela „liniștii”, totul în jur se umple de „voința” poporului.

Până când poporul este doar „biluță”, „liniștea” dispare când ieși din casă și calci în munca lor. Când te întorci la „liniște”, trebuie să te cureți pe pantofi. E mai simplu decât să elimini „biluțarii”, nu-i așa? O să se răscoale cineva să spună contrariul? Da, dar numai declarativ. Fără argumente. Fără rațiune. Fără substanță. Fără sens…! Așa că, fiecare piesă de teatru numită alegeri, societate civilă, presă, civilizație etc., va fi jucată de actori tot mai proști, fără succesul real.

Popor Român! Rațiunea îți mai folosește la ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*