Castelul Corvinilor intră într-un amplu program de reabilitare, dar rămâne deschis pentru turiști

Castelul Corvinilor din Hunedoara intră într-un amplu program de reabilitare. Astfel, peste cinci milioane de euro din fonduri de la Uniunea Europeană, vor fi investiți în aceste lucrări. Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat, încă din luna ianuarie, între Primăria Hunedoara, beneficiarul investiţiei, şi asocierea condusă de SC Coral, iar termenul de finalizare al acestora a fost stabilit la 27 de luni. Au trecut șase luni de la semnarea contractului, însă lucrările nu au demarat. Proiectarea a fost finalizată, iar potrivit primarului Dan Bobouțanu, din luna august castelul medieval intră în șantier.

Proiectul se află în evaluare la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Hunedoara. Îl vom trimite la ADR Vest tot pentru evaluare, iar în momentul în care proiectarea va fi avizată de noi și de către ADR Vest, noi estimăm că în luna august, lucrările vor putea începe. Constructorul a venit să vadă unde vor fi instalate toate utilajele pentru că este important ca noi să păstrăm un anumit circuit turistic și castelul să nu fie închis publicului pe durata lucrărilor”, a declarat primarul Hunedoarei. Constructorul  a dat asigurări că se va încadra în termenii contractuali, susține Dan Bobouțanu. Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor vizează reabilitarea obiectivelor: Turnul pictat, Bucătăria Garnizoanei, Loggia Matia, Parter Turn Tezaur, Bastionul de tortură, Turn flancare pod, Turnul nou de poartă, Scara spirală, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Ateliere (Locuinţa sudică), Aripa Zolyomi, Turnul Pustiu, Zona intrării în prima cetate, Turnul vechi de poartă, Bastionul alb, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântana, Capela, Groapa Urşilor, Bastionul muniţiilor, Galeria suspendată, Turnul Nje Boisia. Monumentul istoric va rămâne totuşi deschis publicului pe întreaga durată a lucrărilor de reabilitare (surse: zdh.ro; agerpres.ro; digi24.ro; primariahunedoara.ro; fonduri-structurale.ro).

Astfel, cu o nouă imagine mult îmbunătăţită, celebrul castel medieval hunedorean aflat în topul destinaţiilor turistice de succes va atrage şi mai mulţi turişti de pe întreg mapamondul. (G.V.G.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*